Terme Topolšica – rezervirajte si nastanitev v apartmajih Topolšica

Iščete primerno lokacijo, kjer bi lahko uživali v miru na aktivnem oddihu, potem bodo terme Topolšica prava izbira za vas in vašo družino. Saj gre za termalni kompleks, ki je v slikoviti pokrajini Savinjske doline. Obdan z čudovito naravo – gozdovi in hribi nudijo priložnost za sprostitev v mirnem in idiličnem okolju, hkrati pa omogočajo še številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

terme Topolšica

Kje so terme in apartmaji Topolšica?

Na zemljevidu Slovenije najprej poiščite Savinjsko dolino. Potem pa je ob vznožju Uršlje gore in objemu slikovite narave Zgornje Savinjske doline mestece po imenu Topolšica. Termalna voda v ta kraj že več kot sto let privablja turiste iz vseh koncev države in tudi tujine. Zgodovina term sega daleč v preteklost, saj so bili termalni izviri na tem obočju odkriti že v času Rimljanov. Turistična destinacija Topolšica je omenjena že v 16. stoletju, ko so terme že slovele po zdravilnih lastnostih mineralne vode. V času 2. svetovne vojne je bilo območje močno poškodovano, a se je kasneje turizem hitro vrnil v mestece in danes Topolšica sodi med najboljše toplice v Sloveniji.

Toplice v Sloveniji: Topolšica

Zdaj vas pa verjetno že zanima, kaj terme Topolšica ponujajo, da le te sodijo med najboljše terme v Sloveniji? Zagotovo vas bo navdušil edinstveno oblikovan termalni kompleks, poleg tega pa še pestra ponudba drugih aktivnosti. Ob obisku boste lahko izbirali med notranjimi in zunanjim bazenom, ki vam nudijo priložnost zgolj za razgibavanje ali za bolj aktivno plavanje. Termalna voda blagodejno vpliva na naše zdravje, saj vsebuje veliko koristnih mineralov. Sicer pa so bazeni v termah primerni tako za osebe, ki okrevajo po boleznih, poškodbah ali različnih operativnih posegih, kot tudi otroke in vso družino. Poleg vsega naštetega ponujajo v uporabo tudi savne, masaže in druge wellnes storitve. V bližnji okolici so obiskovalcem na voljo tudi številne aktivnosti na prostem, kot so pohodništvo, golf, ribolov in kolesarjenje. Peš ali s kolesom lahko obiščete bližnje Velenjsko jezero, Savinjsko ali Šaleško dolino. Na kratko lahko rečemo, da se za vsakogar nekaj najde. Apartmaji Topolšica v neposredni bližini term so torej idealna izbira za vse, ki iščete oddih in sprostitev v naravi ter ob vsem tem želite izboljšati tudi svoje zdravje in počutje. Zaradi vsega naštetega sodijo med najboljše toplice v Sloveniji.

terme Topolšica

Apartmaji Topolšica v bližini term vas vabijo

Idilični apartmaji, ki so v bližini term Topolšica, so sodobno opremljeni in vam nudijo udobje, ki vam bo pomagalo, da se popolnoma sprostite in se napolnite s prepotrebno novo energijo. V bližini apartmajev je tudi Velenjsko jezero in številne druge privlačne destinacije, ki jih boste lahko obiskali med bivanjem v apartmajih Topolšica. V ponudbi sta dva apartmaja. Prvi je prijeten družinski apartma Dren, ki ima spalnico s štiri ležišča ter dodatno ležišče – raztegljiv kavč v dnevni sobi. Potem pa je na voljo še apartma Hortenzija, ki pa je prostoren in udoben. Na voljo ima tri spalnice, v katerih je skupno osem ležišč – 2 zakonski in 4 enojne postelje ter možnost dveh dodatnih ležišč – raztegljiv kavč v dnevni sobi. Apartmaji Topolšica svojim gostom želijo omogočiti popoln odklop od vsakdanjega življenja in sprostitev, ki si jo želijo. Hkrati pa svoje obiskovalce spodbujajo, da preživijo čim več časa na prostem in spoznajo čim več različnih aktivnostih. Saj tega v današnjem hitrem tempu življenja primanjkuje, tako otrokom, kot odraslim. Zato se v apartmajih Topolšica trudijo to spremeniti in svoje goste spodbujajo k aktivnemu oddihu.

Za koga so terme Topolšica primerne?

