Potni nalogi

Potni nalogiSe sprašujete kaj so potni nalogi in čemu so namenjeni? Potni nalogi so neki dokumenti oziroma neka računovodska listina, ki je pomembna pri dokazovanju prevoženih službenih poti zaposlenih pri nekem podjetju. Omogočajo povračilo denarja, ki se ga je na tej poti porabilo (gre predvsem za povračilo denarja, ki se ga je porabilo za prehrano, kilometrino, cestnino, parkirnine in ostale podobne stroške).

Potni nalogi morajo biti natančno izpolnjeni. Nikjer ni natančno določeno kaj morajo vsebovati, vendar morajo imeti čim več dokazil o opravljeni poti in o stroških, ki so na njej nastali. Vsebovati morajo tudi vse osebne podatke o delodajalcu in zaposlenemu, ki pot prevozi, podatke o podjetju, točen datum in točna ura odhoda ter točno trajanje poti, točna relacija opravljene poti, namen poti, odobritev poti s strani delodajalca in njegov podpis ter žig podjetja. V primeru, da na poti ne nastanejo nobeni stroški, služijo kot dokaz o namenu poti. Potni nalogi so ponavadi napisani v računalniški obliki, seveda pa ni prepovedano, da so napisani v pisni. Zaposleni jih morajo na poti vedno imeti pri sebi. Potni nalogi so lahko tudi tedenski ali mesečni, a take uporabljajo le trgovski potniki, ki se vozijo po v naprej določenem področju k strankam na dom. Potni nalogi se praviloma morajo hraniti 10 let.

Če bi radi izdelali svoj potni nalog, za to izberite aplikacija Pisarna.biz. Ta ponuja hitro in enostavno rešitev za izdelavo teh dokumentov. Omogoča pripravo, urejanje in tudi analizo potnih nalogov. Prijava oziroma registracija na to aplikacijo je hitra in čisto enostavna. Do uporabe pa vas loči le minuta, saj aktivacija aplikacije poteka avtomatsko preko vašega naslova email. Ko si želite enostavnega in hitrega programa za urejanje te vrste dokumentov izberite Pisarno.biz. Uporabljali jo boste vedno znova in znova.