Brisalci za avto, ki bodo poskrbeli za varno in udobno vožnjo

Brisalci za avto zagotavljajo, da imamo čisto prednje in zadnje vetrobransko steklo, zato so nujni in osnovni pogoj varne in udobne vožnje. Nič ni bolj neugodnega kot deževen ali zasnežen dan na cesti, ko zatajijo brisalci za avto. Zato je brisalce treba večkrat pregledati in sproti preverjati ali so v brezhibnem stanju.

Brisalci za avto skrbijo za jasen pogled na cesto, za boljšo vidljivost ob različnih neprijetnih vremenskih razmerah, uporabljamo pa jih tudi po čiščenju stekel ali jih vklopimo, če nas na cesti preseneti nenaden curek vode ali umazanije. Na poti nas lahko kjerkoli presenetijo nepredvidljivosti, katere lahko občutno zmanjšajo vidljivost skozi naša stekla, zato je dobro, da smo na neugodne razmere pripravljeni z dobrimi brisalci.

Brisalci za avto

Brisalci za avto nam nudijo varnost pri vožnji, saj je nevidljivost na cesti lahko zelo nevarna za nas in naše sopotnike. Vsak uporabnik želi kupiti brisalce, ki bodo zadostili njegovim željam ter bodo karseda dolgoročno v uporabi. Ravno zato je potrebno kupiti brisalce, ki so kvalitetni in iz kakovostnih materialov. Ko menjujemo brisalce, je med široko ponudbo brisalcev potrebno poiskati brisalec, kateri je najboljši približek brisalca, ki ga je naš avto imel na začetku, pozorni pa moramo biti na ujemanje med brisalcem in priključkom, saj lahko neprava višina brisalca povzroči slabše brisanje vetrobranskega stekla.

Vidljivost na cesti je ključen element varne in prijetne vožnje, zato je izbira pravih brisalcev za avto zelo pomembna. Kvalitetni brisalci za avto vas bodo več let razvajali z varno vožnjo, zato se pravilna izbira brisalcev obrestuje  vsakemu naročniku.

Kakšne so kvalitete kakovostnih brisalcev?

Kakovostni brisalci brezhibno čistijo vaša avto stekla ne glede na vremenske razmere. Vidljivost med vožnjo je ključnega pomena tako ob sončnem, deževnem ali sneženem vremenu. Le ti poskrbijo tudi, da za seboj ne puščajo raznih sledi na vetrobranskih steklih, kot so razne neprijetne kapljice ali umazanija. Kakovostni brisalci za avto morajo površino popolnoma obrisati, učinkovito brisati v obe smeri ter delovati tiho in učinkovito tudi med hitrejšo vožnjo. Najslabše kar se nam lahko zgodi je, da brisalci ne brišejo dobro ob vožnji na avtocesti, kjer je zagotovo potrebna večja zbranost in vidljivost.

Trpežni in obstojni brisalci za avto

Sodobni brisalci so narejeni iz kakovostnih materialov, kateri zdržijo velika temperaturna nihanja, so odporni na vlago, sončne žarke, ozon, itd. brisalci za avto so sestavljeni iz metlice, pritrditvenega sistema in mehanizma, ki brisalce poganja. Sčasoma se brisalci obrabijo in ne delujejo več tako, kot bi morali – včasih drsijo, preskakujejo, postanejo glasni … Če površine stekla ne čistijo več temeljito, je čas, da se brisalci zamenjajo. Tudi vidljivost skozi zadnje avto steklo je zelo pomembna, zato nikar ne pozabite na menjavo brisalcev na zadnjem avto steklu.

Brisalci-za-avto (2)

Brisalci za avto morajo svoje delo opravljati brezhibno, če želimo, da je naša vožnja varna in udobna, hkrati pa morajo imeti tudi primerno dolgo življenjsko dobo. Na življenjsko dobo avto brisalcev vplivajo tudi drugi dejavniki, recimo kako pogosto čistimo vetrobranska stekla. S čiščenjem le-teh lahko podaljšamo življenjsko dobo naših brisalcev.

Vetrobranska stekla čistimo tako, da ročno odstranimo morebitno listje, insekte, prah in umazanijo, večkrat ga očistimo tudi s čistilom za steklo. Avto brisalci se čistijo le z mehko in vlažno krpo, čiščenje z običajnim čistilom za steklo pa bi jih utegnilo poškodovati. Metlica brisalcev je velikokrat prevlečena s snovjo, ki jo čistila za steklo poškodujejo.

Da vam bodo vaši avto brisalci karseda dolgo služili, lahko upoštevate še nekatere druge uporabne nasvete. Kadar so temperature nizke, lahko dvignete brisalce, da vam guma ne bi primrznila na steklo in se tako poškodovala. Če je vetrobransko steklo poškodovano, se prav tako lahko trgajo tudi brisalci, zato redno opazujte, če je steklo celo.

Redno spremljanje stanja vaših brisalcev lahko podaljša življenjsko dobro le-teh in vas zavaruje pred kakršnimkoli nepredvidenim pripetljajem na cesti. Zato je dobro, da za brisalce in stekla lepo skrbite, ter ju menjate takoj, ko je to potrebno.