Zvočniki vrhunske kvalitete: poslušanje z novim pomenom

Slišati zvok je eno izmed petih osnovni človeških čutil, ki pomembno vpliva tudi na naš govor. Našim prednikom je lastnost slišati zvok omogočilo preživetje, dandanes pa nam to poslušanje glasbe omogočajo zvočniki. Kakšne izbrati, pa je odvisno od naših zahtev po kvaliteti slišanega.

Izbira dobrega zvočnika je ključnega pomena

Zvočniki, ki jih izberemo, namreč ključno vplivajo na splošno kakovost zvoka, ki ga proizvajajo. Fizikalno razlago bomo danes zaobšli – povemo naj le, da zvok potuje v obliki nihanja, zvočniki pa nam ga podajajo na tak način, da lahko v njem uživamo. Kvalitetnejši kot bodo izbrani zvočniki, boljše bo predvajanje zvoka, saj bo njihova sposobnost zajetja in pretvorbe različnih tonov in frekvenc višja. Napačen izbor zvočnikov in njihovih razmerij zvok popači, prijetna zvočna izkušnja pa lahko postane nočna mora tako za vas, kot za vaše sosede.

Glede na velikost in obliko se zvočniki delijo na:

  • center zvočnike,
  • nizkotonske zvočnike,
  • namizne zvočnike
  • prostostoječe zvočnike
  • zvočnike za domači kino

zvočniki

Vsi zvočni sistemi niso primerni za vsak prostor, saj je potrebno upoštevati njegovo velikost – tako je potrebno izbrati zvočnike ustrezne zmogljivosti: dvosmerni zvočniki s srednjo zmogljivostjo, trismerni zvočniki za oddajo vseh osnovnih frekvenc ter sistemi za domači kino, ki nujno potrebujejo nizkotonske zvočnike.

Že groba laična razlaga osnov delovanja zvočnikov nam pokaže, da gre pri vsem skupaj za zahtevno in malodane znanstveno področje, v katerega se mora posameznik kar poglobiti. če želi poslušati kvaliteten zvok. Da pa bi celoten sistem poenostavili, vam pri enem vodilnih ponudnikov zvočnikov pri nas – Lorex, s svojim strokovnim svetovanjem pomagajo pri izbiri ustrezne zvočne opreme, ki vam bo pričarala čudovito popotovanje skozi vse lepote zvokov.

Izbor njihovih zvočnikov je milo rečeno širok, ponujajo vam stacionarne in prenosne zvočnike, Bluetooth zvočnike, stereo, računalniške, skrite in zunanje zvočnike, v ponudbi pa imajo tudi zvočne sisteme -Wave sistem in domači kino. Tokrat se bomo dotaknili nekaterih njihovih zvočnih prvakov.

V mirnem zavetju doma

Če ste umirjena romantična duša, ki se po napornem delavniku rada zlekne na udoben fotelj, si privošči kozarec kvalitetnega vina, ob tem pa poseže po daljinskem upravljalniku in si prižge nežno glasbeno simfonijo, potem se boste strinjali, da je nakup kvalitetne stacionarne zvočne opreme odlična naložba. Pri Lorexu ponujajo vrhunski SoundTouch brezžičnih sistem, proizvajalca Bose. Izbira je bogata, tako da se lahko prilagodi vašim potrebam, tudi cenovnim.  Prednost tega sistema je možnost njegove nadgradnje, ki omogoča postopno rast vedno boljšega predvajanega zvoka.

Glasba na poti

Nič ni lepšega, kot z dobro družbo v naravi preživeto sproščeno popoldne, ki se počasi preveša v večer. Da pa imate ob tem še možnost zavrteti se ob zvokih moderne glasbe – neprecenljivo. Če vas vleče na vse mogoče skrite kotičke narave in mesta, potem bodo prenosni zvočniki Bose SoundLink Bluetooth® zadostili vašim potrebam. Posebno so zasnovani za izlete in popotovanja – zahvaljujoč svoji trdoživi zasnovi in vzdržljivi bateriji so zelo odporni.

zvočniki 1

Inovacija izpod peresa Bose

Gre za Waveguide tehnologijo, ki je v zvočni industriji postavila nove mejnike, saj je nenadomestljiva v vseh Wave® sistemih. Gre za zvočnike, ki so izjemno enostavni za uporabo, namesti pa se jih lahko praktično kamorkoli v prostoru. Kakovost predvajanega zvoka je visoka in omogoča poslušanje tako radijske glasbe, kot tiste na CD-ju.

Kot v kino dvorani

Kdor si želi edinstvene filmske izkušnje iz domačega naslanjača, se bo odločil za Bose® zvočne letve – soundbar ali pa kar celostni zvočni sistem za domači kino. Gre za kombinacijo inovativne zasnove in kakovostnega zvoka, ki iz filma izvleče tisto najboljše – občutek, kot bi bili sami v središču dogajanja.

Ne glede na glasbene žanre, katerim ste zvesti, si privoščite zvočnike, ki bodo s svojim zvokom pobožali vaša ušesa. Poslušati je eno, slišati pa je luksuz tistih, ki si to dovolijo – upajte si odkriti povsem nove zvočne razsežnosti.