Nov adrenalinski park na Golteh – destinacija za nepozabno pustolovščino

Obisk Golt je postal še bolj vznemirljiv in poln adrenalina, saj se je to poletje na planoti odprl povsem nov adrenalinski park. Več si preberite na naslovu: https://apartmajigolte.si/adrenalinski-park/. Ta destinacija je idealna za vse tiste, ki si želijo preizkusiti svoj pogum in doživeti nepozabne izzive ter pustolovščine. Ne glede na starost bo nov adrenalinski park na Golteh zagotovo privlačna destinacija, ki je vredna obiska. Otroci bodo imeli priložnost preizkusiti svoje spretnosti, medtem ko bodo odrasli zagotovo občutili pospešeno bitje srca ob premagovanju izzivov v pustolovskem parku. Odkrijte, kaj vse ponuja ta sveže odprti adrenalinski park, in spoznajte razloge, zakaj bi morali Golte dodati na svoj seznam destinacij, vrednih obiska.

Adrenalinski park

Avantura v naravi

Golte postaja odlična izbira za ljubitelje avanture in narave, ki cenijo aktiven prosti čas na svežem zraku. Adrenalinski park nudi navdušujoče izzive kot so plezanje, spuščanje po jeklenicah, prečenje visokih mostov in še mnogo več, obenem pa je park obdan s čudovitim gorskim okoljem. Ne glede na to, če ste že izkušeni avanturist ali se podajate na prvo pustolovščino, vam bo adrenalinski park na Golteh pričaral nepozabne spomine. Odkrijte očarljivo planoto Golte, kjer se lahko predate nepozabnim trenutkom v objemu narave. Občutite, kako adrenalin požene kri po žilah, ko premikate meje udobja in se prepustite pustolovščinam, ki jih ponuja park.

Dostop do Golt

Na Golte se lahko odpravite na več načinov – z lastnim avtomobilom ali pa izberete 8-minutno vožnjo z najdaljšo panoramsko nihalko v Sloveniji. Če se odločite za nihalko, preverite na spodnji blagajni v Žekovcu, ali so na voljo posebne ugodnosti pri nakupu kart za nihalko in vstopnic za adrenalinski park. Če raje izberete vožnjo z avtomobilom, bodite pozorni na navigacijo, ki vas včasih usmeri v napačno smer. Enostavno se izognite težavam, če v navigacijo vpišete Wellness Hotel Montis kot destinacijo. Poleti je parkiranje lahko mogoče blizu hotela, vsekakor pa je na voljo parkirišče pri ovinku za Mozirsko kočo (približno 500m nazaj po cesti, ki vodi na Golte).

Adrenalinska uživancija

Adrenalinski park na Golteh vas bo navdušil s kar 6 progami, ki skupaj vsebujejo kar 57 razburljivih adrenalinskih elementov. Med potovanjem skozi adrenalinski park se boste srečali z različnimi adrenalinskimi elementi, kot so hoja po vrveh, ravnotežje na brveh, spust po jeklenki (zipline), plezanje po mrežah, premagovanje zibajočih elementov, raznoliki plezalni izzivi in še mnogo več.
Šolska proga je namenjena vsem udeležencem (minimalna višina 120 cm z iztegnjenimi rokami), vključuje 3 elemente, ki služijo spoznavanju opreme pred vstopom v pustolovščino.

Adrenalinski park

Rumena proga, primerna za udeležence nad 5 let (minimalna višina 140 cm z iztegnjenimi rokami), ponuja 12 različnih adrenalinskih elementov. Oranžna proga, prilagojena udeležencem nad 5 let (minimalna višina 140 cm z iztegnjenimi rokami), vsebuje kar 14 raznolikih adrenalinskih elementov. Zelena proga, namenjena udeležencem nad 7 let (minimalna višina 140 cm z iztegnjenimi rokami), vključuje 10 razburljivih adrenalinskih elementov. Modra proga, primerna za udeležence nad 10 let (minimalna višina 160 cm z iztegnjenimi rokami), ponuja 7 raznolikih adrenalinskih elementov. Rdeča proga, prilagojena udeležencem nad 10 let (minimalna višina 160 cm z iztegnjenimi rokami), sestoji iz kar 11 adrenalinskih elementov.

Nakup vstopnic

Ne glede na način prihoda na Golte, lahko vstopnice za park dobite na spodnji postaji panoramske nihalke v Žekovcu. Če pa se odločite za prihod z avtomobilom, so vstopnice na voljo tudi na recepciji hotela Montis, kjer vam bodo tudi posredovali nadaljnje informacije o opremi.

Kulinarika na Golteh

Po vznemirljivem doživetju v adrenalinskem parku boste zagotovo lačni. Golte ponujajo pestro kulinarično izkušnjo. V hotelu Montis se lahko okrepčate v kavarni ali restavraciji, ki med 11:00 in 16:00 uro ponuja dnevna kosila. Poleg tega lahko obiščete kočo Trije ploti in istoimensko jezero, ki sta vredna krajšega vzpona. Pred potjo do koče preverite delovni čas.

Mozirska koča

Mozirska koča bo navdušila ljubitelje tradicionalne planinske kuhinje s ponudbo enolončnic, klobas, štrukljev, zavitkov in še več. Do koče se lahko spustite mimo hotela in sledite jasnim oznakam ob poti. Pred obiskom preverite, ali je koča odprta, da boste lahko uživali v pristnih okusih planinskih dobrot.