Kakav je poln vitaminov

Vsak ima neko navado, ki se je ne moremo znebiti. Ne mislim nič slabega, imam v mislih kavo ali čaj. Pravijo, da kava ni naj bolj zdrava, ampak malokdo je danes ne pije. Samo nekateri pa res ne marajo kave in ne čaja, raje imajo kakav. Ja, prav ste prebrali, to ni napitek samo za otroke, ga pijejo lahko vsi in , če mene vprašate ga imam tudi zelo rada.

kakav

Pravijo, da je to hrana bogov in je zelo bogat z hranili. Seveda pri nam ga ne pridelujejo, ker rastlina ne raste pri nam. Semena kakavovca morajo na soncu fermatirati, nato pa pražijo in na koncu meljejo. Kot sem že omenila kakav ni samo za otroke, ker vemo, da ga otroci obožujejo. Je za vse starosti, saj je zelo zdrav, saj vsebuje veliko hranil, kar tudi odpravlja stres in dobro počutje. Vsi vemo kako se pripravi napitek, koliko žličk si kdo da v šalčko je od vsakega odvisno. Tudi v prahu ga dobimo, ki pa ga navadno uporabljamo za razna peciva. Mi si ga tudi v prahu včasih zmešamo v mleko in pijemo kot napitek. Res je, da je kakav v prahu bolj grenak, ni tako sladek, kot tisti, ki je namenjen za razne napitke. Iz njega lahko naredimo razne napitke, tako tudi likerje ali sladice. Na spletu lahko poiščemo razne recepte.

Iz semen pa naredijo tudi pasto ali maslo. Iz teh sestavin pa naredijo kremo za obraz, ki je tudi zelo uporabna. Sam kakav je zelo zdrav, zato se ne rabite bat, če mogoče ga vaši otroci preveč popijejo. Vsebuje ogromno vitaminov, tako da si ga tudi vi lahko privoščite. Mogoče boste namesto kave začeli uživat kakavov napitek. Danes že v vsaki trgovini ga dobite, zato ne rabite iskat po spletu.