Otroška oprema

Otroška opremaKo kupujemo pohištvo za otroško sobo, si želimo da bi se otroška oprema ujemala v slogu in bila hkrati kvalitetno izdelana. Lesene dele opreme je enostavno izbrati, zaplete so, ko iščemo vzmetnice, posteljnino in druge dodatke. Otroška oprema mora biti kvalitetna, da se otroka obvaruje pred poškodbami in se giblje v varnem okolju. Vzmetnice za posteljico so tudi nadvse pomembne, saj na začetku otroci več kot polovico časa prespijo.

Kakovostna otroška oprema se najde v specializiranih otroških trgovinah, ki prodajajo le preizkušeno dobre izdelke. Naj vas ne zavedejo nizke cene iz nakupovalnih trgovskih verig, ker takšni izdelki običajno niso najvišjega kakovostnega razreda. Otroku privoščite udoben in miren spanec, in kupite vzmetnico, ki bo to omogočala. Ker je na začetku več možnosti za mokrenje postelje (od spuščanja plenic do odvajanja od plenic), je dobro, da ima vzmetnica vodoodporno prevleko, ki bo zaščitila jedro vzmetnice. Otroška oprema je običajno že prilagojena za najbolj tipične potrebe pri zgodnjem otrokovem odraščanju, vendar ni nujno, da imajo vse vzmetnice že serijsko tudi vodoodporne prevleke, kar je dobro preveriti. Takšne prevleke je seveda možno tudi dokupiti dodatno, zato ne skrbite preveč, če je vse vzmetnice še nimajo.

Pri vzmetnicah je pomembno, da nudijo dovolj opore otroški hrbtenici in so dovolj zračne, da se v posteljicah ne zadržuje izdihani ogljikov dioksid. Zračnost vpliva tudi na potenje, zato dobro preverite kakšne so lastnosti določenega ležišča, še preden ga kupite. Otroška oprema je lahko zelo draga, ker starši želijo omogočiti svojim otrokom le najboljše, proizvajalci pa lahko zato navijejo cene svojih izdelkov. Povprašajte zato prodajne strokovnjake, kaj pravijo izkušnje in kaj se splača kupiti, ne posegajte vedno le po najdražjih izdelkih, ker ni nujno, da so le-ti tudi najboljši. Naj bo otroška oprema kvalitetna in skrbno izbrana, ne pa nujno tudi najdražja.