Okenske police pritegnejo vsako oko

Okenske police so zunaj ali v prostoru in so ena prvih točk, ki pritegnejo našo pozornost in pogled. Šele nato opazimo okno in fasado. Vse skupaj mora biti v skladu in estetsko. Ne izbirajte pa polic samo po izgledu, ampak tudi po kakovosti, da bodo zdržale dolga desetletja in krasile vaš dom ali poslovno stavbo, zato obiščite tole spletno stran https://www.granital.si/okenske-police/, kjer boste našli najboljše po ugodni ceni. Če izberete najcenejše, klasične belo sive betonske police, zgledajo pusto in neprivlačno, pa še sčasoma razpadejo in se okrušijo. Nemalokrat postanejo sive in zelene od alg, če so zunaj. Zakaj bi izbrali to, če imate na razpolago veliko boljše in lepše police. Zato izberite neuničljive naravne granitne police v najrazličnejših barvah ali prestižne marmorne police, ki dajejo prostorom poseben glamur.

Izberite okenske police iz marmorja

Kakovostne okenske police iz marmorja so najbolj iskane in cenjene, saj gre za lep in kakovosten naraven kamen, ki mu ni para. Marmor je metamorfna kamnina, kar pomeni, da nastane iz apnenca ali morebiti dolomita. Nekoč se je s pomočjo zelo visoke temperature ter pritiska, ki ju na primer ustvari lava, spremenil v lepo kamnino.
Ta pisani prestižni kamen različnih struktur in vzorcev ter barv je marmor, ki je izjemno cenjen. Značilne vzorce, barve in strukturo pa povzročajo druge primesi iz mineralov, ki so se na nek način primešale marmorju skozi geološki proces. Tako nastanejo tudi zelo značilne črte, ki naredijo unikaten vzorec v vsakem marmorju.

Okenske police
Okenske police iz marmorja se najbolj pogosto uporabljajo za notranje police v stanovanjih, kjer želite, da bo prostor res izgledal lepo, brez da bi morali police zakrivati s prtički. Skoraj vedno pa se uporabljajo za poslovne prostore in za prostore, kjer se želi doseči nek izgled višjega standarda in vrhunskega oblikovanja. Nekatere najbolj prestižne poslovne hiše in vile pa uporabljajo okenske police iz marmorja tudi zunaj vendar je to vaša osebna odločitev.
Marmor so poznali že Grki, ki so ga tako poimenovali in beseda dejansko pomeni bleščeč, nekaj kar se lepo blešči. Nekatere vrste marmorja zares dajejo tak videz. Izbirate lahko med svetlimi in belimi odtenki, oker, oranžnimi svetlo in temno rjavimi odtenki.

Kdaj izbrati okenske police iz granita?

Najbolj pogosta izbira za zunanje kakovostne okenske police je granit. Okenske police iz granita so namreč izjemno trpežne proti vremenskim vplivom, kot so dež, vlaga, sneg, toča in sonce. Če želite imeti lepe police veliko desetletij, je za zunanjo uporabo to res prava izbira. Nekateri pa se odločijo jih uporabiti tudi znotraj prostorov.
Granit spada med najbolj kakovostne gradbene materiale, zato so granitne police odporne tudi na udarce ter pritiske. Skrivnost trdnosti granita je v tem, da je dejansko kristalizirana magma, ki je nastala s počasnim ohlajevanjem iz tekočega stanja do kristalizacije. Od tod tudi granitu tak lep in zanimiv izgled, kot bi gledali male kristale.
Za okenske police iz granita lahko rečemo, da so neuničljive. Njegove prednosti so, da zelo malo vpija vodo, da ne zbledi, se ne zvije in se ne obrabi. Njegova prednost je tudi v tem, da je za vzdrževanje nezahteven, kar pomeni, da ga enostavno obrišete in se na njem dejansko nič ne pozna. Zato je izjemno primeren tudi za okenske police, na katerih so lončki in korita s cvetlicami, ki puščajo kar veliko umazanije na okenskih policah. Na granitu se to ne bo poznalo, kar je super novica za vsako gospodinjijo in druge ljudi, ki radi vzgajajo cvetlice na oknih.
Zato okenske police iz granita ne potrebujejo posebnega čiščenja in jih enostavno umijete z vodo ali pa s katerim koli običajnim čistilom, ker granit ni občutljiv. Madeži se na njem ne bodo poznali.
Granit je zelo lep in čudovito okrasi vsako stavbo, naj bo domači dom ali poslovna stavba. Lepo se poda k vsaki stavbi. Lahko krasi tradicionalne hiše ali pa moderne. Granit ima naravno veliko odtenkov in vzorcev. Lahko izberete bele vzorce, oker, sive, modre, zelene, rdeče, peščene ali črne.