Kateri kavni avtomat je za vas vrhunska izbira za odlično kavo

Kavni avtomat je nujen v vseh barih in restavracijah. Vedno pogosteje pa se kavni avtomat uporablja v pisarnah, podjetjih in tudi doma, ker si veliko ljudi želi hitro in učinkovito narediti vrhunsko skodelico kave, katera poživi. Ljudje smo družabna bitja in se radi srečujemo ob skodelici kave že od nekdaj. V podjetjih in doma je to neke vrste ritual, ki združuje ljudi. Takrat se ljudje sprostijo, odprejo, pogovorijo in nastanejo marsikatera ideja, novost ali pa rešitev problema. Zato je kakovosten kavni avtomat, ki ne zavzame dosti prostora in je preprost za uporabo več kot dobrodošel v vsaki kuhinji. Pa še zelo lepo zgleda.

Kateri kavni avtomat izbrati za pisarno?

Ni vsak kavni avtomat primeren za pisarno, saj je nakup vrste kavnega avtomata odvisna predvsem od tega, koliko ga boste uporabljali in koliko ljudem je namenjen. Seveda je tudi zelo pomembna njegova velikost. Nekje v pisarnah in kuhinjah je dosti prostora, drugje ga ni, sploh v manjših podjetjih, kjer je prostor res dragocena dobrina in je zato dobro kupiti manjši priročen kavni avtomat, ki dela vse sam od sebe.

kavni avtomat
Ne pozabite tudi, da mora avtomat za kavo zgledati lepo, estetsko ter se barvno uskladiti z vašo pisarno ali celostno podobo vašega podjetja. Super je, da lahko izberete lep dizajn in barvo avtomata, ki bo polepšal vaš prostor in tudi vaš dan s super okusno skodelico kave za vsakogar.
Če ste manjši kolektiv, potem je dovolj kavni avtomat, ki naredi eno skodelico vrhunske kave naenkrat. Lahko pa kupite dva taka avtomata ali več in jih postavite v različne prostore. Izberite takega, ki ima že izdelane kavne kapsule z različnimi vrstami kav. To pomeni, da je kava že v majhnih lončkih in je že vnaprej pripravljena. Lahko izbirate tudi različne okuse kave, zato vam ni treba biti ravno barist ali strokovnjak za kavo, da naredite enako, kot v kavarni. Vsi v kolektivu boste navdušeni, kot tudi vaše stranke in gostje, ki vas bodo obiskali.
Tak avtomat je izjemno preprost za uporabo in vsebuje nekaj kavnih kapsul za takojšnjo pripravo. Ima pa tudi odlagalnik odpadka. Snamete in napolnite lahko vrč za vodo in samo pritisnete na gumb, pa se kava skuha dobesedno sama. Ti avtomati so izjemno primerni tudi za doma, ker so cenovno ugodni in majhni.

Kavni avtomati za zahtevnejše

Če ste bolj sodobno orientirani in si želite dosti inovativnih samodejnih funkcij v aparatu, kupite Pixie aparat, ki vas bo enostavno navdušil. Ta aparat zna sam narediti različne vrhunske kave in je hkrati zelo preprost za uporabo, majhen ter lep na pogled. Rezervoar za vodo se da sneti, da ga napolnite ali pomijete in drži skoraj liter vode.
V aparatu imate lahko do 10 kapsul kave po lastnem okusu, saj so kapsule na izbiro v zelo različnih okusih vrhunske espresso kave. Ta kavni avtomat sam optimizira čas segrevanja vode, ki mora biti zelo natančno segreta na točno določeno temperaturo, da iz kave povleče najboljši okus. To skrivnost poznajo baristi. Druga skrivnost priprave kave pa je čas kuhanja, ki ga avtomat prilagodi sam glede na vrsto kave in kako fino so mleta kavna zrna. Po devetih minutah neuporabe pa se sam izklopi ter tako varčuje z energijo. Seveda lahko to funkcijo nastavite tudi sami tako, kot vam ustreza.
Ta kavni avtomat ima tudi prostor, kamor lahko pospravite kabel, da ni v napoto. Podstavek za skodelico, s katero naredite Latte Macchiato, je tudi možno zložiti. Mora pa biti, da se odvečna voda in mleko odklapljata.

Kavni-avtomati

Postanite mojster kot izurjen barist

Kavni avtomat za gurmane in zelo zahtevne pa je znamka Atelier s katerim boste lahko ustvarili resnično veliko različnih vrst kav po svojem okusu. S tem aparatom postanete kot mojster barist.
Tehnologija vam omogoči, da lahko pravilno penite katero koli vrsto mleka, navadnega ali rastlinskega. Dejansko lahko naredite kateri koli recept s kavo, pa naj gre za macchiato, mocha ali tudi za flat white kavo. Izberite pravi avtomat za pravo kavo.