Očala z dioptrijo

Očala z dioptrijoSte tudi Vi eden izmed mnogih, ki večino svojega dneva presedijo pred računalniškimi zasloni? Ste kdaj pomislili, da ne vidite tako dobro kot včasih? Če je odgovor pritrdilen, potem nujno potrebujete očala z dioptrijo.

Dober vid je lahko ključnega pomena pri nekaterih poklicih. Na cestah moramo pravilno prebrati cestne znake in obvestila, ker drugače lahko v najbolj skrajnem primeru povzročimo prometno nesrečo, ki ne pusti zgolj materialnih posledic. Če naš vid ni dober, moramo nujno obiskati okulista, ki nam bo predpisal očala z dioptrijo. Najpogostejši primeri okvare vida so daljnovidnost in kratkovidnost. Kratkovidnost je motnja, ko ne vidimo dobro oddaljenih predmetov, pri daljnovidnosti pa slabo vidimo bližnje predmete. Kratkovidnost se načeloma pojavi že pri mlajši generaciji, daljnovidnost pa šele pri starejši.

Ko izbiramo očala z dioptrijo, je zelo pomembna tudi njihova velikost in oblika, saj se nam morajo prilegati v vseh segmentih. Oblika okvirjev se mora skladati z obliko našega obraza, saj so danes očala tudi neke vrste modni dodatek. Lahko nam popolnoma spremenijo videz. Na voljo so okvirji okrogle in podolgovate oblike. Pri očalih lahko izbirate tudi med takimi s polnim okvirjem, pol-okvirjem ali brez okvirja. V primeru, da imamo veliko razdaljo med očmi, si izberimo očala z debelim ali temnim mostičkom, pri majhnih razmakih med očmi pa naj imajo tanek ali svetel mostiček. Ljudem s temno poltjo in temnimi lasmi pristojijo srebrni, zlati ali prozorni okvirji, če pa ste bolj svetle polti in svetlih las, pa si omislite okvirje rožnate ali jantarjeve barve. Udobje očal je tudi izrednega pomena, saj nas ne smejo tiščati, hkrati pa mora biti njihovo nošenje stabilno.

Očala z dioptrijo najpogosteje sestavljajo plastične leče, ki so bolj vzdržljive in jih je lažje oblikovati kakor steklene leče. Leče, ki jih ima v ponudbi Optika24, so izredno trdne in tako bolj odporne na madeže in praske, oplemenitene s protiodsevnim dodatkom, odlično UV zaščito ter premazom za lažje čiščenje leč. Oglejte si široko ponudbo očal Optike24 na zgornji povezavi, kjer lahko naročite kvalitetna in moderna očala z dioptrijo ali brez dioptrije.