Postopek za odstranitev znamenja – cena

Vsak človek ima na svojem telesu vsaj nekaj znamenj, ki so čez leta zrastla in so včasih nekoliko moteča. Pametno je, da se posvetujemo z zdravnikom in povprašamo, kolikšna je cena za odstranitev znamenja. To so lahko materinska znamenja ali enostavno številni izrastki, ki jih označujemo kot znamenja.

Odstranitev znamenja cena

Le-ta so lahko različnih oblik, velikosti in barv. Včasih so dvignjena ali ravna, hrapava ali gladka. Večina teh je benignih oz. neškodljivih, lahko pa se zgodi, da kakšno začne povzročati zdravstvene težave. Posebej bodite pozorni tisti, ki imate v družini raka. V tem primeru se priporočajo pregled pri osebnem zdravniku in nadaljnje preiskave pri dermatologu.

Poznamo več postopkov oz. metod za odstranitev znamenja, cena, s katerimi se lahko na varen in dolgotrajen način lotimo zdravljenja številnih znamenj. Pa si poglejmo, katera to so in kakšen je njihov postopek:

  • Lasersko, kirurško in dermabrazija.

Laserska odstranitev znamenja- cena

Najprej moramo poudariti, da se za način odstranjevanja znamenj, cena, odloči zdravnik ali dermatolog, ki stanje oceni. V primeru, da vam ponudi več možnosti, morda lahko izbirate poseg sami, vendar se v večini primerov, strokovnjak sam odloči za najprimernejšega.

Med kožne spremembe spadajo: dermalni nevusi, papilomi, bradavice, fibromi, ksantelazme, siringomi in podobno. V primeru, kadar je sprememba, torej izrastek, sumljiv ali rakav, laserska terapija ni primerna, saj so lahko posledice zelo resne.

Sam laserski poseg poteka od 15 do 20 minut in odstrani vse benigne spremembe na vaši koži ali sluznici. Med posegom ne boste nič čutili, saj se opravlja v lokalni anesteziji. Po koncu obravnave bo na mestu vidna minimalna opeklina, podobna ranici, ki bo trajala teden dni. Oskrbujemo jo z nežnim umivanjem en krat na dan ter namažemo z antiseptično kremo. Dokler ranica ne zaceli, je priporočljivo nositi obliž, ki ga menjate vsak ali vsak drugi dan.

Potrebna je tudi nujna zaščita pred soncem, dokler se barva kože na mestu, ne izenači.

Odstranitev znamenja, cena zajema celoten postopek in se giba v okvirjih do 200 €. Odvisno od velikosti izrastka ter potrebne oskrbe.

Kirurška odstranitev znamenja cena

Ta postopek je nekako največkrat uporabljen, kadar je sum na obolenje in rakaste celice. Uporablja se tako, da se znamenje v celoti odreže. Tako izrastka ne uniči in ga lahko v kosu odpošljejo v laboratorij, kjer ga preučijo in v določenem roku sporočijo, ali je le-to benigno ali ne. Na tak način se tudi lahko potem nadaljuje zdravljenje, v kolikor je treba.

Kirurški način je obdelava, ki se opravlja z lokalno anastazijo na mestu izrastka. Po navadi je za to zaslužena krema ali injekcija. Glede na velikost, globino in lokacijo tega znamenja se določi prav tako cena. Za odstranitev znamenja cena variira od 70 € do 150 €.

Dermabrazija

Je tako imenovan estetsko dermatološki postopek odstranitve nepravilnosti na koži obraza ali drugih delih telesa, s pomočjo diamantne brusilne palčke. Večinoma so to odstranitve benignih znamenj in brazgotin, ki večinoma niso nevarne, vendar so estetsko ali funkcionalno moteče. Za postopek se je treba najprej naročiti na pregled pri svojem zdravniku, ki vam svetuje in, po navadi, tudi dodeli napotnico za dermatološki pregled. Dermatolog stanje pregleda in vam tudi pojasni svoja priporočila. Včasih lahko obravnavo oz. poseg vodi kar sam, medtem ko se za nekatera stanja vključi tudi kozmetični salon.

Ta obravnava je primerna za več vrst stanja kože, kjer je potrebno zdravljenje aken, bradavic in odstranitev znamenj. Cena se navezuje na velikost in število znamenj.

Najpogostejša odstranitev znamenja- cena

Pacienti se najpogosteje odločajo za odstranjevanje bradavic, materinih znamenj ali drugih večjih izrastkov na koži. Ker ta sama po sebi v večini primerov niso nevarna, so plod estetske odstranitve, kar pomeni, da se odstranijo le zaradi videza in moteče nefunkcionalnosti. Velikokrat jih zataknemo ob oblačilo, se vanje obregnemo ali jih ranimo. Na dolgi rok to ni zdravo in je prav tako nevarno. Zato je odstranitev zelo pametna odločitev, ki vas bo rešila morebitnih kasnejših posledic, nastanka bolezni ali nenamerno odtrganje samega izrastka.

Določeni izrastki se lahko pojavijo po celem telesu, so pa najpogostejši in tisti, ki so zelo moteči, na delih kot so obraz, vrat, hrbet ali boki. Svetujemo vam, da le-teh ne odstranjujete sami doma. Za to raje obiščite zdravnika in se posvetujte za najboljšo rešitev.

Če pogledamo celotno sliko, bi rekli, da se dermatologi oz. specialisti najpogosteje odločijo za lasersko obravnavo, kar pomeni odstranitev znamenja, cena, s temperaturno določenim žarkom, dokler izrastek ne izgine. Vsak tretma oz. obravnava ima določen čas posega ter čas okrevanja. Glede na obseg, se je treba držati natančnih navodil strokovnjaka, saj se bo kože le tako ponovno vzpostavila v ravnovesje.