Na koga se obrniti za izdelavo nalepk?

Veliko podjetij v različnih industrijah za svoje produkte in projekte pogosto rabi samolepilne nalepke. Pri tem je najbolj priporočljiva izdelava nalepk po meri, saj tako najlažje dobite samolepilno nalepko, ki bo popolnoma ustrezala vašim zahtevam in željam. Z izdelavo samolepilnih nalepk se ukvarjajo za to specializirane tiskarne, kot je Artis Linija. Tam lahko sami izberete obliko, dizajn in material samolepilnih nalepk. Pomembno se je zavedati, da so nalepke velikokrat ključne za predstavitev izdelka ali podjetja, zato je pomembna tudi njihova kvaliteta. In če se odločite za izdelavo nalepk pri specializirani tiskarni, boste zagotovo zadovoljni s končnim produktom.

izdelava nalepk

Samolepilne nalepke oz. etikete so zelo pogoste

Čeprav morda niste pozorni, so samolepilne nalepke zelo pogoste v vaši okolici. Vsak izdelek mora biti namreč opremljen s podatki, ki definirajo za kakšen izdelek gre, kakšna je njegova uporaba ali kakšne so njegove sestavine. Za ta namen se pogosto uporabljajo samolepilne nalepke oz. etikete. Izdelava takih nalepk ni zapletena, poleg tega pa se brez problema namestijo na izdelek. Prav tako se samolepilne nalepke lahko uporabljajo za promocijo ali marketing podjetij in se jih nalepi na različne podlage.

Izdelava nalepk po meri je potrebna tudi za označevanje različnih varnostnih in zaščitnih elementov, pa za označevanje opravljenih servisov v različnih industrijah. Nalepke oz. etikete se lahko uporablja praktično za povsod, kjer se potrebuje posebna nalepka z določenimi merami, obliko in barvami, ki je  izdelana iz primernega materiala in opremljena s pravilno vrsto lepila. Le na tak način boste s končno nalepko zadovoljni in bo opravljala svoje delo, pa naj to pomeni, da predstavlja vaše podjetje ali izdelek.

Izdelava nalepk za različne namene

Izdelava nalepk po meri je pomembna v mnogih industrijah. Že pri predstavitvi svojega podjetja lahko samolepilne nalepke igrajo veliko vlogo. Ne glede na industrijo v kateri se gibljete, vas lahko izdelava nalepk zbliža z vašo stranko. Samolepilne nalepke so namreč zelo uporabna oblika promocije in marketinga. Primer uspešne promocije izdelkov z nalepkami je na primer v lokalih ali trgovinah. Nalepke so lahko nalepljene na mizah, stenah, vratih ali oknih. Njihov namen je, da obiskovalce nenehno spominjajo na dotično podjetje in njihove izdelke ali pa se z njimi opozarja na znižanja.

Nekatera podjetja samolepilne nalepke kot inovativen promocijski material razdelijo med svoje obstoječe in potencialne stranke. Takoj, ko se nalepka nekje pojavi, pa naj bo to stena, računalnik ali zvezek, je to spet oblika promocije podjetja. Izdelava nalepk, ki so nekaj posebnega lahko res pripomorejo k prepoznavnosti podjetja.

Potem je tu izdelava nalepk za kozmetično, farmacijsko in prehransko industrijo. Take samolepilne etikete oz. deklaracije so lahko pomemben del produkta, saj je načeloma treba navesti njegove sestavine in način uporabe. Če embalaža teh podatkov nima ali pa prihaja iz tujine in je treba vse podatke prevesti v slovenski jezik, je izdelava nalepk po meri najboljša rešitev.

Samolepilne nalepke igrajo pomembno vlogo tudi pri panogah, kjer je nevarnost višja in je potrebno vse elemente opremiti z primernimi oznakami. Tu gre največkrat za laboratorije, kjer se rokuje z nevarnimi snovmi, pa različnih obratih, kjer se pogosto spreminja temperatura. Prav tako so za označevanje varnostnih elementov samolepilne nalepke najboljša rešitev, saj so zaradi izdelave po meri narejene iz primernih materialov in v predpisanih oblikah.

Naročanje samolepilnih nalepk

Izdelava nalepk se lahko med seboj močno razlikuje. Tu ne gre samo za izrez in barvo nalepke. Ker se samolepilne nalepke uporabljajo v različnih panogah, se tudi njihova izdelava med seboj razlikuje. Seveda je prva točka pri izdelavi nalepk njihova oblika in barva. V specializiranih tiskarnah, kot je Artis Linija, lahko izbirate od najmanjših do zelo velikih nalepk, ki imajo različne funkcije. Tu igrajo pomembno vlogo tudi žive barve, ki ne zbledijo takoj. Po potrebi se lahko izdela tudi hologramske ali luminantne nalepke, ki se jih na primer. uporablja pri označevanju evakuacijskih poti. Izdelava nalepk v specializiranih tiskarnah pa zajema tudi določene vrste standardnih nalepk, ki so predpisane s strani nekaterih državnih institucij.

Da se začne izdelava nalepk, se mora izbrati primeren material. Glede na vaše potrebe je najbolj smiselno, da se pri ponudniku posvetujete, kakšen material bi bil najbolj primeren za vaš produkt. Zaščitne folije samolepilnih nalepk se najbolj razlikujejo, če morajo izpolnjevati določene pogoje. Sem na primer spada tudi to, če bo nalepka zunaj in bo morala prestati večje zunanje vplive. Upoštevati je treba tudi, ali bo izdelek moral prenašati razlike v temperaturi, tore izjemno visoke ali nizke temperature ali pa celo kemične vplive. Enako je treba upoštevati tudi pri izbiri lepila, saj je to glavni del, ki ima stik z vašim produktom. Izbira lepila je izjemno pomembna, saj imajo različna lepila svoje lastnosti, obstojnosti in temperaturne vzdržljivosti.

Izdelava nalepk je lahko zabaven proces, pri katerem pa je treba biti natančen. Preden se odločite za določeno nalepko se s ponudnikom posvetujte, kakšna izbira bi bila najboljša za vas. Premislite tudi, kakšno količino samolepilnih nalepk boste naročili, saj se cena glede na količino spreminja. Vsekakor pa pred naročilom večjega števila nalepk zaprosite za vzorčno nalepko, da se prepričate, da bo končna nalepka točno taka, kot ste si jo zamislili.