Na splošno velja, da so toplice v Sloveniji primerne za prav vsakogar, ki si želi oddiha, sprostitve in aktivnosti v termalnih bazenih. Terme Topolšica so primerne za obisk posameznikov v tretjem življenjskem obdobju, parov, mladostnikov kot tudi družin z otroki. Torej, če se na vikend oddih ali daljše počitnice, odpravljate z otroki, boste vsi skupaj zagotovo navdušeni nad ponudbo različnih aktivnosti, ki vam jih ponuja Topolšica. Otroci vedno znova uživajo v bazenih in igralih, ki so na voljo v okolici. Le nekaj minut vožnje stran od term pa lahko v poletnih mesecih obiščete tudi plažo na Velenjskem jezeru, ki je prav tako zanimiva za družine z otroki, saj ponuja veliko različnih aktivnosti.

terme Topolšica

Zakaj obiskati terme Topolšica?

V zgodovini velja, da so ljudje na lokacijah, kjer je termalna voda, bogata z minerali in drugimi elementi, že od nekdaj postavljali terme. V Sloveniji smo zaradi geografske lege in pestre naravne dediščine bogati s termalnimi viri in je zato že stoletja priljubljena turistična ponudba. Zato na ozemlju Slovenije lahko izbirate med 15 edinstvenimi termalnimi kopališči, ki ponujajo različne storitve. Med najboljše toplice v Sloveniji zagotovo sodijo terme Topolšica, ki jih je vredno obiskati. Zakaj jih torej obiskati?

Najprej bomo izpostavili termalno vodo, ki ima dokazane koristi in blagodejni učinek na zdravje ter dobro počutje. Če naštejem le nekaj koristi: lajšanje stresa, zmanjšanje bolečin v sklepih in mišicah, izboljšana prekrvavitev, lajšanje bolezni dihal, krepitev imunskega sistema itd. Za vse tiste, ki pridejo v Topolšico po boleznih, operacijah ali poškodbah so na voljo rehabilitacijski bazeni. Naslednje so različne wellness storitve, ki jih ponujajo terme. Poleg bazenov je v hotelu na voljo tudi uporaba savn. Obiskovalcem sta na voljo dve finski in infrardeča savna, ki pomagajo pri odpravljanju toksinov iz telesa, sproščanju stresa, spodbujajo dobro počutje ter izboljšujejo krvni obtok. Po sproščanju v savni se lahko na prijetnem prostoru za počitek, ohladite in uživate v pogledu na notranje bazene. Poleg že vsega naštetega so vam v termah Topolšica na voljo tudi različne športne aktivnosti: plavanje, pohodništvo, kolesarjenje, golf in ribolov. Ker pa je vsak po športni aktivnosti lačen, je poskrbljeno tudi za kulinarične dobrote, od značilnih domačih do tiste splošne ponudbe okusnih jedi.

terme Topolšica

Izberite terme in apartmaje Topolšica

Če želite doživeti nepozaben kratek vikend oddih ali daljše počitnice in se ob tem sprostiti v umirjenem okolju, potem so terme Topolšica zagotovo odlična izbira. Za popolno udobje so vam na voljo apartmaji, ki so v neposredni bližini term in drugih športnih aktivnosti ter naravnih in zgodovinskih znamenitosti. Za več pošljete povpraševanje in si rezervirajte oddih že danes. Verjemite, da vam ne bo žal, če si boste privoščili nekaj čudovitih dni v objemu narave in termalne vode.

Apartmaji Topolšica – rezervacija in obisk

Na spletni strani izberete želeni apartma, torej apartma Dren za 4 osebe + 1 možno dodatno ležišče ali apartma Hortenzija za 8 oseb + 2 možni dodatni ležišči. Kliknete »več informacij o apartmaju« in potem se vam odpre stran, kjer si lahko preberete vse informacije o izbranem apartmaju. Ponujen vam je tudi obrazec, kjer si lahko rezervirate želeni termin, ko bi želeli obiskati apartmaje in terme Topolšica. V obrazec vpišete število odraslih oseb in število otrok ter datum prihoda in datum odhoda, potem pa kliknete okvirček »išči«. Že čez nekaj trenutkov vam bo ponujena informacija, ali je za želeni termin apartma prost ter cena za katero vam je na voljo. Če boste kliknili okvirček »naprej«, z vpisom svojih osebnih podatkov potrdite rezervacijo za želeni termin. Pred dokončno potrditvijo, vam svetujemo, da še dvakrat preverite vse vpisane podatke, želen termin in število oseb. Ko je rezervacija enkrat opravljena, pa samo še počakate na datum, ki ste ga izbrali in se odpravite na oddih v terme Topolšica. S seboj odnesite le najnujnejše, vse skrbi, vsakodnevne obveznosti in uporabo elektronskih naprav pa pustite doma, saj se boste le tako lahko odpočili in si napolnili baterije.