Nosečnost in porod

PorodNosečnost je seveda za nekatere ženske težko obdobje, ker se njihovo telo spreminja, za nekatere pa čas ki jim je najlepši v življenju. Nosečnost seveda traja do 9 mesecev, nekateri plodovi pa se rodijo prezgodaj. Porod pa je seveda najbolj naporen. Porod se pojavi proti koncu nosečnosti. Večina žensk je strah poroda, ker ne vedo kako bo potekal porod in seveda koliko bolečin bodo doživele med porodom.

Ampak kaj sploh je porod? Porod je seveda zadnja stopnja nosečnosti. Plod pri porodu zapusti maternico. Porod je proces, ki je seveda naraven in zahteva veliko energije od vsake nosečnice. Da se bolje pripravite na porod je najbolje da hodite na posebne tečaje. Tam vas pripravljajo za porod in vam dajejo napotke. Čisto vsaka ženska si seveda želi da bi njen porod potekal brez bolečin in komplikacij, ampak vedno ni tako. Lahko se seveda zgodi da je naravni porod prenevaren za vas in se je zdravnik odločil za en drug poseg. To je carski rez. Carski rez je poseg (kirurški) pri katerem naredijo rez v trebuhu in to v spodnjem delu. Skozi ta rez pa privlečejo novorojenčka ven iz maternice. Okrevanje po carskem rezu je seveda daljše, tako da se seveda morate držati zdravnikovih navodil . To se pravi da morate počivati toliko časa, dokler se Vam rana ne zaceli. Drugače Vam pa bo seveda zdravnik določil čas koliko časa morate počivati.

Če vas zanima več o porodu in hočete izvedeti še dodatne informacije si lahko o tem več preberete na zgornji navedeni povezavi.