Zdravstveno zavarovanje za vsakogar

V kolikor živite v Sloveniji, preprosto morate imeti sklenjeno vsaj obvezno zdravstveno zavarovanje, saj vam to zagotavlja osnovne preglede pri izbranem zobozdravniku. Večina od nas pa ima ob tem sklenjene še druge vrste zavarovanja, na primer dopolnilno, marsikdo pa še različne vrste dodatnega zavarovanja. Seveda je zdravstvenih zavarovanj veliko, v kolikor vas to področje zanima, pa si lahko preberete, kaj vam nudi zdravstveno zavarovanje Prva.

zdravstveno zavarovanje

Gre za zdravstveno zavarovalnico, ki vam nudi najrazličnejše pakete. Izbirate lahko med takšnimi, pri katerih imate krite stroške operacij, rehabilitacije in podobno, seveda pa se lahko odločite tudi za kritja bolezni in druge stvari. Nudijo posebno zdravstveno zavarovanje za otroke, pa seveda tudi dodatno, takšno, prek katerega na primer varčujete za kar najbolj varno starost. Tako da je zlasti na vas odločitev o tem, ali se boste odločili še za kakšno zdravstveno zavarovanje – poleg obveznega. Največ ljudi ima poleg tega namreč sklenjeno še dopolnilno, ki ga nudijo tri zavarovalnice. Ta krije veliko stroškov v povezavi z zdravljenjem in tudi nakup zdravil. Čeprav je treba zanj mesečno odšteti nekaj več kot 30 evrov, pa je še kako priporočljivo, saj v tem primeru vam ni treba plačevati ne obiska zdravnika niti specialista, krije pa tudi veliko posegov in drugih zdravstvenih storitev ter seveda zdravil, ki jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije.

zdravstveno-zavarovanje (2)

Strinjamo se, da človek mora biti zavarovan, seveda pa mnogi v tem tudi pretiravajo in sklenejo kar največ mogočih zavarovanj, ki jih v resnici sploh ne potrebujejo. Zato svetujemo, da dobro premislite o tem, kakšno zavarovanje bi vam prišlo prav. Če imate dovolj prihodkov, pa bi radi vseeno poskrbeli za svoja stara leta, se morda splača skleniti dodatno zavarovanje, pri katerem varčujete za leta, ko boste upokojeni. Pokojnine ne bodo visoke in vsak evro vam lahko pride prav. V kolikor pa na primer delate na tveganem delovnem mestu, pa seveda velja razmisliti o zavarovanju, ki krije kakšne specifične poškodbe.