Toplotna izolacija zmanjša račun za ogrevanje

Ena najpomembnejših stvari, ki jih lahko storite za izboljšanje energetske učinkovitosti svojega doma, je ustrezna toplotna izolacija Termotop. Toplotna izolacija podstrešja pomaga zadržati toploto pozimi in poleti zunaj, kar vam lahko prihrani denar pri računih za energijo. Obstaja več različnih vrst izolacije podstrešja, vendar je priporočljiva toplotna izolacija Termotop. Ta vrsta izolacije je zelo učinkovita pri ohranjanju toplote navznoter ali navzven, odvisno od letnega časa. Pri izbiri podstrešja izolacijo, je pomembno upoštevati podnebje, v katerem živite. Če živite na območju z nižjimi temperaturami, boste potrebovali trajnejšo izolacijo, ki je odporna na vremenske vplive. Pomembno je upoštevati tudi R-vrednost izolacije. Vrednost R je merilo, kako dobro se izolacija upira toplotnemu toku. Višja kot je vrednost R, bolje bo izolacija zadržala toploto navznoter ali navzven.

Toplotna izolacija

Kako namestiti toplotno izolacijo?

Ko izberete pravo vrsto izolacije za podstrešje, jo morate pravilno namestiti, da boste od nje imeli kar največ koristi. Običajno je treba izolacijo položiti med nosilce na podstrešju in poskrbeti, da ni vrzeli ali prostorov, skozi katere bi lahko uhajala toplota. Ognjevarna toplotna izolacija je pomemben varnostni element v vsakem domu ali podjetju. Ta vrsta izolacije pomaga preprečevati širjenje požara, saj ga upočasni. Tovrstna toplotna izolacija je učinkovita tudi pri zmanjševanju količine toplote, ki se sprošča pri požaru. Danes je na trgu na voljo veliko različnih vrst negorljive izolacije. Med najbolj priljubljenimi možnostmi je toplotna izolacija Termotop.

Toplotna izolacija preprečuje toplotne mostove

Toplotni mostovi so eden največjih vzrokov za izgubo toplote v domu. Pojavijo se, kadar je v toplotni pregradi odprtina, ki omogoča lažje prehajanje toplote. To se lahko zgodi okoli oken in dimnika. Toplotni mostovi lahko znatno zmanjšajo učinkovitost toplotne izolacije in otežijo ogrevanje stanovanja. Pomembno je, da sprejmete ukrepe za preprečevanje toplotnih mostov v stanovanju. Eden od načinov za to je, da celotno površino strehe prekrijete s toplotno izolacijo. S tem boste zmanjšali toplotne izgube skozi streho in poskrbeli, da bo dom toplejši. Drug način za preprečevanje toplotnih mostov je uporaba posebnih materialov na stiku dveh različnih materialov. Ti materiali bodo pomagali zmanjšati toplotne izgube in poskrbeli, da bo v domu bolj prijetno živeti.

Toplotna-izolacija-zmanjsa-racun-za-ogrevanje

Toplotna izolacija ima številne prednosti

Vsi, ki so bili poleti na podstrešju, vedo, da toplota narašča. Zato je izolacija podstrešja eden od najučinkovitejših načinov, kako ohraniti dom hladen poleti in topel pozimi. Če boste toploto zadržali (ali izločili), boste prihranili denar pri računih za energijo in poskrbeli, da bo v vašem domu vse leto bolj udobno. Izolacija ima tudi druge prednosti. Z njo lahko zmanjšate hrup od zunaj in iz nadstropja, tako da je vaš dom tišji. Ne glede na to, ali gradite novo hišo ali prenavljate obstoječo, je izolacija pomemben del, ko poskrbite za energetsko učinkovitost svojega doma. Ob naraščajočih stroških energije je izolacija pametna naložba, ki se bo večkrat povrnila.

Menjava strehe pri namestitvi toplotne izolacije

Ali je potrebno pri namestitvi toplotne izolacije ostrešja zamenjati tudi streho? Na to vprašanje ni dokončnega odgovora – odvisno je od stanja vaše strehe in od tega, ali vaš izvajalec izolacije meni, da je zamenjava potrebna ali ne. Če imate starejšo streho ali streho v slabem stanju, je morda priporočljivo, da jo pred namestitvijo nove izolacije zamenjate. Izvajalec izolacije bo lahko ocenil vašo streho in vam podal strokovno mnenje o tem, ali je zamenjava potrebna ali ne.

Slabo izolirani špirovci predstavljajo velike toplotne izgube

Dobro izolirani špirovci so ključnega pomena za preprečevanje toplotnih izgub v vašem domu. Slabo izolirani špirovci lahko povzročijo do 25 % vseh toplotnih izgub! Dodajanje izolacije na podstrešje je odličen način za zmanjšanje računov za energijo in zagotavljanje udobja v vašem domu skozi vse leto. Na trgu so na voljo različni izolacijski materiali, vendar niso vsi enako učinkoviti. Če niste prepričani, katera vrsta izolacije je najboljša za vaše podstrešje, se je dobro posvetovati s strokovnjakom. Ti vam lahko pomagajo izbrati pravi material glede na posebne potrebe vašega doma.