Poročni fotograf, ki ga želijo imeti na poroki vsi

Planirate enega najpomembnejših dni v življenju – poroko in imate že izbrano lokacijo, pogostitev, glasbo … manjka vam samo še poročni fotograf? Potem izberite mednarodno nagrajenega in priznanega poročnega fotografa, ki bo vaš poročni dan ujel v fotografski objektiv, da se boste še čez 50 let smejali in uživali ob gledanju fotografij.

poročni fotograf

Poročni fotograf – kako izbrati najboljšega med najboljšimi
Še preden boste povprašali prijateljico, kdo jo je fotografiral na njeni poroki oz. začeli iskati poročne fotografe na spletu, si zastavite nekaj zelo pomembnih vprašanj. Kdaj boste potrebovali poročnega fotografa? Kakšen stil fotografiranja vam je všeč? Kje bo potekal poročni obred in slavje? Bo to v Sloveniji ali tujini? Na katerih lokacijah bo prisoten fotograf? Ko imate enkrat odgovore na vsa ta vprašanja, potem pa lahko začnete iskati poročnega fotografa. Pošljite povpraševanje več različnim fotografom, ki fotografirajo na način, ki vam je blizu, da začutite njihov način dela in odnos, ki ga gradijo s parom. Ko se enkrat odločite za točno določenega poročnega fotografa, se dogovorite o vseh podrobnostih. Naj vam ne bo nerodno vprašati, vse kar vas zanima, tako se boste počutili bolj sproščeno na samem fotografiranju in posledično bodo fotografije izpadle še lepše in še bolj pristne. V nadaljevanju bomo izpostavili nekaj vprašanj, ki jih lahko še dodatno zastavite in poročni fotograf vam bo z veseljem odgovoril nanje.

Koliko fotografij dobite in koliko časa morate nanje čakati?
To je eno najpogostejših vprašanj, ki jih poročni fotograf prejme. Glede na to, da fotograf na poroki naredi nekaj tisoč fotografij, zagotovo ne boste dobili vseh fotografij. V postprodukciji bo skrbno izbral le najboljše in le te tudi obdelal, da boste nanje sijali in izžarevali največjo srečo. Dobite pa približno 500 obdelanih fotografij, lahko tudi več ali manj, odvisno od dogajanja na sami poroki, več se dogaja, več je lahko fotografij. Najboljši poročni fotograf običajno fotografije posreduje v treh do petih tednih po poroki na USB ključku in na spletu, do katerih lahko dostopate z geslom. V primeru, da se odločite za fotoknjigo, pa jo dobite v roke v dveh do treh mesecih. Izbranega fotografa povprašajte, ali tudi snema poroke, kako dolge končne videe lahko pričakujete. Če se fotograf ne ukvarja s snemanjem, poiščite še ekipo, ki bo poskrbela za snemanje dogodka.

poročni fotograf

Kako si zagotoviti, da poročni fotograf na dogovorjen dan in lokacijo res pride?
To najlažje naredite tako, da podpišete pogodbo o fotografiranju poroke, kjer se poročni fotograf zaveže glede obsega in časovnega okvirja določenega dela. Vi sami pa se zavežete k takojšnemu plačilu are in kasnejšemu plačilu preostanka do končne cene. Bodite pozorni, da vam poročni fotograf v primeru njegove bolezni, zagotovi zamenjavo drugega fotografa, ki mora biti v istem rangu kakovosti. Povprašajte ga tudi, kdo ga bo nadomeščal, preverite tudi njegove fotografije, da vam bo njegov stil všeč.

Kako daleč je fotograf pripravljen priti fotografirat poroko?
V primeru, da vaša poroka ne bo v Sloveniji, je najboljši odgovor, ki vam ga lahko poda poročni fotograf: »Na konec sveta«. Najboljši poročni fotografi so po duši avanturisti, ki si želijo poroko fotografirati na lokacijah, kjer še niso bil. Nova lokacija že sama po sebi dvigne adrenalin in željo, da bodo naredili fotografije, ki bodo njihov novi presežek. Tisti res najboljši, vas bodo prišli fotografirati tudi v najbolj oddaljene in eksotične kraje. Želje fotografu povejte takoj, ko ga kontaktirate, da se vsi skupaj lahko pripravite na dogodek vašega življenja.

Ne glede na to, kateri poročni fotograf vas bo fotografiral, na poroki uživajte v vsakem trenutku in bodite brez skrbi, vse bo potekalo še boljše, kot ste si lahko predstavljali in vse to se bo videlo tudi na poročnih fotografijah.