Zapestnice dajejo pridih elegance

Zapestnice ljudje že stoletja nosijo kot okras zapestja. Zapestnice so pogosto izdelane iz kovin kot sta zlato ali srebro, lahko pa tudi iz drugih materialov kot so blago ali celo usnje. Danes se še vedno nosijo kot modni dodatek, lahko pa se uporabljajo tudi za izražanje osebnih prepričanj ali kot izkaz podpore določenemu namenu. Na voljo je veliko različnih vrst zapestnic, od preprostih, elegantnih do bolj zapletenih in barvitih. Nekateri ljudje raje nosijo več zapestnic hkrati, drugi pa se raje odločijo za eno ali dve. Ne glede na vaše želje bo zagotovo obstajala zapestnica, ki je kot nalašč za vas. Vrsta zapestnic, ki je vedno bolj priljubljena, so zapestnice prijateljstva. Običajno so narejene iz barvnih vrvic in imajo poseben pomen za osebo, ki jih nosi. Nekateri jih na primer nosijo, da bi izrazili podporo prijatelju, ki preživlja težke trenutke.

Zapestnice

Zlata ali srebrna zapestnica?

Pri zapestnicah se ljudje najpogosteje odločajo za dve glavni vrsti – zlato in srebrno. Katera pa je najboljša izbira za vas? Tukaj je kratek vodnik, ki vam bo pomagal pri odločitvi: zlate so klasična izbira, ki nikoli ne gre iz mode. Lahko so elegantne ali priložnostne, odvisno od tega, ali izberete preprosto zlato zapestnico ali kaj bolj zapletenega z diamanti ali drugimi dragocenimi kamni. Zlato je dobra izbira tudi, če želite, da vam bo vaša zapestnica dolgo služila, saj je zelo trpežna kovina. Srebrne zapestnice pogosto veljajo za modernejše od zlatih in so lahko odlična izbira, če iščete kaj drugačnega. Odvisno od sloga, ki ga izberete, so lahko prav tako elegantne ali priložnostne kot zlate. Srebro je dobra izbira tudi, če iščete nekaj, kar ne bo stalo veliko denarja – na splošno je cenejše od zlata. Katera je torej najboljša izbira za vas? To je v resnici odvisno od vašega osebnega slog in kaj iščete pri zapestnici. Če želite nekaj klasičnega in brezčasnega, izberite zlato. Če iščete nekaj bolj sodobnega ali edinstvenega, je srebrna morda prava izbira. In če imate omejen proračun, je srebro na splošno cenejša možnost. Ne glede na to, kateri način izberete, poskrbite, da boste izbrali zapestnico, ki jo boste radi nosili še vrsto let!

Zapestnice s kubičnim cirkonom

Kubični cirkon je umetni dragulj, ki se v nakitu uporablja že desetletja. Narejen je iz cirkonijevega oksida, ki je bel prah. Prah se segreje na visoko temperaturo in nato hitro ohladi, da nastanejo kristali. Kubični cirkon je trden, vzdržljiv in ima visok lomni količnik, zato je priljubljena izbira za imitacije diamantov. Uporablja se tudi v drugem nakitu kot so obeski in uhani. Uporaba kubičnega cirkona ima v primerjavi z drugimi tradicionalnimi materiali številne prednosti. Na primer, kubični cirkon je veliko trši od večine drugih dragih kamnov, zato je bolj odporen proti praskam in obrabi. Poleg tega je zaradi visokega lomnega količnika izjemno bleščeč in iskriv. In ker ni tako mehak kot nekateri drugi dragulji, je tudi manj verjetno, da se bo odlomil ali zlomil. Na splošno je kubični cirkon odlična izbira za tiste, ki želijo lep, trpežen in cenovno dostopen dragulj. Še ena prednost kubičnega cirkona je, da je na voljo v številnih barvah. Medtem ko večino drugih dragih kamnov najdemo le v nekaj barvah, lahko kubični cirkon najdemo v skoraj vseh možnih barvah. To pomeni, da boste zlahka našli nakit, ki bo ustrezal vašemu osebnemu slogu. Ne glede na to, ali imate raje drzne in živahne barve ali bolj umirjene in klasične odtenke, boste s kubičnimi cirkoni zagotovo našli, kar iščete.

Kako nositi srebrne zapestnice?

Srebrne zapestnice lahko nosite k vsaki obleki, tako k vsakdanji kot k formalni. Če želite, da vaša srebrna zapestnica izstopa, izberite zapestnico z zanimivim dizajnom ali edinstveno podrobnostjo. Za elegantnejši videz srebrno zapestnico kombinirajte z drugim srebrnim nakitom kot so uhani ali ogrlica. Ne bojte se mešati kovin. Če kombinirate srebrne zapestnice z zlatim nakitom, lahko svojemu videzu dodate pridih elegance. Za bolj dramatičen videz nosite več srebrnih zapestnic skupaj. Srebrne zapestnice so odličen dodatek, ki vsaki obleki doda pridih razkošja in sloga. Ne glede na to, ali se oblačite za posebno priložnost ali pa samo dodajate dodaten sijaj vsakdanjemu videzu, so vsekakor obvezen del vsake zbirke nakita.