Trajna PVC okna za vsak dom

PVC okna so ustvarjena za vse, ki prisegajo na kvalitetne izdelke po dostopnih cenah. Izdelana so iz kakovostnih materialov, ki uporabnikom zagotavljajo udobno bivanje in hkrati ne obremenjujejo okolja.

V dogovoru s strokovnjakom izberete PVC okna, ki najbolj ustrezajo vašim željam in potrebam. V dom ali katerikoli drug objekt lahko vgradite okna želenih dimenzij, barv in oblik ter stekel po vaši izbiri.

okna-pvc-tetim

Zagotovljena kakovost in energetska učinkovitost PVC oken

Skrbno dodelana sestava materiala je zagotovilo za trdna in stabilna PVC okna. Vgradijo se lahko v starejše stavbe ali v novogradnje. Praktičnost uporabe oken zagotavlja lahek in obstojen material. Okna se ne bodo hitro povesila, desetletja bodo ohranila tudi svojo obliko ter uporabnikom omogočila udobno bivanje.

Okna uspešno kljubujejo močnemu soncu, dežju, vetru ali toči, zato jim najekstremnejše vremenske neprilike ne pridejo do živega. Največ škode jim lahko naredijo nepridipravi, ki skušajo nasilno vstopiti v zgradbo skozi okno, a so tudi protivlomno dobro zaščitena.

PVC okna skrbijo za odlično toplotno izoliranost prostorov, zato je prihranek pri stroških ogrevanja relativno visok. Kvalitetni profili pripomorejo tudi k dobri zvočni izoliranosti, ki se še dodatno izboljša s trojno zasteklitvijo in strokovno vgradnjo. Ta okna so energetsko zelo učinkovita.

Zaradi sestave materiala, iz katerega so narejena PVC okna, so enostavna za čiščenje in vzdrževanje. Na njihovi površini se prah in umazanija ne nabirata, zato jih lahko preprosto očistite samo z uporabo vlažne krpe. Za brezhibno delovanje jih je potrebno redno pregledovati in sanirati morebitne poškodbe ali odrgnine ter mazati okovje, da bo pravilno delovalo dolga leta. Življenjska doba PVC oken se meri v desetletjih, saj je PVC material, ki je skoraj nepokvarljiv. Možno ga je tudi reciklirati.

PVC okna

Pravilna montaža zagotavlja PVC oknom dolgo življenjsko dobo

S pravilno in profesionalno montažo bodo doživela PVC okna dolgo življenjsko dobo. Mere zidnih odprtin se morajo natančno prilegati dimenzijam oken. Ločimo dve vrsti montaže oken:

  • klasična montaža – zaščititi je potrebno prostor in stene ter umakniti vse pohištvo, da se prepreči njegovo poškodovanje. Odstranijo se stara okna ter namestijo nova. Okvir se pritrdi na nosilno konstrukcijo z vijaki, podložkami in distančniki. Prostor med steno in oknom se zapolni poliuretansko peno, ki omogoča izolacijo. Po namestitvi kril in montaži ostalih okenskih elementov se opravijo še preostala zidarska dela, da se uredi okolica oken. Na koncu se počisti prostor.
  • RAL montaža – uporablja se pri novogradnji ali celoviti prenovi zgradbe. S tovrstno montažo se zagotovi boljša izolacija in tesnjenje kot pri klasični montaži. O njej je potrebno razmišljati že pri gradnji stavbe, ko se naredi špaleta, saj se morajo okna popolnoma prilegati zidni odprtini. Linije morajo biti ravne. V špaleto se namesto PU pene vstavi izolacijski trak. Okvir se pritrdi na nosilno konstrukcijo. V kolikor so zidarska dela natančno narejena, je pritrditev na nosilno konstrukcijo idealna. Kot pri klasični montaži se tudi pri RAL montaži na koncu namestijo okenska krila in preostali okenski elementi. Največkrat RAL montažo uporabljajo pri varčnih hišah.

PVC okna

Sodoben videz in bogat izbor PVC oken po dostopnih cenah

Sterilnost, neosebnost in hladnost zagotovo niso značilnosti, ki jih pripišemo PVC oknom. Možnosti, med katerimi lahko izbirate, da izberete najboljša in najlepša okna primerna za vašo stavbo, je ogromno. Okna so dobavljiva v različnih barvah in dekorjih, ki sovpadajo z različnimi okolji. Okna stavbo olepšajo, elegantno zaokrožijo ter popestrijo notranjost in zunanjost. S pravilno izbranimi okni stavba izstopa med ostalimi stavbami ali pa se nevpadljivo zlije z okolico. PVC okna se podajo tako starejšim kot novim objektom.

PVC okna sodijo med cenejša okna, s katerimi prihranimo tudi pri vzdrževanju. Cena oken je odvisna od dimenzije in oblike oken, sestave, zasteklitve, montaže ter števila oken.

Dodatno barvanje in odstranjevanje madežev nista potrebna, ker je čiščenje hitro in preprosto. Zaradi toplotne izolativnosti in energetske učinkovitosti izdatno pripomorejo k prihranku proračuna, ki ga namenimo za ogrevanje stavbe. Nakup PVC oken je investicija, ki se hitro povrne.