Zobni aparat

Si želite lepših zob pa ne veste kako ? Tukaj je zobni aparat  , ki vam bo narisal lep nasmeh na obraz . Če nimate lepih zob in vam zobozdravnik predlaga , da dobite zobni aparat se bi splačalo vzeti če bi bili mlajši od 16 let .Zakaj? Zato , ker je zobni aparat zastonj do 16 leta potem ga je pa treba plačevati in ni tako poceni zato če vam zobozdravnik predlaga sprejmite ponudbo in imeli boste lepše zobe .

zobni aparat

Ko imaš zobni aparat je pomembno zobe čistiti najmanj 30 min saj imaš več zobnih ščetk s katerimi moraš z vsako posebej čistiti zobe . Zobe je potrebno čistiti natančno saj ne sme me zobmi ostati nič delcev hrane in ne smeš jesti skoraj nič sladke hrane . Dobro je če si zobe umivaš 3 krat na dan ali , da imaš lepše zobe . Zobe naj bi bilo potrebno tudi umivati po vsakem obroku , ki ga naj bi pojedli .

Če se ti že zdaj mudi v ( šolo , službo ) in če želiš imeti aparat boš moral vstajati prej kot pa ponavadi , da ne bi zamujal  če pa ne maraš vstajati zgodaj ti nebi priporočal aparata razen če bi se temu prilagodil . Na aparatu imaš lahko tudi gumice katere barve so ti najlepše , barve gumic imaš po lastni izbiri po mojem mnenju so bele barve gumice najboljše , ker tako najbolj zgleda ,da imaš čiste zobe . Mogoče te zanima koliko časa imaš aparat , imeti ga moraš dokler se ti zobje ne poravnajo lahko je to več let (4 , 6 ) , ko pa odstraniš aparat moraš nositi nočni aparat ali pa moraš nosit dnevnega katerega lahko daš ven kadarkoli želiš . In tudi ko daš aparat ven si rabiš zobe umivati vsaj 3 krat dnevno saj rabiš imeti še vedno čiste in zdrave zobe . Zobni aparat naj bi stal več kot 1000€ ampak vsak ima drugače tako ,  da lahko najdete tudi bolj poceni .