Kakšna ribiška oprema je potrebna za ribolov ščuke

Veliko krat lahko v kakšnih večjih prodajnih verigah zasledimo, da se v njihovi ponudbi pojavi kakšna ribiška oprema. Glede na to, da so to trgovine, kjer so specializirani za prodajo kruha, mleka in klobas, ne gre ravno za pričakovati, da vam bodo prodali kakšno kvalitetno ribiško palico ali rolo.

Če se torej odločite, da boste nabavili kakšen nov kos ribiške opreme, potem je vsekakor najbolje, da se napotite v katero od ribiških trgovin, ki jih premoremo v Sloveniji – zraven kvalitetnih izdelkov, lahko v takšnih trgovinah vsekakor pričakujete tudi kakšen uporaben nasvet.

Seveda, pred odhodom v ribiško trgovino, je potrebno dobro vedeti, po kaj se odpravljate, ker če to ne veste, se vam lahko kaj hitro zgodi, da boste zapravljali po nepotrebnem in preveč.

In ker je zima čas, ko se na veliko išče in kupuje ribiška oprema za ribolov ščuke, je fino omeniti, kaj velja nabaviti, če se boste tudi vi odpravili na ribolov te roparice z ostrimi zobmi.

Za začetek je tukaj vsekakor kvalitetna ribiška palica, katera je vaš stik z ribo. Takoj za tem ne pozabite izbrati čim boljšo ribiško rolo – se sprašujete zakaj? Pri vijačenju namreč cel čas mečete, torej navijate najlon na rolo, če torej le-ta ne bo kvalitetna, boste hitro potrebovali novo.

ribiška oprema

Seveda, tukaj ne gre pozabiti tudi na ribiško vrvico – uporabljajo jo mnogi, saj jo ščuka ne more tako enostavno pregrizniti, prav tako pa na koncu ne pozabite na t.i. zajlico, na katero namestite kakšno zanimivo umetno vabo – vobler, meps, silikonec ali kaj podobnega.

Seveda, tukaj je še mnoga druga ribiška oprema, ki jo boste potrebovali za ribolov ščuke – skozi čas boste tudi sami ugotovili, kaj je nujno, da se za vodo nahaja ob vas in kaj vam je odveč in v napoto. Kakor koli, ko boste vijačili, vam želimo dober prijem in veliko ‘mamic’ ujetih na vaše umetne vabe!