Plinski štedilnik ali kaj drugega?

Plinski štedilnik nas spremlja že od nekdaj. Je bil eden izmed prvih štedilnikov, ki ga uporabljamo še danes. Plinski štedilnik je edini koi deluje na plinsko bombo, medtem ko ostale vrste štedilnikov delujejo na elektriko – električni štedilnik, indukcija ali steklokeramika. Ljudje imajo različna mnenja, sama pa še vedno prisegam na plinski štedilnik, ki ima seveda tudi slabe lastnosti. Pa vendar poleg slabih lastnosti prevladujejo pozitivne. Med pozitivne se šteje ta da kadar zmanjka elektrike še vedno lahko kuhamo ali se grejemo na plinski štedilnik. Medtem ko si z ostalimi štedilniki ne moremo kaj dosti pomagati ko nam zmanjka elektrike.

plinski štedilnik

Druga pozitivna lastnost je ta, da lahko plinsko bombo zapremo in prekinemo dovod plina in nas tako ni strah da se bo kaj zgodilo, medtem ko pri elektriki bi morali izklopiti celotno varovalko. Plin pa je lahko tudi zelo slaba lastnost, saj lahko plinska bomba pušča in na primer obstaja verjetnost da zaspimo in se nikoli več ne zbudimo. Pa vendar je malo takšnih primerov in tudi če bomo razmišljali o takih stvareh, štedilnikov sploh ne bi imeli. Plinski štedilnik ima tudi to pozitivno lastnost, da ko ga ugasneš takoj neha dovajati toploto, medtem ko na indukciji ali elektriki pa toplota ne poneha takoj, za to moramo posodo umakniti.

Pozitivna lastnost je tudi ta da plinski štedilnik sprejme vsako posodo, medtem ko za indukcijo potrebujemo posebne posode,da plošča zazna in prične z ogrevanjem. Plinski štedilniki so res super, takoj ko plin zmanjšaš deluje, medtem ko moraš pri ostalih oblikah počakati nekaj časa da se ta sprememba zgodi. Kot omenjeno plinski štedilnik ima svoje prednosti, seveda ima tudi svoje slabosti, kot vse, pa vendar mislim da je še vedno eden izmed bolj priljubljenih oblik štedilnika za katere se ljudje odločajo. Izbira je vaša in odločate se po svojih željah in navadah.