To je najboljša nosilka za dojenčka! 

Se tudi vaš dojenček v vozičku ne počuti najboljše? Je radoveden in bi rad na sprehodih opazoval okolico? Potem si morate omisliti nosilko. Ne le, da bo sprehajanje lažje, nosilke tudi dobro vplivajo na otrokov psihofizični razvoj. Toda katero nosilko izbrati? Po mnenju mnogih staršev je najboljša nosilka za dojenčka Boba 4G. Zakaj, preverite v nadaljevanju.

Nosilka Boba 4G je ergonomska, kar pomeni, da je primerna tudi za zelo aktivne starše. Ker je mehka in zelo preprosta za uporabo, res ni nenavadno, da je po mnenju mnogih staršev najboljša nosilka za dojenčka. Da je Boba 4G najboljša, pričajo tudi njene pozitivne lastnosti. Nekateri starši pa celo ne marajo nosilk, ker so mnenja, da bodo tako preveč razvadili svojega otroka. Psihologi pravijo, da temu ni tako. Kljub temu, da nudi nosilka otroku čustveno oporo in podporo, saj so ob nošenju v nenehnem stiku s starši, otrok zaradi tega ne bo razvajen. Ravno nasprotno, nosilka naj bi pomagala pri psihičnem in fizičnem razvoju otroka.

Kakšne so prednosti nosilke pred vozičkom?

Voziček se mogoče zdi bolj udoben, ker je načeloma dovolj širok, da se lahko otrok prosto giba, oziroma miga. Vendar pa so tudi nosilke dovolj udobne, saj so narejene tako, da trakovi otroka nežno objamejo in mu pustijo dovolj prostora, da lahko miga z nogicami in rokicami. Res, da se ne more obračati, tako, kot v vozičku, vendar pa ima nosilka druge prednosti. Veliko staršev se strinja, da je iz pogleda psihičnega razvoja najboljša nosilka za dojenčka. Ker je otrok v nenehnem telesnem stiku s staršem, se v njej hitreje pomiri in zaspi. Prednost nosilke pred vozičkom pa je tudi ta, da lahko greste z nosilko praktično kamorkoli. Za razliko od vozička ne vzame veliko prostora in jo lahko pospravite v torbo in nesete s seboj, ko greste peš ali pa z avtom. Z njo se lahko sprehajate po tudi bolj težavnih terenih. Še posebej je za pohodnike primerna Boba 4G – najboljša nosilka za dojenčka, ki je bila oblikovana s pomočjo alpinistov.

Zakaj je Boba 4G najboljša nosilka za dojenčka?

Nosilka Boba 4G je preprosta za uporabo, udobna za otroka, hkrati pa ustreza staršem vseh velikosti in postav. Ker je zasnovana ergonomsko, je nošenje udobno tako za starše, kot tudi za otroka, saj je v njej lepo podprt. Tudi za večje je otroke je nosilka primerna, ker ima strukturiran pas, ki se lahko poljubno nastavlja. Oblazinjene naramnice z drsnim patentom za zapenjanje, pa nudijo otroku popolno udobnost. Boba 4G je najboljša nosilka za dojenčka tudi zato, ker je primerna od 3kg – 20 kg. Tako se lahko z njo varno nosijo tudi novorojenčki. Enostavno namestite nastavek za novorojenčke, ki ga boste uporabljali vse dokler ne bo nosilka podprla otroka od enega podkolena do drugega podkolena. Zaradi vstavka, je nošnja dojenčkov varna, hkrati pa podpira razvoj kolkov in hrbtenice. Nosilko Boba 4G lahko enostavno prilagajate svojemu telesu in potrebam otroka, zato je primerna tudi za doječe mamice.

Najboljša nosilka za dojenčka in njene lastnosti:

 • Primerna je za nošenje od 3 kg do 20 kg
 • priložen je nastavek za dojenčke
 • lahko se jo nosi spredaj ali zadaj
 • prilagaja se na vse velikosti staršev, tudi do XXl
 • raste skupaj z otrokom, saj se lahko razširi ali pa zooži
 • ima oporo za nogice
 • visoko hrbtišče je primerno za večje otroke
 • višina hrbtišča je 41 cm, širina pa 35 cm
 • žep z zadrgo na pasu, da lahko vanj shranite telefon, ključe ali pa robčke
 • pašček na naramnicah je patentiran, tako da ga lahko enostavno reguliraš
 • snemljiva kapuca, ki malčku nudi senco in zaščito pred vetrom

Poleg vseh naštetih lastnosti, pa je Boba 4G najboljša nosilka za dojenčka tudi zato, ker je izdelana iz 100 % bombaža. Material je mehek in ne vsebuje škodljivih snovi, hkrati pa se ga v celoti lahko pere v pralnem stroju.