Kako izbrati dober šotor?

Se odpravljate na počitnice in bi letos malo za spremembo radi šli kampirat. Najprej potrebujete šotor, to je osnovna potrebščina, seveda pa lahko izberete tudi kemper ali prikolico. Vendar če želite izkusiti pravo kampiranje, potrebujete šotor. To je pravo doživetje, ki vam bo za vedno ostalo v spominu. Le malo več stvari potrebujete, kot če greste v apartma. Potrebna je organizacija, še prej pa nakup potrebščin. Vendar kako izbrati pravega , ki bo dovolj velik in primeren za toliko oseb, kolikor vaš želi spati v istem šotoru. Najprej morate seveda razjasniti to “težavo” in šele nato kupiti vse stvari, ki jih potrebujete.

šotor

Priporočam vam, da kupite šotor, ki je enostaven za postavit. Verjemite, da si ne želite 3 ure postavljati šotor na žgočem soncu in vse kar naredite, še vedno ne stoji. Dandanes so na voljo takšni, ki se jih hitro postavijo. Le pravilno morate vstaviti palice in ga nato fiksirati v zemljo. Hitro in enostavno in pri tem ne boste izgubljali živcev, ko vam bo zraven 5 ljudi svetovalo kaj narediti, da bo šotor stal. Ja, tudi to se dogaja in ko ste na koncu z živci, si tega ne želite. Priporočam tudi, da v kamp prispete zgodaj zjutraj ko sonce še ni tako vroče, ali pa bolj pozno zvečer, še posebej če ga prvič postavljate.

Naj vam postavljanje šotora ne zagreni začetek dopusta. In še nekaj, preverite kakšno bo vreme. Če so napovedana huda neurja, odpovejte kampiranje. Predstavljajte si da je dva dni zapored hudo neurje, vi pa lahko le ležite v svojem zatočišču (ker je po možnosti prenizek, da bi lahko stali) in upate, da vam šotor ne bo odpihnilo ali pa bo voda začela pronicati skozi. Saj se slišijo zabavne te stvari, vendar ko si enkrat v situaciji pa niso več tako zelo zabavne, še posebej če se nimaš kam zateči. Če odmislimo te stvari, pa je kampiranje zelo zabavno in je posebna dogodivščina ter vsekakor drugače preživet dopust.