Fasade dajo vašemu domu piko na i

Zunanji izgled hiše je še kako pomemben. Hiša oziroma naš dom, nam predstavlja prostor, kjer se lahko v miru sprostimo in kjer bi se moral vsak počutiti varnega. Počutiti se moramo domače. In to lahko dosežemo s prijetnim ambientom naše hiše. Fasade velikokrat izboljšajo in naredijo bolj domač izgled našega doma. Odlična prednost fasad je ta, da si jo lahko izbere vsak, glede na to kaj mu je všeč in tako opremi lasten dom tako, da se bo družina počutila domače.

fasade

Fasade so odlična popestritev izgleda. Lahko se odločite za mirnejše, svetlejše barve, kot tudi za bolj živahne in močne barve. Lahko si izberete tudi raznorazne kombinacije, dizajne, prelivanja in še in še. Možnosti in idej je ogromno. Vsaki hiši pristoji drugačen stil fasade. Prav drugačno energijo oddaja hiša, če ima bolj živahno barvo, kot če ima bolj mirno barvo. To je dokaz, da z barvami popolnoma spremenimo celoten ambient stavbe ter okolice, ki je okoli nje.

Kakovostno narejena fasada nima samo vloge polepšanja izgleda hiše, temveč tudi skrbi za bivanje, z nizkimi, skoraj ničelnimi mesečnimi stroški energije. Fasada mora imeti poleg estetskega namena tudi učinkovitost, da je lahko kakovostna.

Barvne študije poskrbijo, da se odločite prav

Vaše počutje mora biti  na prvem mestu. Da se počutite prijetno v vašem domu,  more biti ta prave barve. Pri izbiri fasade, oziroma njene barve, je pomembno, da se ne zanašate le na svoj trenutni navdih temveč upoštevajte tudi okolje v katerem se objekt nahaja. Večbarvne kombinacije morate uporabiti smiselno in jih uskladiti tudi z barvo oken, vrat, ograje, strehe in ostalih elementov v vaši okolici.

Da vse komponente lažje in skladno uskladite, je za to namenjena barva študija. To barvo študijo najbolje opravi arhitekt ter strokovnjaki, ki se ukvarjajo s fasadami. Upoštevajo seveda tudi vaše želje in moderne smernice.

Izdelava barvne študije

Izbirate lahko seveda med veliko različnimi barvnimi odtenki različnih proizvajalcev fasadnih sistemov. Vedite, da pri izberi barvnega odtenka niste vezani na barvno karto določenega proizvajalca, pač pa svoj najljubši barvni odtenek lahko izberete na podlagi barvnih kart različnih proizvajalcev. Pred samo izdelavo fasad, strokovnjaki računalniško izrišejo izgled fasade na realni fotografiji objekta. S pomočjo barve študije, se bo vaša fasada popolnoma skladala z okolico in celoten ambient bo še bolj prijeten. Pri nekaterih ponudnikih barvno študijo prejmete popolnoma brezplačno in vam za njo ni potrebno odštevati dodatnih evrov.

Kvalitetno narejena fasada bo z vami veliko let

Izdelava fasade je investicija in ne more se ravno vsaka mlada družina privoščiti kaj takega. Zato je dobro, da se pred nakupom prepričate, ali bo vaš končen rezultat kakovosten. Na trgu je ogromno ponudnikov, ki s svoje storitve opravijo sumljivo poceni, potem pa čez čas opazite, da vaša fasada ni narejena kvalitetno. Barva je v najslabšem primeru neobstojna, slabo prekrivna in nasploh površno narejena.

Izdelava fasad je dejavnost, ki zahteva teoretično znanje, praktično znanje in dolgoletne izkušnje na področju fasad. Zelo pomembno je da se ponudniki izdelave fasad stalno izboljšujejo, izpopolnjujejo in da na sploh svojim strankam zagotovijo ustrezno kakovost in dober pristop. Obstaja več vrst fasad, ena od njih  je termo-izolacijska fasada. Takšne fasade, so podprte s strani Eko sklada.

Izdelava fasad je izjemno pomemben projekt, saj gre za ogledalo vašega objekta. Gre tudi za ogledalo vas samih. Dejstvo je, da Izgled objekta oziroma vašega doma, kaže na podobo in karakter lastnika. Zunanja podoba mora biti urejena, vpliva tudi na mimoidoče, saj si tudi oni lahko ustvarijo mnenje o vas glede na zunanjo podobo hiše. Poskrbite, da bo vaš zunanji izgled hiše urejen po vaši izbiri in s tem pričarajte prijetno energijo ter ambient v vaši bližini.