Sodobna fizioterapija – kako do najboljše obravnave?

Če imate težave zaradi bolezni ali poškodbe ali pa vas muči slabo ravnotežje in zmanjšana mobilnost, je eden od strokovnjakov, ki vam pri reševanju teh težav lahko pomaga, fizioterapevt. Ta skozi gibe in vaje skrbi za obnavljanje vašega telesa in premagovanje ovir, ki jih s seboj prinesejo zgoraj omenjena stanja. Če bi radi, da vas »v roke vzamejo« le najboljši, je tu podjetje Therapia, fizioterapija na domu d.o.o, – najstarejše registrirano podjetje za izvajanje fizioterapije na domu v Sloveniji in edino podjetje, v katerem so za fizioterapijo na domu razvili svojo metodo.

fizioterapija

Kaj je fizioterapija in komu koristi?

Fizioterapija pomaga ljudem s poškodbami in boleznimi ter invalidom. Fizioterapevti pacientom svetujejo in jim pomagajo pri izvajanju različnih vaj in gibov, ki podpirajo oziroma pospešujejo okrevanje oziroma pomagajo ohranjati določeno mero fizične pripravljenosti.

Pri fizioterapiji je v središču pozornosti pacient in njegova vključenost v skrb zase. Fizioterapevt mu tekom njunih srečanj preda določena pomembna znanja, s katerimi ga opolnomoči, da sam prevzame odgovornost za svoje zdravje.

Fizioterapijo nujno potrebujete, če okrevate po poškodbi, ki je negativno vplivala na vašo mobilnost, ali če vam hoja in ravnotežje povzročata težave. Še posebej slednje je problematično, če glede tega ničesar ne naredimo, saj lahko zmanjšana v nekaterih primerih mobilnost vodi do padcev, ti pa do različnih resnih poškodb. Poleg tega velja, da zmanjšana pokretnost, če je dolgo časa ne poskušamo odpraviti, kmalu s seboj pripelje še druge težave, na prime preležanine in neprijetno dejstvo, da smo s svojo zmanjšano pokretnostjo v vseh, tudi v tistih najbolj intimnih trenutkih, postali odvisni od nekoga drugega in prav pri vsakem opravku potrebujemo pomoč. Zato je nujno, da v teh primerih čimprej poiščete pomoč fizioterapevta. V podjetju Therapia, fizioterapija na domu d.o.o imajo kratke čakalne dobe, tako da se boste lahko reševanja problema s svojim fizioterapevtom lotili čim prej.

Fizioterapija pomaga ljudem vseh starosti in različnih obolenj, vključno s težavami, ki prizadenejo:

  • pljuča in dihala (na primer cistična fibroza in druge bolezni pljuč)
  • tkiva, kosti in mehko tkivo (na primer pri bolečinah v vratu in hrbtu in po športnih poškodbah);
  • srce in ožilje (na primer srčni napad in okrevanje po njem)

fizioterapija

Fizioterapija na domu

Fizioterapija se običajno izvaja v za to namenjenih prostorih, v določenih podjetjih, na primer v podjetju Therapia, fizioterapija na domu d.o.o. pa izvajajo tudi fizioterapijo na domu. V glavnem je ta namenjena ljudem, ki težko hodijo oziroma ne morejo hoditi, saj klecajo in jih zanaša, ter tistim s slabim ravnotežjem. Vzrok ta te težave je lahko nevrološki (na primer možganska kap, Parkinsonova bolezen in mišična distrofija), povzročajo jih lahko ortopedski in travmatološki problemi (zlom ali obraba kolka, obraba kolena, osteoporoza) in druge bolezni, kot so artritis, rak, bolezni srca in ožilja ter psihološke težave.

Nevrofizioterapija

Nevrofizioterapija je še ena oblika fizioterapije, ki jo izvajajo v podjetju Therapia, fizioterapija na domu d.o.o. Namen nevrofizioterapije je rehabilitacija po poškodbi oziroma bolezni nevrološkega (živčnega) sistema. Z nevrofizioterapijo pomagamo bolniku povrniti oziroma ohraniti motorično in senzorično funkcijo njegovega živčnega sistema.

Izberite najboljšega fizioterapevta.

Žal ni vsak fizioterapevt dober fizioterapevt. Sebi in svojim bližnjim privoščite le najboljše s področja fizioterapije. Najboljša izbira je zagotovo podjetje Therapia, fizioterapija na domu d.o.o.. V njem so zaposleni vrhunski, visoko usposobljeni terapevti, ki vam bodo pomagali, da boste okrevali po poškodbi. Kratke čakalne dobe pomenijo, da na fizioterapijo ne boste dolgo čakali. V podjetju Therapia, fizioterapija na domu d.o.o, kot pove njegovo polno ime, nudijo tudi možnost izvajanja fizioterapije na domu.

Če potrebujete profesionalnega fizioterapevta ali fizioterapevtko, je podjetje Therapia, fizioterapija na domu d.o.o pravi naslov za vas. Dober terapevt lahko bistveno izboljša vaše možnosti za hitro okrevanje.