Borzna cena zlata in naložbeno zlato je varna naložba v prihodnost

Vsak, ki se v življenju kolikor toliko pametno podaja v kakšne posle ali pridno varčuje, ima čez leta že kar lep kupček denarja in drugega bogastva, ki ga hrani na banki, doma ali v kakšni drugi obliki. Vas skrbi, da bi cena vašega premoženja čez leta upadla ali da bi prišlo do kakšnega neljubega dogodka, ki bi vašemu premoženju zbil ceno ali celo uničil to premoženje? To se lahko zgodi vsakomur, zato je pametno, da že prej razmišljate o tem in se pozanimate o različnih možnostih investiranja. Ena od pametnejših stvari je zagotovo borzna cena zlata oziroma spremljanje le te. Več pa si preberite v nadaljevanju.

borzna cena zlata
Investiranje v naložbeno zlato je investiranje v prihodnost.

Zlato že od nekdaj privlači ljudi

Zlato v človeški zgodovini zaseda prav posebno mesto in se je v bistvu že zelo zgodaj, skoraj na samem začetku civilizacije uporabljalo kot denarna valuta in tudi kot nakit. Uporabljalo se je torej tako v gospodarstvu kot v modnem svetu. V gospodarstvu, politiki in financah je posebej privlačna njegova kupna moč in donosnost tako v dobrih kot v slabih časih, v modi pa je privlačna njegova lepota in edinstvenost. Lahko bi rekli, da je borzna cena zlata poznana že nekaj časa, ravno zaradi njegove vsestranske uporabe in prisotnosti na različnih področjih. Vrednot zlata se ne spreminja tako hitro, pravzaprav gre za dokaj stabilno zadevo, zato velja, da kdor ima zlato ima tudi denar. Naložbe v obliki zlata so zato odličen način za zavarovanje vašega premoženja pred tveganjem nestabilnih denarnih valut.

Borzna cena zlata in naložbeno zlato za varno prihodnost

Zlato velja za zelo plemenito in dragoceno kovino, zato je naložbeno zlato več kot odlična izbira. Za razliko od različnih denarnih valut ne izgublja na svoji vrednosti, zato s tem, ko investirate v naložbeno zlato investirate tudi v prihodnost. Pa ne le v svojo, ampak tudi v prihodnost vaših sinov, hčera, vnukov in vnukinj, skratka v prihodnost vaših naslednikov. Njim boste lahko predali svoje premoženje, ki bo vredno toliko kot danes, kar pomeni, da vas ne rabi skrbeti, da vnukom ne bi mogli ničesar zapustiti.

Borzna cena zlata in investiranje v naložbeno zlato velja za eno najvarnejših naložb. Gre za investicijo, ki ni odvisna od nihanja na finančnih trgih, zato deluje kot protiutež ali zaščita pred inflacijo. Naložba v zlato pomeni naložbo v prihodnost, v dom, za študij, pokojnino in za vse nepredvidene življenjske dogodke, ki bi od vas terjali velike finančne izdatke. Naložbeno zlato vam daje varno uteho, da bo vaše premoženje ostalo nespremenjeno in ga boste lahko uveljavljali kadarkoli boste želeli in vas nič ne bo moglo presenetiti. Borzna cena zlata je zelo stabilna, zato to predstavlja varno prihodnost tudi vašim otrokom.

borzna cena zlata
V primeru investiranja v naložbeno zlato ste oproščeni plačila davka na dodano vrednost.

Davki? Kaj pa je to?

Gotovo ste se ob vsem tem vprašali, koliko davka boste morali plačati v primeru investiranja v naložbeno zlato. Odgovor vas bo gotovo naravnost presenetil in navdušil obenem, saj ne rabite plačati niti centa davka. Ja, prav ste slišali, v primeru investiranja v naložbeno zlato ste ob nakupu oproščeni plačila davka na dodano vrednost, fizičnim osebam pa ni treba plačati niti davka na kapitalski dobiček. Ni to naravnost super novica?! Kaj torej še čakate, borzna cena zlata čaka na vas, da se podate v tovrstno investiranje in poskrbite za varno prihodnost vas in vaših otrok še danes.

Možnosti investiranja v naložbeno zlato

Kot pri vsaki stvari, imate tudi pri investiranju v naložbeno zlato nekaj svobode in manevrskega prostora za lastno odločitev. Odločite se lahko za najbolj običajno obliko enkratnega nakupa naložbenega zlata, lahko se odločite za storitev Zlati korak, ki ponuja ugodna mesečna vplačila, morda vas bodo navdušile naložbene ploščice Moj Zlati Gram ali pa vas bo prevzelo naložbeno zlato v obliki kovancev z najrazličnejšimi motivi. Ne glede na to za katero možnost se boste odločili vam zagotavljamo, da bo vaše premoženje varno in dobro investirano in da boste s storitvami zadovoljni. Nakup naložbenega zlata poteka hitro in enostavno v skoraj vseh zlatarnah po Sloveniji.

Borzna cena zlata in s tem investiranje v naložbeno zlato že nekaj časa velja za najbolj stabilno in varno naložbo v vašo prihodnost. Ker je neodvisno od nihanja cen na finančnih trgih se temu premoženju vrednost ohranja vrsto let. Če imate še kakšna dodatna vprašanja se oglasite v kateri izmed zlatarn v bližini in zagotovo vam bodo pripravljeni pomagati pri vaši odločitvi.