Vsakodnevna nega obraza za mladosten videz

Zelo pomembno je, da negujemo svoj obraz, če želimo, da bomo obdržali mladosten videz tudi na stara leta, pa ne le to, vendar nega obraza lahko pomaga tudi pri raznih napakah, aknah, lisah in tako naprej. Poleg tega, da jo redno negujemo moramo na dan popiti veliko vode saj le ta pomaga najbolj očistiti naše telo. Vsaka oseba naj bi na 25 kilogramov telesne teže popila en liter vode. V nadaljevanju vam bomo našteli nekaj primerov, kako deluje nega obraza doma in tako naprej.

Za nego obraza nam lahko pomagajo tudi kakšna eterična olja, kreme in mazila. Na primer pri kozmetičnem salonu Zapletina, lahko najdemo odlično nemško kozmetiko katera pomaga koži osvojiti mladosten videz, je brez konzervansov, barvil, gostil, mineralnih in silikonskih olj, in ima sterilno embalažo za doziranje. Če vas zanima še kaj več o teh izdelkih si lahko preberete na njihovi spletni strani ali pa jih kar kontaktirajte.

nega obraza

Pravilna nega obraza v domačem okolju

Za nego obraza v domačem okolju je potrebnih pet obveznih korakov. Z temi koraki bomo lahko izboljšali njen izgled in jo pripravili na kakšno salonsko nego, da bomo videli še boljše rezultate. Torej prvi korak za nego je vsakodnevno čiščenje kože. To pomeni, da čiščenje obraza ne smemo noben dan izpustiti in si jo moramo umiti vsaj dvakrat na dan (zjutraj in zvečer) z mlačno ali toplo vodo, da odstranimo vso umazanijo, ki se je nabrala. Če kožo čistimo z milom, moramo preveriti, da ta ni preveč agresiven in nam ne bo izsušil kože. Drugi korak, ki je zelo obvezen je uporaba tonika. To je izdelek, ki nevtralizira pH kože in jo dodatno navlaži. Lahko jih uporabimo pred nanosom kreme, in ga uporabimo zjutraj in zvečer, ko si izperemo obraz.

Tretji korak, ki ga zahteva nega obraza je poseben grel ali krema za predel okoli oči, da se zmanjšajo temni kolobarji in vrečke pod očmi. Velikokrat tej nastanejo zaradi premalo počitka, nekateri pa imajo to gensko. Taki deli obraza potrebujejo več vlage in zaščite, ker so bolj občutljivi. Četrti korak je uporaba seruma za problematične dele, kot so na primer akne, gubice in tako naprej. Take serume lahko najdemo v različnih oblikah, kateri se prilagajajo na določen tip kože, da so rezultati hitrejši. In še zadnji korak, je to, da se nega obraza zaključi s kremo za obraz, in jo zaščitimo pred zunanjimi vplivi. Najbolje je da uporabimo kremo ki vsebuje SPF. Sonce je zelo nevarno za našo kožo in povzroča veliko nezaželenih lis, raka na koži in podobo, pa tudi pospeši staranje kože, kar pomeni, da bomo hitreje opazili gubice na obrazu.

Vsakodnevna-nega-obraza-za-mladosten-videz

Torej, sedaj veste kako poteka nega obraza doma in zakaj je vsak našteti korak pomemben. Poleg teh izdelkov, ki smo jih našteli lahko uporabljamo še razne druge produkte, kot so na primer pilingi, obrazne maske, ampule in tak naprej. Pomembno je da vemo kakšne izdelke kupujemo, saj niso vsi dobri. Nekatera nega obraza ima lahko veliko slabih sestavin in kemikalij, katere nam lahko zelo škodujejo. Preden se odločimo za nakup preberimo kakšne so sestavine, ali je priznano od dermatologov in tako naprej. Če izdelek lepo diši ne pomeni da je dober, saj pomeni, da ima veliko oddanih parfumov. Najbolje so izdelki brez vonja, oziroma z manj izrazitimi vonji. Za dodatna vprašanja, kako naj bo vaša nega obraza izpeljana in katere izdelke uporabiti se lahko posvetujete s dermatologom, kateri je strokovnjak v znanosti kože in bo znal glede na vaš tip kože predlagati najboljše izdelke. Zagotovite si mlad videz in zdravo kožo, ki bo vplivala na vaše počutje in zdravje. Nikoli ni prepozno da začnete bolje negovati svoje telo in mu pomagati na razne načine.