Tekalna steza za začetnike in profesionalne športnike

Če iščete stroškovno učinkovito alternativo, da se izognete dragemu mesečnemu članstvu v telovadnici, lahko razmislite o nakupu tekalne steze za domačo uporabo. Tekalna steza v domači telovadnici je stroškovno učinkovita alternativa, ki lahko pomaga vsem, od začetnikov do izkušenih športnikov, da ostanejo na pravi poti s svojimi fitnes cilji ali prizadevanju k bolj zdravemu načinu življenja. Več o njej izveste tudi na naslovu: https://tekalnesteze.si/.

Tekalna steza

Zakaj je tekalna steza NordicTrack najboljša izbira

Ne glede na to, ali zunaj dežuje ali nimate časa za vožnjo v telovadnico, je NordicTrack tekalna steza najlažji način za porabo kalorij in ohranjanje kondicije v svojem domu.

NordicTrack, ena najbolj cenjenih blagovnih znamk v industriji opreme za domači fitnes, ponuja različne tekalne steze, ki ustrezajo skoraj vsaki stopnji pripravljenosti in proračunu.

Od modelov za resne tekače, ki želijo podreti osebne rekorde kilometrine, do modelov za tiste, ki so novi v fitnesu, so te tekalne steze opremljene z vso najnovejšo tehnologijo, tako da lahko izbirate med učinkovitimi pred programiranimi treningi ali celo interaktivnim treningom v živo, da izpolnite vse svoje želje in fitnes cilje.

Katera tekalna steza NordicTrack najbolj ustreza vašim potrebam? Na srečo vam lahko pomaga naš priročen nakupovalni vodnik.

Tekalna steza – slog

Tekalna steza NordicTrack je običajno najbolj priljubljena, vsestranska možnost. Ima širok pas, ki je idealen za tek in hojo in imajo možnost nagiba, ki posnema tek v klanec. Idealne so za vzdržljivostne tekače in posameznike, ki so vadbe na tekalni stezi šele novi. NordicTrack ponuja standardne in komercialne tekaške modele.

Tekalna steza – kapaciteta teže

Ko izbirate tekalno stezo NordicTrack, je pomembno, da upoštevate težo modela, tako boste zagotovili, da lahko vsak uporabnik v vašem domu vadi varno. Modeli z večjo nosilnostjo so po navadi trpežnejši, zato mi verjemite, da se bo tekalna steza dobro obdržala pri večkratni uporabi.

Tekalna steza – druge lastnosti

Motorne konjske moči

Motorji tekalne steze NordicTrack segajo od 2,6 do 4,25 konjskih moči, zato izberite model, ki je dovolj zmogljiv, da sprejme vrste vadbe, za katere jo boste najverjetneje uporabili. Za uporabnike, ki za hojo uporabljajo predvsem tekalno stezo, je najboljša izbira tekalna steza z vsaj 2,5-konjskim motorjem. Za tiste, ki nameravajo teči, je priporočljiv 3,0-konjski motor. Če pa želite svojo tekalno stezo uporabljati za resen tek, se raje odločite za vsaj 3,5-konjski model.

Največja hitrost

Če nameravate svojo tekalno stezo uporabiti za tek, je pomembno, da izberete model, ki vam omogoča, da med treningi tečete tako hitro, kot želite. Največje hitrosti tekalnih stez NordicTrack znašajo od 8 do 19 kilometrov na uro, zato se odločite za model, ki najbolje ustreza vašim potrebam.

Možnosti naklona

Tekalne steze imajo po navadi nastavitev naklona, ​​ki omogoča dvig kota tekaške ploščadi, da simulira tek ali hojo navkreber za povečano porabo kalorij. Naklon, ki doseže vsaj 10-odstotno stopnjo, kar ponujajo skoraj vse tekalne steze NordicTrack, je običajno najboljša vadba.

Nekateri modeli pa lahko dosežejo do 15 % naklona. Če pa res želite pokuriti kalorije ali simulirati tek po poti, se odločite za model, ki lahko sega do 40 % naklona.

Nekateri modeli NordicTrack ponujajo tudi funkcijo upada, ki omogoča prilagajanje kota tekalne ploščadi navzdol. Izbirate lahko med modeli, ki ponujajo upad med 3 in 6 %.

Konzola

Konzola tekalne steze vsebuje vse krmilne elemente, ki se uporabljajo za prilagajanje hitrosti in nagiba ali aktiviranje drugih funkcij. Običajno ima zaslon podatke, ki spremlja statistiko vadbe, vključno z razdaljo, hitrostjo, tempom in porabljenimi kalorijami.

Medtem ko imajo nekatere tekalne steze NordicTrack samo LCD zaslon, imajo skoraj vsi drugi modeli pametni HD zaslon na dotik za kar najlažje upravljanje. Velikosti zaslonov pa se razlikujejo od 17 cm do 55 cm, odvisno od modela.

Interaktivni trening v živo

Večina tekaških stez NordicTrack vključuje enoletno članstvo v programu NordicTrack iFit, ki je program, ki vam omogoča udoben dostop do interaktivnega treninga v živo, z osebnim trenerjem. Trenerji NordicTrack dejansko lahko digitalno prilagodijo vašo hitrost in naklon za prilagojeno vadbo, ki vam lahko pomaga doseči vse cilje.

Nekateri nižji modeli ne vključujejo članstva NordicTrack iFit, vendar so združljivi s programom, zato ga lahko plačate, če želite.

Programi vadbe

Če vas interaktivni programi treninga v živo ne zanimajo, je tkalna NordicTrack opremljena s programi za vadbo, ki samodejno prilagodi hitrost ali naklon glede na vašo intenzivnost. Nekateri modeli ponujajo 20 programov vadbe, drugi pa do 50.

Merilnik srčnega utripa

Med vadbo vam merilnik srčnega utripa pomaga, da kar najbolje izkoristite svojo rutino, tako da pritisnete ciljno območje srčnega utripa. Nekatere vrhunske tekalne steze NordicTrack vključujejo prsni pas za srčni utrip, ki podpira Bluetooth.

Vsaka tekalna steza NordicTrack ima dosmrtno garancijo na okvir in motor. Večina ponuja dve do šest let garancije za dele in elektronske komponente ter eno do tri leta garancije za delo. Pazljivo preverite specifikacije izdelka za kateri koli model, za katerega razmišljate, da natančno vidite, kakšno vrsto garancije lahko pričakujete.