Bi odšli na safari v Tanzanijo in Zanzibar?

Če razmišljate o eksotičnem potovanju, kjer boste spoznali različne živalske ter rastlinske vrste ter uživali v surovi naravi, potem bo safari Tanzanija za vas kot nalašč. Tanzanija s Serengeti, Ngorongoro, Kilimandžarom ter Zanzibarjem namreč združuje kar 12 narodnih parkov ter 16 živalskih rezervatov.

Kaj sploh je safari? Prvotno je izraz pomenil potovanje po ekvatorialni vzhodni Afriki, z nosači ter tovornimi živalmi. Danes so na safariju nosače ter živali nadomestila sodobna vozila, ki omogoča turistično potovanje, fotografiranje, bližnje spoznavanje ter opazovanje različnih živalskih vrst v njihovem naravnem okolju.

Na safari Tanzanija se bomo odpravili odlično pripravljeni, v zmogljivih džipih, s katerimi bomo lahkotno premagovali ovire. Džipi imajo dvižno streho, kar omogoča odličen razgled. Kombinacija sodobnih vozil z izurjenimi vozniki, ki vedno opazijo tudi najbolj skrite živali, pa je recept za nepozaben safari Tanzanija.

safari tanzanija

Safari Tanzanija vas s pogledom na nacionalne parke, kjer prebivajo najrazličnejše živali zagotovo ne bo pustil ravnodušne. Oddaljeni od civilizacije, brez asfaltiranih ljudi, se lahko vrnete nazaj k naravi, svoje skrbi pa takrat pustite doma. V narodnem parku Serengeti boste lahko (če ujamete pravi termin, ki pa jih je na srečo veliko) opazovali seljenje zeber, gnujev ter gazel, ki se pomikajo na območja, kjer ni suše. Morda boste srečali tudi slone, nosoroge, bivole, leve ter leoparde. Zagotovo ste slišali tudi za goro Kilimandžaro, na katero se letno poskusi povzpeti vsaj 25.000 ljudi.

Nacionalni park Ngorongoro obsega ogromen krater, ki ga je pustil za seboj že davno ugasli ognjenik. Območje je danes zaščiteno, nahaja pa se tudi na Unescovem seznamu naravne dediščine. Ker so robovi kraterja ponekod visoki  tudi do 600 metrov, predstavljajo odlično zaščito za tamkajšnje živali, zato se jih večina nahaja kar znotraj kraterja. Tam bo safari Tanzanija zanesljivo uspešen, natančneje – opazovali boste lahko 260 kvadratnih kilometrov polnih značilnih ter eksotičnih afriških živali.

Safari Tanzanija pa ne bo popoln, dokler si ne ogledate tudi rajskih plaž Zanzibarja. Tam je morje dejansko turkizne barve, pesek pa bel. Prijetna temperatura vode in zraka ter okusna morska hrana vas bo nedvomno navdušila.