Raznorazna svetila

Svetila se uporabljajo za razsvetljavo prostora ali delovne površine kjer primanjkuje naravne svetlobe. Pri osvetljavi v zaprtih prostorih moramo to upoštevati. Obstajajo različna svetila, ki so namenjena za različne prostore.

Naprimer:

  • v kuhinji je potrebna maximalna osvetlitev, ker je delovna površina,
  • v dnevni sobi je potrebna standardna osvetlitev, ker se tam ljudje sproščajo in gledajo televizijo,
  • v spalnici je potrebna minimalna osvetlitev, saj se za spanje ne potrebuje močna osvetlitev.

Svetila Svetila uporabljamo tudi za dekoracijo, da poudarimo nekatere dele pohištva, kipov ali ribnikov. Za dekoracijo najbolj pogosto uporabljamo LED svetila, ker oddajajo več svetlobe kot druga svetila. Poznamo več vrst svetil. To so: stoječa, zunanja, notranja, LED, dodatki za svetila, dekorativna svetila in žarnice.

Stoječa svetila uporabljamo za svetilo ali pa za dekorativni kos pohištva. Zunanja svetila uporabljamo za osvetljavo objektov oz. hiše. LED svetila uporabljamo za osvetlitev temnejših prostorov. Imajo dolgo življenjsko dobo, ter nizko porabo električne energije. Dekorativna svetila uporabljamo za poudarjanje elementov pohištva in dekoracijo prostorov.

Nekatera svetila vsebujejo tudi strupene pline. To so neonska svetila, varčna svetila in živosrebrna svetila. Pri varčnih žarnicah je zelo težka verjetnost da se razbije, saj je narejena iz trdega materiala. Pri menjavi svetil moramo paziti, da je elektrika ugasnjena, saj lahko v nasprotnem primeru pride do nesreče, pri kateri se lahko hudo ponesrečite. Izbira svetil je seveda odvisna od vašega okusa.

Na strani vsezadom.si, poleg svetil najdete tudi različno pohištvo, belo tehniko, razne dodatke za dom, zdravje, računalništvo, TV, gradnjo, avto opremo ter številne druge izdelke. Tu najdete lahko tudi idejo za darilo, saj so v eni spletni trgovini na kupu najrazličnejši elementi, ki so lahko lepo darilo za vaše najbližje.