Povečanje ustnic – za ali proti?

Ste razmišljali kdaj o lepotnih posegih kot je povečanje ustnic? Zanimanje za povečanje ustnic z leti narašča in glavni povod za takšen poseg so v večini zvezdniški vzori. Pri njih so lepotni posegi nekaj čisto običajnega sploh pa povečanje ustnic, ki ga opravljajo vsakih par mesecev. Malo je takih žensk, ki so zaradi svojih tankih ustnic nesamozavestne, pri večini je povod prav zaradi medijskega pritiska. Ali ste za ali proti posegu kot je povečanje ustnic je popolnoma vaša odločitev, v članku pa si lahko prebrete nekaj dejstev o samem posegu.

Povecanje-ustnic

Povečanje ustnic poteka s pomočjo različnih polnil. Estetski kirurg ki poseg opravlja mora svoje delo opraviti natančno, da so ustnice po posegu sorazmerne in da se povečanje ustnic sploh ne opazi. Namreč problem nastane ko kirurgi vstavijo preveč polnila in so ustnice nesorazmerno velike na vašem obrazu. Zatorej izbirajte priznane in kvalitetne ordinacije, kjer boste opravljale povečanje ustnic. Postopek je povsem neboleč, saj pred samim posegom v ustnice vbrizgajo anastetik, ki omili bolečine. Drugo dejstvo o samem posegu je, da polnila niso trajna. Da, včasih so obstajala po večini samo takšna in ko ste ustnice povečali je bil takšen izgled potem trajen. Sedaj pa so razvili oziroma pričeli z vbrizgavanjem začasnih polnil, ravno zaradi tega ker si morda oseba po posegu ne bo všeč. Takšen izgled lahko vzdržujete z rednim vbrizgavanjem ali pa po prvem posegu postopke prekinete in imate spet svoj stari videz.

Povecanje-ustnic-2

Pri začasnih polnilih, kot je hialuronska kislina je povečanje ustnic popolnoma naraven poseg. Naše telo vsebuje hialuronsko kislino in jo tudi sprejme, zato so ustnice tudi po posegu prožne, govor je normalen in ni možnosti povešenih ustnic, kot jet o bilo pri trajnih polnilih. Je pa res da boste po samem posegu povečanje ustnic rahlo otečeni in videz ne bo popolnoma takšen kot ste si ga zamislili. Vendar otečenost traja le nekaj ur tako da boste kmalu po posegu blesteli z novimi bolj polnimi ustnicami.