Kje je trajekt Pag?

Vas zanima kje je trajekt Pag, kjer se boste lahko vkrcali za pot do omenjenega otoka? Obiščite spletno stran www.otok-pag.si, kjer so zbrali vse potrebne podatke o tem, kje se lahko vkrcate na trajekt Pag, ki vas bo pripeljal na omenjeni otok. Veliko ljudi se ne zaveda dejstva, da se na otok Pag lahko pride z več trajekti, saj je otok Pag izredno velik in je prav, da lahko do njega turisti in seveda tudi domačini dostopajo na več različnih mestih, saj bi drugače organizirani trajekt Pag lahko povzročal kar nekaj logističnih problemov, predvsem pa bi domačinom onemogočal, da bi se lahko vsakodnevno brez večjih težav vozili na delo na celino in seveda tudi nazaj na otok.

trajekt pag

Pred nekaj leti so se trajekti kar precej podražili, kar pomeni, da se danes nekoliko manj izplača na dopust oditi na enega izmed Hrvaških otokov, ki so sicer prečudoviti, toda cena trajektov je resnično postala visoka, kar je precej vplivalo na število turistov, ki so začeli na Hrvaške otoke prihajati v precej manjšem številu, saj so po podatkih anket raje odšli na celino, kjer ni potrebno plačevati trajekta. Trajekt Pag je sicer običajno zelo kratek, saj je razdalja zelo majhna, kar pomeni, da vam ni potrebno veliko plačati, da vas odgovorna služba odpelje na otok Pag ali pa iz njega nazaj na celino.

Trajekt Pag je prav tako kot vsi ostali trajekti občutil kar precejšen padec v prometu, ko so se cene trajektov pred nekaj leti zvišale, saj so turisti na splošno pričeli z izogibanjem trajektom, ki so res postali precej dragi. Trajekt Pag je še vedno dokaj poceni, toda trajekti s katerimi se boste vozili več časa so občutno dražji in je potrebno dobro premisliti ali se vam resnično splača oditi na dopust v katerega je vključena dolga pot s trajektom.