Po meri izdelana spletna stran za več uspeha na spletu

Vsako podjetje, ki želi biti uspešno, danes veliko da na grajenje spletne prisotnosti. Naj bo to lastna spletna stran ali profili na socialnih omrežjih (nekateri si privoščijo tudi oboje), spletna prisotnost je pomembna, saj morebitnim strankam omogoči stik s podjetjem, jim predstavi ponudbo in prikaže »osebnost« podjetja. Izdelava spletnih strani je dokaj zapleten postopek, pri katerem morate imeti v mislih mnogo različnih zadev, poleg tega pa enostavno nima smisla, da bi se je lotevali sami. Če želite, da bo vaša spletna stran narejena kakovostno, se obrnite na spletni studio za izdelavo spletnih strani.

Če želite, da spletna stran pripomore k uspehu vašega podjetja, mora biti predvsem uporabniku prijazna. Končni cilj spletne strani je, da obiskovalce spremeni v kupce (ta pojav se imenuje konverzija), in izdelava spletnih strani mora potekati s tem namenom. Stran mora biti enostavna za uporabo, obiskovalcu pa morajo biti na vidnih in lahko dostopni mestih na voljo vse informacije, ki jih potrebuje. Kateri elementi torej delajo spletno stran uporabniku prijazno?

Hitro odpiranje. Spletno stran, ki se počasi odpira, bo obiskovalec zelo verjetno zapustil, še preden si bo sploh lahko ogledal njeno vsebino, kaj šele, da bi na strani opravil kak nakup. Raziskave so pokazale, da več kot polovica obiskovalcev ne čaka, da se bo spletna stran naložila, če to traja več kot tri sekunde. Poskrbite tudi za hitro nalaganje grafičnih in slikovnih vsebin, še posebej, če imate na spletni strani tudi spletno trgovino.

Čudovita vizualna podoba. V današnjih časih, ko se za svoj košček trga borijo številna podjetja, ki prodajajo enake ali vsaj podobne izdelke ali storitve, je vizualna podoba marsikdaj ključni element, ki prevesi tehtnico v prid enega ali drugega podjetja. Spletna stran zato ne sme biti zgolj funkcionalna, hitra in enostavna za uporabo, temveč tudi lepa.

Funkcionalnost. Dobra spletna stran ima jasen namen, pa naj bo to prodaja ali zagotavljanje pomembnih informacij vašim strankam. Zato mora biti zasnovana, da temu namenu kar najbolje služi.

Enostavna uporaba. Izdelava spletnih strani, ki so same enostavne za uporabo, pravzaprav sploh ni enostavna, saj takšna spletna stran obiskovalcem na vsakem koraku ponuja načine za enostavno navigacijo do vsebin, ki jih iščejo.

Seveda obstajajo tudi drugi postopki, s katerimi lahko dosežemo, da bo našemu podjetju spletna stran še bolj v pomoč. Ti pa spadajo že na področje optimizacije spletnih strani – za ta postopek bi lahko rekli, da je še bolj pomemben kot sama izdelava spletnih strani, saj spletna stran, ki ni optimizirana, enostavno ne more biti tako uspešna.

Izdelava spletnih strani – se je lahko lotite tudi sami?

Danes obstaja mnogo orodij, ki obljubljajo, da si lahko z njihovo pomočjo kar sami hitro in enostavno izdelate spletno stran – seveda za košček zneska, ki bi vam ga zaračunalo podjetje, ki mu izdelava spletnih stran služi kruh. A tu se poraja vprašanje – zakaj bi? Zakaj bi svoj dragoceni čas, ki ga lahko posvetite drugim izboljšavam v vašem poslu, zapravljali za izdelavo spletnih strani? Izdelava spletnih strani sploh ni tako preprosta, kot je morda slišati. Tudi najbolj enostavno orodje za izdelavo spletnih strani zahteva nekaj časa, da se ga naučite uporabljati, sama spletna stran pa vam bo ravno tako vzela nekaj ur za izdelavo. Izdelava spletnih strani ni strošek, temveč investicija, ki se vam bo na dolgi rok zagotovo večkrat povrnila. Porabite raje svoj čas za zadeve, ki jih obvladate, izdelavo spletne strani pa prepustite strokovnjakom.