Rinoplastika

Operacija nosu ali drugače strokovno povedano rinoplastika je lepotni poseg pri katerem kirurg plastik opravi korekcijo nosu. Od njegovih ročnih sposobnosti je odvisen videz pacientovega obraza, zato je rinoplastika eden najbolj zahtevnih in odgovornih posegov v lepotni kirurgiji. Cilj te operacije je doseči harmonijo obraza. Pri tem se nos preoblikuje do te mere da je v simetriji z obrazom. Rinoplastika pride v poštev tudi, ko je potrebno narediti korekcijo notranjih nosnih struktur, ki vplivajo na dihanje, zamašene nosnice, hranjenje in spanje.

rinoplastika

Če je rinoplastika potrebna pri osebah mlajših od 25 let, mora lepotni kirurg upoštevati, da se glava še razvija. Glava bo še rasla, nos bo pa ostal isti. Pri tej operaciji se mora upoštevati tudi obliko ličnic, oči, obrvi in usta ter brada. Na obrazu je sinonim za nos zlati rez in zato mora kirurg gledati tudi na zgoraj omenjene stvari.

Ljudje si nos lahko poškodujejo, ki je zato deformiran ali pa se pojavijo težave z dihanjem. Spet drugi se rodijo z nesimetričnim nosom, ki je lahko prevelik, kljukast ali kako drugače nepravilen. S tem imajo ljudje nizko samo podobo, so tarča zbadljivk in si želijo imeti lepši nos, ravno zato pa je primerna rinoplastika, ki odpravi te težave. Vedno več ljudi se odloča za lepotne popravke na obrazu ali telesu, nekateri iz vidika zdravstvenih težav, spet drugi iz estetskih problemov. Ker ima vsak pravico, da se v svoji koži počuti kar najbolje to ni nobena sramota.

Ker se je estetska kirurgija zelo razvila in s tem tudi rinoplastika, se pri posegu nepravilnosti odpravijo brez težav, okrevanje pa je zelo hitro. Med posegom na nosu spite in zato ne čutite nobenih bolečin, po operaciji pa vam vstavijo tampone v nos, da ne krvavite. Odstranijo pa jih že tretji dan po operaciji. Za en teden vam tudi zaščitijo nos s posebno opornico, nato pa prvič vidite svoj novi nos in lepši obraz.