Varni otroški avtosedeži

Otroški avtosedeži so namenjeni sedenju otroka med vožnjo v avtomobilu.

Z rojstvom otroka se starši soočajo s številnimi vprašanji povezani z nakupom takšne in drugačne opreme, med katero najdemo tudi otroške avtosedeže. Otroški avtosedeži so na tržišču zelo dobro zastopani, njihova ponudba je ogromna in starši so tisti, ki morajo iz vse te ogromne ponudbe izbrati tistega, ki jim bo najbolj ustrezal. To je pogosto zelo težka naloga. Vsi vemo, da moramo pred nakupom biti pozorni na varnost, material, kvaliteto, udobje, katerega nudi otroški avtosedež in konec koncev tudi na ceno.

otroski-avtosedezi-1

Vsi starši pač nimajo neomejenih finančnih virov. Pogosto se zgodi, da ko že najdemo ustrezen otroki avtosedež ugotovimo, da je slednji predrag in da žal zanj nimamo toliko denarja. Med cenejšimi pa nikakor ni takšnega, ki bi nam bil všeč in bi ustrezal vsem našim željam in pričakovanjem. V takšnem primeru je potrebno, da sprejmemo kompromis in izberemo tistega, ki je morebiti resnično nekoliko slabši, vendar je še vedno zelo dober.Priporočljivo je, da se pred nakupom pozanimate, kateri otroški avtosedeži so bili najbolje ocenjeni in si na podlagi the ocen izpišete določene modele avtosedežev, katere si kasneje tudi ogledate.

otroski-avtosedezi-2

Različne organizacije, ki ocenjujejo oziroma testirajo avtosedeže, to počnejo z namenom, da bi lahko staršem pomagali pri odločitvi, kateri otroški avtosedež je najboljši in vreden nakupa. Najbolje je, če testiranja preverite pri neodvisni organizaciji, saj imajo odvisne organizacije nekoliko prirejene teste oziroma znajo biti nekoliko pristranske. V glavi imejte nenehno misel, da se za nakup otroškega avtosedeža odločate zato, da bi lahko otroku omogočili varno vožnjo v avtomobilu in pri tem zmanjšali tveganje resnih poškodb v kolikor bi prišlo med vožnjo do nesreče. Ni pa pomembno samo to, da ga imate v avtomobilu, vendar tudi dejstvo, če ga imate pravilno nameščenega.

Avtosedeži so v avtomobilih nujno potrebni in v kolikor ga nimate nameščenega ob policijski kontroli, boste plačali ustrezno kazen.