Ultrazvok trebuha ni boleč postopek

Kakršno koli imamo kdaj bolečino, se ne počutimo dobro. Vedno nam ne pomagajo domača zdravila, včasih moramo tudi obiskati zdravnika, saj nam on zna najbolj pomagat. Ena od takih bolečin je lahko tudi trebuh, saj ko nas dlje časa boli, je nekako nujno stopit do našega zdravnika. Ker pa je obseg trebuha kar velik, tudi zdravnik včasih ne more vedet kaj je narobe, takrat nas napoti na ultrazvok. Ultrazvočni pregled trebuha ni boleč postopek in ne rabimo bit posebej pripravljeni.

ultrazvok trebuha

Za ultrazvok je že vsak sigurno slišal, mogoče ste že bili na kakšnem ultrazvoku, posebej mamice vemo kaj to pomeni. Ultrazvok trebuha ni nič drugače, kot drugi ultrazvoki. Kot sem že omenila, postopek ne boli, saj ti nič posebnega oziroma bolečega ne delajo. Edino moraš biti na ultrazvok trebuha na tešče in to najmanj 6 ur. Tudi pol litre vode vsaj eno uro pred samim posegom je dobro spit in to vodo obdržati v samem mehurju. Saj preden vas bo zdravnik poslal na ultrazvok trebuha vam bo dal vsa navodila, vam bo lepo vse razložil. Če bo vas kaj posebej zanimalo ga kar vprašajte. Moške je rado strah kakšnih posegov, saj vemo, da so oni tisti, ki slabo prenašajo bolečine. Ne rabite se bat, ultrazvok vas ne bo bolel, prav prijetno je, ko vam na trebuh stisnejo nekakšen gel in nato grejo po vašem trebuhu s s posebno napravo. Takoj poleg ima zdravnik računalnik, kjer takoj vidi kaj je težava v vašem trebuhu.

Med samim posegom oziroma ultrazvokom ležimo na hrbtu ali boku in smo čim bolj sproščeni. Ker trebuh zavzema kar velik del, mora zdravnik res dobro vse organe pregledat, da vidi kje tišči težava oziroma bolečina. Zato je odvisno od vsakega pacienta ali bolnika kako dolgo poteka sam postopek. Tudi takoj greste po samem posegu domov. Zdravnik bo dobil izvide, da vas bo kasneje oziroma takoj začel pravilno zdravit.