Pokrivalo za avto vam bo prihranilo veliko škode in stroškov

Pokrivalo za avto je v teh časih, ko ne vemo, kdaj bo padala toča in kdaj bo premočno sonce, res nujno. Ščiti pa tudi pred snegom in pred drugimi vplivi vremena na avtomobil. To pomeni, da ga zaščiti pred tem, da bi se poškodovala pločevina in da manj gnije ter ne bledi lak. Vendar mora biti pokrivalo za avto res kakovostno izdelano, da velja zapisano. To pomeni, da mora imeti dovolj plasti, da je dovolj debelo in s tem ima dovolj vlaken, ki zadržijo točo ter ublažijo udarce.

Katero pokrivalo za avto je res kakovostno?

Marsikdo oglašuje pokrivalo za avto kot super učinkovito, vendar ni verjeti vsem oglasom in obljubam. Da bi bili prepričani, katero pokrivalo je najboljše, morate prebrati na deklaraciji, iz česa in kako je narejeno. Šele potem boste točno vedeli, ali bo to pokrivalo varovalo vaš avto in če je vredno svojega denarja.
Pokrivalo za avto mora imeti peno vmes med vlaknastimi plastmi iz kakovostne vodoodporne umetne mase, da prepreči, da bi udarci toče poškodovali pločevino ali steklo na avtu. Poleg tega mora imeti dodatne ojačitve na kritičnih mestih ter robovih. Dobro je tudi, da ima zaščito na bokih ter za vzvratna ogledala.
Kar se tiče pripenjanja pokrivala, mora biti prišito vsaj na šestih mestih, spredaj, zadaj in na bokih ter tako narejeno, da avta ne poškoduje ter opraska. To pomeni, da izberite pokrivala, ki imajo elastike, gumo in zaščitene kljuke za pripenjanje.

pokrivalo za avto

Ali je vsako pokrivalo za avto primerno za vsak avto?

Avtomobili so različnih velikosti, višin, dolžin in širin ter oblik. To pomeni, da ne morejo biti vsa pokrivala za avto primerna prav za vaš avto. Če je pokrivalo za avto premajhno, bo avto izpostavljen vremenskim neprilikam in je lahko poškodovan. In kako izbere pravega?
Pokrivala za točo so narejena po znamkah avtomobilov in lahko izbirate že na ta način, da preberete na etiketi, za kateri avto je pokrivalo primerno. Nekatere znamke avtov imajo več dimenzij avtomobilov in več različic. Zato morate preveriti tudi velikost vašega avta. Najbolje je, da ga zmerite z metrom in preverite velikosti na etiketi. V tem primeru boste gotovo zbrali pravo velikost pokrivala za avto.

Prednosti prekrivala proti toči

Pokrivalo za avto proti toči je izdelano tako, da ga lahko namestite na avto v nekaj minutah. Težko ga je namestiti le, če piha veter. Takrat je dobro, da sodelujeta dve osebi pri namestiti prekrivala. Namestite pa ga še preden začne padati toča. To lahko ugotovite tako, da so na obzorju videti zelo temni ali pa snežno beli oblaki, ki so v vročem dnevu segajo od tal pa v nebo. To so največkrat točni oblaki. Če jih zagledate in začne pihati veter ter zaslišite oddaljen grom, ste lahko prepričani, da bo toča začela padati v nekaj minutah, zato takoj poiščite varno mesto, se ustavite in prekrijte avto, če ste na poti.
Prekrivalo po tem lahko hitro zložite in ga daste v vrečo, ko je možnost pa ga posušite, kar traja kakšni dve uri, da je spet bi na razpolago. Njegova bistvena prednost je, da ga namestite v trenutku in vam lahko prihrani veliko denarja za škodo, ki bi nastala na avtu na pločevini ter steklu.

pokrivalo-za-avto (2)

Kako lahko naredite domače pokrivalo za avto, če nimate kupljenega?

Dosti težje je narediti tako prekrivalo in sicer boste morali uporabiti debelo prešito odejo s peno in polnilom ter kakšno cerado za čez. Morali boste prekriti ves avto zato vanj ne boste mogli sesti. Nujno boste morali trdno zavezati odeje za avto, da jih ne odnese morebitni vihar. In ko je vse mimo, se bo prešita odeja sušila še ves teden. Hkrati je ne morete zložiti na hitro in odpeljati s seboj. Da jo namestite, pa traja vsaj pol ure.
Še eno prednost originalnega pokrivala je v tem, da lahko avto pustite na parkirišču in ga pokrijete. Tako bo zavarovan pred soncem in točo med tem, ko vas ne bo. Brezskrbno boste lahko v službi, na obisku ali pa pri zdravniku.