Visokotlačni čistilec na toplo vodo: zmogljiv pripomoček za čiščenje

Ko govorimo o zmogljivih napravah za pomoč pri čiščenju, moramo zagotovo omeniti tudi visokotlačni čistilec na toplo vodo. Gre za izjemno učinkovit, priročen in vsestranski aparat, ki se ga večinoma uporablja v industrijske namene, saj praktično ne pozna umazanije, ki ji nebi bil kos. Zaradi svojih izjemnih lastnosti pa se visokotlačni čistilec na toplo vodo vse pogosteje uporablja tudi v domače namene. Ljudje z njegovo pomočjo najpogosteje čistijo terase, okolico hiš, garaže ali domače delavnice. Kot odličen pripomoček se izkaže tudi pri čiščenju avtomobila – kombinacija tople vode pod pritiskom in učinkovito čistilo poskrbita, da se vaš jekleni konjiček sveti, kot bi ga pravkar pripeljali iz profesionalne avtopralnice.

visokotlačni čistilec na toplo vodo

Visokotlačni čistilec na toplo vodo še zdaleč ni rezerviran zgolj za profesionalne čistilne servise, industrijske obrate in večja gospodarska podjetja. Primeren model lahko s pridom uporabljate tudi doma, kot posebej priročen pa se izkaže pri vseh tistih gospodinjstvih, ki živijo v hiši. Z njegovo pomočjo bo čiščenje dobilo nov in prav poseben pomen, vi pa boste nad rezultati dela brez dvoma navdušeni. Čiščenje s tem priročnim aparatom je namreč veliko enostavnejše, hitrejše, predvsem pa bistveno bolj učinkovito. In ravno to je tisto, česar si vsi želimo – urejen, higieničen in prijeten doma zase in svojo družino.

Vsestranska naprava za čiščenje

Med nami verjetno ni osebe, ki mu nebi trgovci vsaj enkrat v življenju ponujali raznorazne pripomočke za čiščenje. Svoj čas so bile zelo priljubljene reklame za sesalce in ostale čistilne naprave na domu, ki so obljubljale čudeže. Po koncu obsežne predstavitve, podkrepljene z raznoraznimi testi in preizkusi pa vas je zadela realnost – nepredstavljivo visoka cena in vsiljivost prodajalca. Slednje je tudi razlog, da imajo številni ljudje odpor do številnih čistilnih pripomočkov, ki presežejo klasičen sesalnik za nekaj sto evrov.

Na srečo pa visokotlačni čistilec na toplo vodo dokazuje ravno nasprotno in je med zasebnimi uporabniki vse bolj priljubljen. Z izjemo najzmogljivejših modelov, ki se uporabljajo izključno v profesionalne namene, so visokotlačni čistilci cenovno zelo dostopni pripomočki, ki so primerni za vsak žep. Prav zaradi tega so danes visokotlačni čistilci ali po domače kar “štrajfiks” nepogrešljivi pripomočki v čisto vsakem domu. Uporabniki jih s pridom uporabljajo pri čiščenju domačega dvorišča ali delavnice, pogosto pa se uporabljajo predvsem za čiščenje teras, garaž, avtomobilov ter trdovratnih madežev s sten in tal.

Na tržišču lahko srečamo dva tipa visokotlačnih čistilcov. Prvi delujejo s pomočjo hladne vode pod pritiskom, drugi pa s pomočjo tople vode pod pritiskom. Tako eni kot drugi imajo svoje edinstvene prednosti, res pa je, da se visokotlačni čistilec na toplo vodo še posebej dobro izkaže pri odstranjevanju  izjemno trdovratnih madežev z najrazličnejših površin. Obe vrsti pa imata pred klasično vrtno cevjo dve poglavitni prednosti:

  • delovanje s pomočjo močnega pritiska, ki je namenjen ustvarjanju močnega curka vode, ki mehansko odstrani tudi najbolj težavne madeže in umazanijo,
  • čistilo, ki veliko bolje deluje pod visokim pritiskom ter tako bistveno lažje odstani oljne, maščobne, blatne in druge trdovratne madeže. Dozirnik za čistilo je pogosta dodatna oprema številnih visokotlačnih modelov.
visokotlačni čistilec na toplo vodo 1
Visokotlačni čistilec na toplo vodo

Kako delujejo visokotlačni čistilci?

Ključ za vrhunske rezultate, ki jih zagotavlja visokotlačni čistilec na vročo vodo se skriva prav v načinu njegovega delovanja. Njihovo bistvo se skriva v čiščenju pod visokim tlakom. To pomeni, da v večini primerov sploh ne potrebujete nobenih čistil, saj močan curek brez težav odstrani najrazličnejše nečistoče. Poleg tega pa vroča voda zagotavlja tudi učinkovito dezinfekcijo, zato je čistilec izjemno priljubljen v gospodinjstvih z majhnimi otroci ali domovih, kjer imajo družinski člani težave z alergijami ali dihali. Za svoje delovanje aparat potrebuje le dovod vode in vir električne energije.

