Drsna vrata zagotovijo večji izkoristek prostora

Ureditev lastnega doma so sanje večine ljudi. Da bi bil dom res dom, je potrebno vanj vlagati – začetno stanje golih sten je potrebno dopolniti z novimi talnimi oblogami, prostor zapolniti s pohištvom, prostore pa med sabo ločiti z vrati. Nova drsna vrata so lahko pri tem enostavna in estetska rešitev, ki bo vašemu stanovanjskemu objektu dodala piko na i.

Zakaj izbrati drsna vrata?

Drsna vrata predstavljajo sodoben in stilsko dovršen način dodajanja osebne note v prostore svojega doma. Prostorom namreč dodajo eleganten videz, velika pa je tudi njihova funkcionalnost.

 

drsna vrata
Z drsnimi vrati zagotovite večji izkoristek prostora.

 

Izbira drsnih vrat je velika in se stalno povečuje. Pester nabor oblik in barv zagotavlja rešitve za vsak dom. Od sodobne elegance do tradicionalnega lesa – izbira je popolnoma vaša.

S primerno izbiro drsnih vrat lahko poskrbite za boljšo osvetlitev vaših prostorov, prav tako pa z večjo osvetljenostjo zagotovite videz večje prostornosti prostora.

S pomočjo izbranih drsnih vrat lahko ustvarite prehodnost med prostori, ne da bi te v resnici povsem ločili med sabo. To vam lahko pomaga pri opravljanju različnih obveznosti. Tako lahko v času dela na daljavo hitro zagotovite intimo potrebno za opravljanje službenih obveznosti ter hkrati ostanete povezani z družinskimi obveznostmi. V poslovnih prostorih pa lahko na ta način med sabo ločite člane tima, ki se bodo lahko med sabo enostavno povezali, hkrati pa bodo imeli zagotovljen prostor za mirno opravljanje lastnih obveznosti.

Izbira drsnih vrat postaja vse bolj priljubljena med lastniki stanovanjskih in gospodarskih poslopij, saj ne zahteva veliko prostora – potrebnih je le nekaj centimetrov od stene. Pri običajnih vratih je potrebno zagotoviti dovolj prostora, da lahko vrata odpremo, zato je veliko prostora okoli njih neizkoriščenega. Pri drsnih vratih teh težav ni več, saj lahko izkoristite praktično ves prostor okoli njih.

Dodatna prednost pa je, da v vašem objektu ne bo več loputanja z vrati, ki je povsem običajno pri navadnih vratih. Na ta način boste zagotovili mirno atmosfero, ne da bi se ves čas bali, da boste z zapiranjem vrat prebudili vse okoli sebe. Starši z majhnimi otroci – prepričani smo, da je to rešitev, ki jo tudi sami potrebujete, sploh, če imajo člani družine različne urnike.

 

svetloba drsnih vrat
Z drsnimi vrati boste poskrbeli za večjo osvetljenost prostorov.

 

Kakšna drsna vrata izbrati?

Zamenjava oziroma vgradnja novih vrat predstavlja za marsikaterega lastnika velik izziv, lahko rečemo tudi stres. Z ustrezno usposobljeno ekipo pa to ne bo več težava. Izbira primernih drsnih vrat je stvar posameznika, ki se zanje odloči. Običajno pa je izbira odvisna od več dejavnikov – osebnega stila lastnika oziroma družine, želenih materialov, namenske rabe prostora, velikosti vrat in podobno.

V osnovi se boste kot lastniki objekta odločali med drsnimi vrati, ki so vgrajena v steno ali pa postavljena pred njo. Če se boste odločili za drsna vrata vgrajena v steno, je smiselno, da se to odločite že ob samem načrtovanju novogradnje – ob obnavljanju je namreč izbira te opcije bistveno bolj otežena, saj zahteva poseg v že postavljene stene. Manj težav je pri obnovi z drsnimi vrati, ki jih postavite pred steno, pri tem se lahko odločite za vrata v različnih izvedbah. Je pa res, da drsna vrata vgrajena v steno zagotovijo maksimalen prihranek prostora, saj ne zavzamejo dodatnih površin, ki jih, v sicer minimalni površini, zavzamejo vrata ob steni.

Širok nabor drsnih vrat se ves čas povečuje in posodablja. Na voljo so različni materiali ter različne izvedbe drsnih vrat, pri tem je povsem prilagodljiva njihova površina ter prekritost s stekli. Zanesite se na strokovno podkovano osebje izbranega podjetja, ki bo za vas opravilo meritve predvidenih okvirjev drsnih vrat ter za vas izdelalo načrt vrat glede na vaše želje – vaša pričakovanja bodo zagotovo izpolnjena.

Priporočamo tudi razmislek o soft-stop izvedbi zapiranja in odpiranja, ki bo omogočilo enostavno in mehko upravljanje z drsnimi vrati.