Nega obraza s 3 načini za zdravo pomlajevanje kože

Obrazna koža je del, ki ga je treba negovati celo leto, saj je poleti izpostavljen močnim UV žarkom in pozimi mrzlemu vetru in mrazu. Da bi ohranjali kožo elastično, bujno in sijočo, je treba zanjo tudi primerno poskrbeti. Glede na svoj tip poskusite najti primerno nego ali jo prepustite strokovnim rokam kozmetičark, ki vam bodo tudi svetovale glede nadaljnje nege doma. Velika problematika v zadnjem času je čiščenje obraza za mastno kožo, ki pa se jo da čudovito rešiti s primernimi kremami, penami in pilingi.

Čiščenje obraza je izredno pomembno, saj jo je tako čez leta, ko se le-ta začne starati, veliko lažje negovati, da ostane zdrava, nahranjena in elastična. Se pa tudi zgodi, da se zaradi nepravilne nege, pretirane izpostavitve soncu ter hitrega staranja, stanje kože oteži. Takrat se priporoča nekirurško pomlajevanje obraza, ki hitro in profesionalno uredi videz in zdravje kože na dolgi rok.

čiščenje-obraza

Dnevna nega in čiščenje obraza za mastno kožo

Čas, ki ga namenite za to, da uredite, osvežite in nahranite svojo kožo, nikakor ni vstran vržen čas. Bolj kot boste gledali na to, da ustvarite jutranjo in večerno rutino, boljših rezultatov boste deležni. Priporočamo vam, da ob enem izberete kakovostne izdelke za čiščenje obraza, ki vam ne bodo kože dodatno mastili in bodo vsebovali potrebna hranila. Tako bo ostala sijoča, napeta in nahranjena.

Rutina, ki jo prinaša čiščenje obraza, ponuja rezultate zato začnite jutranjo rutino s hladnim curkom vode in nato s čistilno peno ali čistilnimi blazinicami, da odstranite nečistoče in maščobo. Nadaljujete z vitaminsko vlažilno kremo, ki bo skozi dan vlažila in ohranjala kožo voljno.

Zvečer posezite po čistilni peni, pilingu ter zaključite ponovno s kremo. Če nimate drugih navodil iz strani dermatologa ali kozmetičarke, je to dnevna rutina, ki jo koža obraza potrebuje, da ostane zdrava.

Znaki stanja in pomlajevanje obraza

Kadar nastopijo 30. leta starosti, že opazimo prve znake staranja kože. Ti se kažejo v obliki gubic, suhe kože in pigmentnih madežev. Pri višji starosti pa se bolj pospešeno stara, za kar je lahko kriva prav tako genetika.

Znaki, ki kažejo na staranje kože, so naslednji:

  • manj čvrsta in delno povešena koža,

  • gubice in globlje gube,

  • starostne pegice,

  • tanjša in suha koža,

  • obledel sijaj.

Postopka staranja ne moremo preprečiti, lahko pa ga čiščenje obraza, pravilna nega in postopki za pomlajevanje obraza nekoliko upočasnijo. Na način, da ohranimo kožo dalj časa napeto in sijočo. Če te nege ni, si sama stežka opomore, saj zaradi naravnega staranja beljakovine izgubijo povezavo s fibroblastom in se zato zmanjša proizvodnja elastana in kolagena, ki sta ključna za elastičnost in napetost vaše kože.

In zaradi UV žarkov se izgubi tudi njena elastičnost, ker se naravna maščobna plast pod kožo krči, se zgodi povešanje. Vsi vemo, da je koža sestavljena iz 2 plasti, pri čemer zgornja plast ali tako imenovana povrhnjica ščiti pred bakterijami in UV svetlobo. Spodnja plast kože pa je bogat z beljakovinami in kolagenom, ki so odgovorne za elastičnost. Ob staranju prav tako obe plasti izgubita strukturo, kar je nepopravljivo.

Izredno priljubljen in ob enem kakovosten način, da koža ostaja v čudovitem stanju, je postopek: naravno pomlajevanje obraza.

3 postopki za nekirurško pomlajevanje obraza

Način, s katerim se bo stanje vašega obraza izboljšalo, nekoliko upočasnilo in pozdravilo, je čiščenje obraza ter obisk kozmetičarke, ki vam lahko predstavi različne načine, ki bodo za vaše stanje ponudili kar najboljše rezultate.

Trije najboljši načini so:

  1. LPG endermolift,

  2. Cryo derm terapija in

  3. ultrazvočna terapija.

 

 

LPG endermolift ali naravni lifting obraza, je način, ki z globinskim delovanjem spodbudi ponovno proizvodnjo elastina in kolagena. Poteka s pomočjo masažne glave, ki stimulira kožo s prijetnimi enakomernimi pulzi in velja za neinvazivno metodo oz. pomlajevanje obraza. Lepo se jo, da kombinirati tudi s Cryo derm in ultrazvočno terapijo.

Cryo derm je pomlajevanje obraza, ki omogoča: čiščenje in odstranjevanje odmrlih celic, enakomeren ten kože, vidno bolj napeto, čvrsto in zdravo kožo z manj gubami. Omili prav tako občutek otečenosti. Ta metoda se deli še na: diamantni piling, radialna endodrmna terapija ter radiofrekvenca.

Ultrazvočna terapija se uporabi za boljšo absorpcijo ter penetracijo aktivnih sestavin v kožo. Ob posegu za pomlajevanje obraza se obraz premaže z ampulami in serumi, ki so visoko koncentrirani z vitamini, peptidi in drugimi snovmi. Preko ultrazvoka nato tem sestavinam pomagamo boljšo in hitrejšo absorpcijo v globino kože. Ta je primerna za osebe, ki imajo izsušeno kožo brez sijaja.

Načinov za pravilno čiščenje obraza in ohranjanje napetosti, sijaja in mladosti je veliko in kaj hitro vas lahko poplava ponudbe na trgu zavede. Zato povprašajte po različnih možnostih, glede na svoj tip kože in se odločite za tistega, ki vam bo prinesel rezultat, ki ga želite. Seveda pa ne pozabite na vsakodnevno nego, ki je ključna za ohranjanje lepega videza in nekoliko upočasnjeno staranje. Lepa in napeta koža vam bo dala samozavesten in sijoč videz, na katerega boste naravnost ponosni.