Poleg načina delovanja, ki zagotavlja veliko boljše končne rezultate čiščenja, pa v prid visokotlačnim čistilcem na toplo vodo gvori tudi podatek, da slednji zagotavljajo od 10 do 50-krat močnejši vodni curek, kot običajne vrtne cevi za zalivanje. Ta informacija morda niti ni tako presenetljiva, kot je dejstvo, da naprave zaradi tega porabijo za kar 80 % manj vode. Z njihovim nakupom boste tako v svoj dom pripeljali izjemno učinkovito napravo, ki bo poleg vsega tudi energetsko varčna.

Spoznajte Michelin visokotlačni čistilec na toplo vodo

Na trgu lahko srečate številne proizvajalce visokotlačnih čistilcov, zato je zelo pomembno, da veste, kateri je primeren za vaše potrebe. Med najbolj cenjene sodijo tudi Michelin visokotlačni čistilci, ki so se izkazali kot idealni pripomoček tako pri nežnem pranju kot tudi pri najbolj zmogljivem čiščenju. Primerni so za:

  • profesionalno uporabo v gradbeništvu, industriji in kmetijstvu,
  • domačo uporabo in za pomoč pri hišnih opravilih. Ljudje z njimi najpogosteje odstranjujejo trdovratno umazanijo s terase, za čiščenje fasade, za čiščenja opeke. Med bolj priljubljenimi opravili pa je nedvomno pranje avtomobilov in vrtnega pohištva.

Visokotlačni čistilec na toplo vodo lahko brez težav opravi z raznovrstnimi madeži, brez težav pa se učinkovito spopade tudi s tisto umazanijo, pri kateri druge oblike čiščenja odpovedo. Pomembno je le, da izberete model, ki najbolj ustreza naravi vašega dela oziroma se sklada s potrebami čiščenja. Industrijski obrat, ki se ukvarja s proizvodnjo obstojnih barv tako ne bo izbral enak visokotlačni čistilec na toplo vodo, kot uporabnik, ki bo napravo uporabljal zgolj za občasno čiščenje avtomobila. V nekaterih primerih se visokotlačne čistilce uporablja tudi za izvajane dezinfekcije – takrat je dobro izbrati model, pri katerem temperatura vode dosega 90 °C ali celo 140 °C. Za običajno uporabo pa bodo zadostovali Michelin visokotlačni čistilci, pri katerih se temperatura vode giblje okoli 60°C.

visokotlačni čistilec na toplo vodo

Za nakup so vam na voljo tudi pri enem največjih dobaviteljev orodja pri nas, Metal Mikulić, ki že vrsto let pomaga ljudem in podjetjem pri zagotavljanju bolj učinkovitega, enostavnejšega in efektivnejšega dela. V svoji ponudbi imajo najrazličnejše modele visokotlačnih čistilcev z različnimi jakostmi vodnega pritiska. Tako boste lahko brez težav izbrali tistega, ki bo popolnoma ustrezal vašim delovnim potrebam in potrebam pri čiščenju. V primeru, da imate pri izbiri ustreznega modela kakršnokoli dilemo ali vprašanje, se za nasvet obrnite na njihovo strokovno ekipo, ki vam bo z veseljem pomagala do pravega nakupa.

Inovativne prednosti, ki navdušijo

Če si pri čiščenju želite pomagati z zares vrhunskim pomočnikom, potem je Michelin visokotlačni čistilec na toplo vodo več kot odlična rešitev. Ta se lahko poleg standardnih funkcij, ki jih omogočajo tovrstne naprave, pohvali tudi z številnimi inovativnimi izboljšavami, ki dajejo čiščenju popolnoma nov pomen:

  • Stikalo POWER SWITCH: s pomočjo stikala lahko uporabnik izbira med načinoma LOW SPEED WASHING in HIGH SPEED WASHING. Na tak način lahko popolnoma individualno uravnavate stopnjo jakosti visokotlačnega čistilnika in ga prilagodite enostavnejšemu ali bolj intenzivemu čiščenju. Poleg tega pa s pomočjo te funkcije še dodatno prihranite pri porabi vode in energije (tudi do 30 %).
  • Sistem DUAL TECH z dvema črpalkama: gre za revolucionarni patentiran sistem z dvema črpalkama, s pomočjo katerega prilagajamo njihovo zmogljivost, kar omogoča bistveno bolj racionalno in ekološko uporabo. Dvojni vodni tok omogoča intebzivnejši in bolj razširjen vodni curek, kar omogoča uspešnejše čiščenje tudi najbolj trdovratne umazanije, prihrani čas in trud. Z njim lahko enostavneje pomijete tudi velike in visoke površine, saj vodni curek doseže do kar 5 metrov višine.
  • Linija ”Hot Water”: visokotlačni čistilec na toplo vodo z oznako ”Hot Water” je še posebej pogost v industiji, gradbeništvu, kmetijstvu, živinoreji in komunalnem sektorju. Z njim lahko namreč brez večjih težav odstranimo izjemno trdovratno umazanijo, poleg tega pa dezinficiramo prostor ali želeno površino. Dotične modele se uporablja celo za globinsko pranje tovornjakov in kombiniranih vozil, učinkoviti pa so tudi pri odstranjevanju posledic poplav.
  • Glava Twin Nozzle: gre za glavo z dvojno šobo, zaradi katere se podvoji pralna površina, čas pranja pa se posledično skrajša do kar 70 %.