Varčne in funkcionalne peči na pelete za mrzle zimske dni

Kot že ime samo pove, peči na pelete za svoje delovanje uporabljajo lesne pelete. Le-ti so običajno izdelani iz odpadnih lesnih surovin, ki bi jih bilo v vsakem primeru potrebno zavreči. Ravno zato predstavljajo peleti izredno ekološko ter trajnostno usmerjeno gorivo. V podjetju Letral vam je na voljo ugodna ponudba peči na pelete. Nudimo različne modele peči, ki delujejo na lesno biomaso. Poleg prodaje vam kupljene izdelke tudi montiramo – ravno zato se naše reference izpopolnjujejo, nape izkušnje in znanje pa bogatijo.

Peči na pelete omogočajo zelo učinkovito izgorevanje. Ravno zato ne proizvajajo veliko pepela. Čiščenje tako ni potrebno vsak dan, nekatere peči pa imajo tudi možnost avtomatskega čiščenja oz. zelo velike posode za zbiranje pepela, ki svojim uporabnikom omogočajo, da pokurijo tudi tono peletov, preden jo je potrebno izprazniti. Navkljub temu, da imajo tovrstne peči izjemne izkoristke, v ozračje oddajajo le malo škodljivih izpuhov oz. emisij. Čeprav peč na pelete nudi popolno avtomatizacijo ogrevanja ter zviša udobje bivanja, se vaša denarnica zagotovo ne bo izpraznila. Ravno nasprotno – če boste za pelete zamenjali svoj stari energent (npr. olje ali plin), boste močno prihranili. Peči na pelete bodo vaš dom ogrevale enakomerno ter enostavno.

peči na pelete

Peči na pelete se med seboj nekoliko razlikujejo glede na vrsto izgorevanja. Peč na pelete ima lahko nameščen zunanji gorilnik, kjer se le-ta prižge s pomočjo vžigalnika. Peleti se dozirajo iz silosa, s pomočjo dozirne naprave. Le-to pa krmili centralna naprava za reguliranje. Pri pečeh te vrste je potrebno pepel redno odstranjevati iz posode. Poznamo pa tudi peč na pelete z integrirano reguliranim kurjenjem peletov. Le-te krmili procesor ter vgrajena sonda, ki omogoča popolno izgorevanje peletov. Tovrstnih peči zato ni potrebno čistiti – običajno so opremljene kar s samodejnim čiščenjem gorilnika in toplotnega izmenjevalnika.

Kaj pa zalogovnik? Običajno je peč na pelete opremljena tudi z večjim zalogovnikom, v velikosti od 150 pa do 400 litrov. Sistem je mogoče nadgraditi tudi  z vakuumskim doziranjem peletov, ki omogoča avtomatizacijo ogrevalnega procesa čez celotno sezono.