Koliko bo potrebno odšteti za najem avtodoma?

Predstavljajte si, da ste na svojih počitnicah popolnoma svobodni. Kadar koli se lahko odpravite v kraj, ki si ga zaželi videti in občutiti vaše srce. Morda se to sliši nekoliko iluzionistično, toda lahko vam razkrijemo, da so takšne počitnice mogoče, če se odločite za najem avtodoma. Cena takšnega najema je zelo ugodna, dogodivščine, ki jih boste doživeli na tovrstnih počitnicah pa neprecenljive.

Najem avtodoma cena

Najem avtodoma – cena, prijazna vašemu žepu

Počitnice z avtodomom so vse bolj priljubljena oblika preživljanja dopusta, saj vam tovrstno počitnikovanje omogoča največ svobode. Res pa je, da ob misli na nakup avtodoma marsikomu zastane dih, saj gre po navadi za zelo veliko naložbo, zlasti, če vam način dela ne dopušča dolgih dopustov. Rešitev za to je najem avtodoma. Cena tovrstnega najema je veliko bolj prijazna povprečnemu žepu, zlasti ko pomislite, da ne le, da lahko za dobrih 100 € brezskrbno dopustujete, ni se vam potrebno niti ukvarjati z vzdrževanjem in garažiranjem avtodoma, saj skrb za to prevzame tisti, ki ponuja najem avtodoma. Cena najema avtodoma tako ne omogoča le brezskrbnih počitnic ampak vam prihrani tudi ostale skrbi, saj je avtodom, ki ga nameravate najeti, že ob prevzemu pripravljen na nove dogodivščine.

Sedaj pa se posvetimo glavnemu vprašanju, ki zanima vse tiste, ki jih zanima najem avtodoma. Cena je odvisna od številnih dejavnikov, zato je težko enostavno reči, da boste za en teden najema avtodoma odšteli točno določeno vsoto denarja. Velikost avtodoma je zagotovo eden izmed dejavnikov, ki določijo, koliko boste morali odšteti za najem avtodoma. Cena se običajno sorazmerno viša z velikostjo in prostornino izbranega avtodoma. Med najmanjšim in največjim avtodomov tako že velikost lahko vpliva razliko v ceni najema do 30 %. Res pa je, da veliko uporabnikov priporoča najem večjega avtodoma, zlasti če se na pot odpravita več kakor dve osebi, ali pa če želite s seboj vzeti veliko športnih rekvizitov (kolo, smuči, kanu …), ki bodo pripomogli k temu, da bo izkušnja bivanja v tujih krajih še bolj nepozabna. Zato je včasih smiselno odšteti nekaj evrov več in si s tem zagotoviti še dodatno ugodje.

Poleg velikosti pa je zelo pomembno tudi to, kdaj se odločite za najem avtodoma. Cena najema je namreč zelo odvisna tudi od sezone. Logično je, da takrat, ko je povpraševanje po avtodomih večje, je tudi cena najema višja. Tako boste poleti za enotedenski najem avtodoma odšteli več, kakor če bi se za dopustovanje z avtodomom odločili sredi pomladi ali jeseni. Ravno tako so cene najema avtodoma običajno višje v času šolskih počitnic. Ne smemo pa pozabiti omeniti, da ste v primeru daljšega najema avtodoma, lahko upravičeni tudi do 12 % popusta.

Torej, koliko boste odšteli za nekaj ali več dnevni najem avtodoma je v veliki meri odvisno od vaših želja in od tega, kaj pričakujete, da vam bo prinesel najem avtodoma. Cena bo na koncu zagotovo eden izmed dejavnikov, ki bo odločal o tem, ali se boste odločili za najem avtodoma ali ne. Toda pri odločanju ne pozabite na to, da kljub temu, da se lahko zgodi, da vas počitnice z avtodomom lahko na koncu stanejo nekoliko več, kot če bi se odločili za nek povprečen apartma stran od obale, so dogodivščine, ki jih doživite med potepanjem po svetu z avtodomom neprecenljive. Poleg tega, pa lahko najdemo še veliko drugih prednosti, ki jih prinaša najem avtodoma. Cena najema v primerjavi z vzdrževanjem pravega avtodoma je le ena izmed njih.

Avtodom lahko najamete tudi če s tovrstnim vozilom še nimate izkušenj

Ena izmed prednosti počitnic z avtodomom je tudi v tem, da ne potrebujete posebnega usposabljanja za vožnjo in najem avtodoma. Cena najema je tako neodvisna od tega, ali ste v življenju že kdaj sedeli za volanom avtodoma ali ne, pomembno je le, da imate veljavno vozniško dovoljenje B-kategorije in da niste več mladi voznik, torej, da imate vozniško dovoljenje starejše od treh let. Pred prevzemom je tako potrebno le plačati ceno celotnega predvidenega najema in podpisati pogodbo za najem avtodoma. Cena najema je tako določena že ob prevzemu, kar vam lahko prihrani dodatne skrbi, poleg tega pa vam pogodba daje zagotovilo, da boste z najemom avtodoma res dobili vse, kar naj bi cena najema vključevala.

Ali so počitnice z avtodomom primerne tudi za družine z majhnimi otroki?

Na zadnje pa se dotaknimo še vprašanja, za koga je sploh primerno, da se odloči za najem avtodoma. Cena najema je običajno zelo dostopna, zato se za najem avtodoma lahko odloči široka paleta raznovrstnih uporabnikov. Predvsem je najem primeren za vse tiste, ki si na počitnicah doživeti več kot vsakodnevno hojo od apartmaja do plaže in nazaj, saj avtodom ponuja popolnoma novo dimenzijo svobode. Počitnice z avtodomom so zelo priporočljive tudi za družine z majhnimi otroki, saj vam omogoča dopustovanje čisto ob plaži, poleg tega pa v primeru, da vas nek kraj razočara, enostavno pospravite avtodom in se odpeljete drugam.