Zobni implantati cena

Vam je iz ust izginil nasmeh, to pomeni, da je z vašimi zobmi sigurno nekaj narobe. Takrat, ko izgubimo kakšen zob, posebej spredaj, nam izgine nasmeh. Ker pa nas je večinoma strah zobozdravnikov, takoj ne gremo do njega, da nam bi takoj pomagal. Ampak čakamo doma, da nam tudi zobna korenina zgnije. Seveda ostanemo brez vsega, kar pa je na koncu še huje. Res je, da se lahko vse nadomesti z implantati, ampak cena morate vedet je večja. Cena zobnih implantatov je različna od zobozdravnika do zobozdravnika, zakaj je to tako, pa v nadaljevanju.

zobni implantati cena

Vedno se nam poraja vprašanje zobni implantati cena, ko se nam zgodi takšna nezgoda. Izguba zoba je res prava nezgoda, poleg tega pa kar velik strošek. Kot sem omenila cene se razlikujejo, včasih kar precej. To pa zato, ker vsak ima drugačno ustno votlino, različne velikosti zob, prav tako dobi različni implantat. Zobni implantati se izdelujejo v desetih tovarnah in nekje v 200 manjših podjetjih po svetu. Zato so zobni implantati cena tako različna, kot sem rekla lahko je tudi širi krat drugod dražje. Vsi implantati pa so narejeni iz titana, ker se najbolj ujema v našo zobovje oziroma čeljust.

Če nočete priti tako daleč in imeti zobni implantat kdaj v vaši dlesni, je najboljša rešitev redno obiskovanje zobozdravnika ter redna higiena zobovja. Ker zobni implantati cena ni najnižja, včasih pride da si kdo ne more privoščiti. Vemo, da nam tega ne krije zavarovanje, v celoti moramo pokriti stroške, če hočemo nazaj svoj nasmeh. Ampak ne rabite se bat, da vas bo kaj bolelo, ko vam bodo ta vijak vstavili v vašo dlesen. Vse bo potekalo brez bolečin, dobite lokalno injekcijo. Kasneje tudi ne boste imeli težav, prav tako ne stranskih učinkov. Če vam manjka kateri zob, je najboljše, da se za ceno pozanimate pri zobozdravniku.