Odkup kovin vam omogoča, da se znebite starih kovin

Odkup kovin za posameznike in za podjetja je super rešitev, da se znebite kovin, ki jih ne potrebujete. Danes je odkup kovin dostopna storitev, saj pridejo na vaš dom ali v podjetje kovine iskat in jih odpeljejo, takoj pa dobite plačano v gotovini ali na račun po najboljši ceni na našem trgu. Dobro je le, da kovine sortirate po tem, katere vrste so in kako so čiste, saj so cenjene ravno po teh parametrih. Kovine se vam ne bodo več nabirale in še zaslužili boste pri tem ter si zmanjšali strošek, ko ste jih kupili. Kovine so namreč kot surovina vedno bolj cenjene.

Kako poteka odkup kovin?

Odkup kovin vam danes omogoča, da vam kovine odpeljejo na varen način in se vam ni treba s tem ukvarjati ter jih odvažati na svojo pest, saj je to lahko nevarno, če nimate prave opreme in vozila za to. danes pridejo mojstri do vas, poberejo kovine neglede na to, kako so težke, jih razrežejo, ker imajo s seboj tudi stroje za to in že ste se jih znebili za vedno. Ko se vam naberejo, spet pokličete podjetje za odkup kovin in postopek se ponovi.

odkup kovin

Včasih je precej časa trajalo na smetiščih in v predelovalnicah, da ste prišli na vrsto za tehtnico in potem ste morali še čakati na dokument odkupu kovin in na koncu ste denar dobili čez precej časa. Običajno ni bilo dosti in je komajda pokrilo vaše stroške odvoza. Morali ste paziti, ali je davek odveden ali ne. Danes je drugače. Zasebno podjetje je to uredilo vse za vas in vam bo takoj denar tudi nakazalo z odvedbo davka.

Katere kovine se splača prodati?

Odkup kovin je primeren za vse kovine in ni pomembno, katere so in v kakšnem stanju so. Seveda pa se to vse odraža v ceni, ki jo dobite za kovino. Čim bolj je cenjena in čista kovina, več zanjo dobite. Za odkup bakra in železa na primer je cena okoli 0,30 evra za kilogram. Cena za surovine, kot so kovine, pa ves čas narašča zaradi pomanjkanja surovin in slabe dobave. Če vas zanima, koliko boste dobili za kovine, ki jih imate, vam bodo dali individualno ponudbo.

Najbolj cenjen je čisti baker. Ta običajno ostaja od proizvodnje in se ga res splača prodati. Nekateri imajo na kmetijah in doma tudi kar nekaj bakra, kot so bakreni kotli, orodje in žlebovi, ki se valjajo okoli hiš, kmetij, po garažah in podstrešjih. Morda ste kdaj opazili, da kakšen bakren žleb zgine s stavbe, če je zapuščena, ker ga pač poberejo tisti, ki vedo, kako je cenjen in ga seveda prodajo kot staro kovino. Zdaj veste, da ne dajajte kovin tistim, ki hodijo od vrat do vrat in zanje prosijo, ker lahko z njim zaslužite sami.

Odvoz kovin v predelavo je ekološka gesta

Ko se odločite za odkup kovin pomeni, da bodo te kovine v posebnih procesih predelali in ponovno uporabili. To je super za naš planet, da se s tem zmanjša potreba po kopanju novih rud in po predelavi kovin, kar je izjemno drag in dolgotrajen proces, pri katerem se v ozračje izpusti kar nekaj nesnage in nevarnih delcev ter plinov.

Tako postane odkup kovin častno dejanje za ohranitev našega planeta. To še posebej velja pri pridelavi in predelavi kovin, kot sta baker in železo, zato sta tudi najbolj cenjeni kovini na trgu kot surovini. Če imate proizvodnjo, kjer vam ostajajo kovine, se določite za to podjetje, ki pride iskat kovine, jih pripelje in vam plača najbolje na trgu, cene kovin pa vse bolj rastejo in očitno še bodo v prihodnosti. Zato lahko s podjetjem za odkup kovin sodelujete dolgoročno.

odkup kovin

Katere kovine so najbolj cenjene?

Najbolj cenjene kovine so v prvi vrsti baker, nato železo, potem še cink in medenina. Medenina je na primer zlitina bakra in cinka in je bila že od nekdaj cenjena kot kovina za izdelavo raznih kljuk in drugih proizvodov, ki so morali biti tudi lepi in razkošni, saj je mehka in se jo da super obdelati.

Odkup kovin, ki niso naštete zgoraj, je seveda tudi možen, je pa manj plačan, vendar se vseeno splača, ker boste s tem zmanjšali lastne stroške ali celo zaslužili in še vaša okolica bo veliko bolj urejena, kot je sedaj, kjer imate odpadne kovine. Odkupuje se na primer tudi pločevina. Za ostale kovine vsekakor vprašajte in povedali vam bodo, katere vrste so in koliko stane ta odkup kovin.

Za kovine, ki imajo rjo ali so drugače nečiste in umazane ter tudi na primer spojene z lesom ali plastiko, boste dobili nekaj manj denarja, ker morajo potem te kovine najprej očistiti, preden jih razrežejo in predelajo, kar seveda postopek podraži.

Večina predelovanih podjetij zahteva za odkup kovin, da jih prej očistite, preden jih vzamejo v predelavo, vendar pri tem podjetju ni tako, dobili boste le nekoliko manj za tako kovino, vendar pa se vam s tem ne bo treba ukvarjati ter zapravljati časa, energije in živcev. Tako imate vsi možnost kovine prodati in si očistit okolico ter prispevati k boljšemu zraku in čistejšemu planetu.