Limfna drenaža za moje telo

Kaj je limfna drenaža? Marsikateri ne ve, kaj to pomeni, vendar je zelo priporočena metoda za naše telo. Limfna drenaža je metoda za stimuliranje limfnega žilnega sistema. Deluje tako, da vso tekočino, ki je v tkivih aktivira ter spodbudi naš imunski sistem  in živčni sistem. Na kratko, to pomeni čiščenje našega telesa. Vsak si želi imeti popolno telo in biti dobrega zdravja. Limfa ima v našem telesu veliko vlogo, saj nas varuje pred različnimi okužbami in boleznimi. Pomaga nam pri ponovni vzpostavitvi ravnovesja v našem telesu. Za več informacij, kaj je limfna drenaža in zakaj bi se mogli pri njih naročiti, lahko obiščete njihovo spletno stran.

Zakaj je pomembna limfna drenaža? Prvo kot prvo pospešuje čiščenje strupenih celic v našem telesu, kar poveča hitrost presnove in proces hujšanja. Drugo je, da pospešuje pretok limfe, da se znebi toksine in odpadne snovi, ki se nabirajo v nas. Tretje je, da odstrani medcelično tekočino, ki je eden od glavnih vzrokov za celulit. in še kot zadnje z limfno drenažo očiščemo tkiva, izginejo nam otekline in minejo vnetni procesi. S tem se obnovi in ozdravi podkožna in mišična struktura.

Limfna drenaža

Poznamo pa dve vrsti limfne drenaže. To sta ročna in strojna drenaža. Razlika med njima je, da pri ročni drenaži mehanično odstranimo odpadne snovi. Pri strojni pa gremo z aparaturo, ki je namenjena samo za limfno drenažo, ki je celo boljša kot bi šli na ročno. Zakaj je strojna limfna drenaža boljša od ročne? Izboljša nam krvni in limfni pretok, zmanjšuje vnos strupenih stvari ter zastrupljanje mišic. S tem se zmanjšuje mišična napetost in bolečine.

Limfna drenaža ne vpliva samo znotraj telesa, ampak vpliva tudi na našo lepoto in sicer pri oblikovanju naše postave, odstranjuje nam nezaželen celulit in maščobne celice ter ohranja lepo in napeto kožo med hujšanjem.