Različni vozički za dvojčke

vozički za dvojčkeKupovanje vozička za dvojčke je lahko kar težavno. Vozički za dvojčke imajo namreč toliko različnih lastnosti, da boste morali pred nakupom najprej najti odgovore na nekaj vprašanj.

1. Naj kupim tandemski voziček ali dvojni voziček?
Na trgu namreč obstajajo različni vozički za dvojčke. V tandemskem vozičku otroka sedita en za drugim, v dvojnem pa en ob drugem. Dvojni voziček bo vašima otrokoma omogočal medsebojno interakcijo, vendar lahko to pomeni, da si bosta lahko nagajala in se motila med spanjem. Taki vozički so tudi manj okretni in težji za manevriranje, težko pa jih je tudi dvigniti na avtobus. Vendar se pri tem vozičku otroka ne bosta prepirala, kdo bo sedel spredaj in imel boljši razgled. Tandemski vozički za dvojčke so enostavnejši za vožnjo, vendar bosta tako vaša otroka bolj izolirana ali pa se bo tisti, ki sedi spredaj, ves čas obračal nazaj. V primeru, da se vaša otroka veliko prepirata, pa je to zagotovo boljša rešitev.

2. Veliko vozičkov za dvojčke ima prevleke, ki se jih ne da odstraniti. Kako jih lahko potem sploh očistiš?
Najbolje je, da sedeže najprej skrtačite ali posesate, nato pa jih obrišete z vlažno krpo. Pri tem pazite, da ne boste uporabljali mil ali detergentov, ki bi dražili otrokovo kožo.

3. Ali obstajajo tudi športni vozički za dvojčke?
Seveda, v trgovinah lahko najdete tudi športne vozičke za dvojčke, primerne za tek, s katerimi bo vaš trening še učinkovitejši.

4. Pri nekaterih vozičkih lahko držalo za roke obrneš tako, da je otrok obrnjen proti tebi. Je to mogoče pri vozičkih za dvojčke?
Da, obstajajo tudi vozički za dvojčke z nastavljivimi ročaji, vendar so ti kar precej dražji od navadnih modelov.

5. Je mogoče voziček za dvojčke kasneje razstaviti in dobiti dva navadna vozička?
Nekateri modeli omogočajo tudi to, zato raje izberite razstavljivega, če imate otroka različnih starosti in bo v prihodnosti le eden izmed njiju potreboval voziček. Tako vam kasneje ne bo treba kupovati novega, saj boste lahko voziček za dvojčke preprosto razstavili.