Dermalna polnila povrnejo sijoč in mladosten videz kože

Se tudi vi ne počutite tako samozavestno kot nekoč, saj menite, da imate preveč gubic, pusto in na videz postarano kožo? Dermalna polnila vam lahko povrnejo samozavest, saj bo z njihovo pomočjo vaša koža ponovno zasijala, o gubicah pa ne bo več ne duha ne sluha.

Videz je pomemben

Ljudje smo vizualna bitja, kar pomeni, da kaj hitro opazimo stvari okoli sebe – tako denimo opazimo, če je sosed pokosil zelenico, se naša teta pelje z novim avtomobilom, ima babica novo frizuro, opazimo pa tudi spremembe na obrazu ljudi. Zagotovo ste se že kdaj našli v situaciji, ko ste po dolgih letih srečali starega znanca ali znanko in ste si na tihem mislili »ta se je pa res postaral/a« ali »uf, kako zguban obraz ima« ipd. Morda pa ste se kdaj celo sami pogledali v ogledalo in se zgrozili nad svojo podobo, češ, kakšne podočnjake imate ali kaj podobnega. Živimo namreč v svetu, kjer je videz (žal) vse preveč pomemben. Res je, da nekateri ljudje ne občutijo pritiska, da bi morali kaj spremeniti na svojem izgledu, zato pa so na drugi strani ljudje, ki so nenehno pod pritiskom, kako izgledajo. Nekateri poklici, denimo manekenstvo, igralstvo, so nenehno pod drobnogledom javnosti, zato morajo ljudje, ki delajo v teh panogah skrbeti za svoj videz, včasih tudi s pomočjo lepotnih operacij ali kakšnih drugih pripravkov.

Dejstvo je, da se naša koža z leti spreminja

Nekateri poudarjajo, da lahko s primerno nego našega obraza in kože nasploh preprečimo prehitro staranje ali pa nastanek gub in podočnjakov. Do neke mere to drži, a dejstvo je, da staranju pač ne moremo ubežati. Z leti in izpostavljenostjo nekaterim dejavnikom naša koža izgublja hialuronsko kislino, s tem pa tudi elastičnost. Pride tudi do volumskega upada mehkih tkiv obraza, mišic in maščobe, kostni skelet pa atrofira, vse to pa vodi k nastanku gub in videza postaranega obraza, torej obraza, ki ni več tako sijoč in svež, tudi koža ni več napeta. Nekateri ljudje se s temi spremembami sprijaznijo, drugi pa iščejo načine, kako si povrniti mladosten videz.

dermalna polnila
Z dermalnimi polnili je lahko vaša koža ponovno sijoča in mladostna.

Vedno svež in sijoč videz kože je mogoč

Na tem mestu pridejo prav dermalna polnila, ki bodo vaši koži povrnila sijoč videz in prožnost. Na ta način bo zgubana in nenapeta koža le še preteklost, tudi podočnjakov se boste znebili. Z dermalnimi polnili lahko upočasnimo ali omilimo znake staranja, možna pa je tudi pomladitev obraza. Dermalna polnila so v pomoč tudi pri korekciji obraza – vse več ljudi, ki si želi poudariti in oblikovati obrazne strukture namreč posega po dermalnih polnilih. Tako lahko denimo poudarite lica, definirate spodnjo čeljust, povečate brado, izravnate grbice na nosu ali povečate ustnice. Marsikomu namreč omenjeni problemi zmanjšujejo samozavest, saj menijo, da so zaradi njih neprivlačni.

Se lahko vsak posluži dermalnih polnil?

Dermalna polnila so prav gotovo primerna za vsakega posameznika, vseeno pa obstaja nekaj omejitev. Tako se uporaba dermalnih polnil odsvetuje osebam, ki so alergične na katerokoli sestavino v polnilih ali pa imajo akutno ali kronično kožno bolezen na področju, kjer se bo izvajal postopek (herpes, akne in podobno). Prav tako se dermalna polnila odsvetujejo osebam, ki imajo okužbe sinusov, ali pa so v postopku zdravljenja zob. Nikakor pa uporaba dermalnih polnil ni dovoljena nosečnicam ali doječim materam. Vsekakor pa se morate pred nameravanim posegom posvetovati s svojim osebnim zdravnikom oz. strokovnjakom, ki bo izvedel terapijo z dermalnimi polnili. Seznanite ga s svojim zdravstvenim stanjem, saj je to ključnega pomena, če hočete preprečiti neželene stranske učinke.

Priprave na poseg in stranski učinki

V kolikor se odločite za terapijo z dermalnimi polnili vam ne bo treba izvajati kakšnih posebnih priprav. Edino, kar se od vas pričakuje oz. vsaj priporoča je, da pred predvidenim datumom posega prekinete z jemanjem zdravil, ki redčijo kri, kot je denimo aspirin, saj le-ta povečajo možnost nastanka podplutb. Prav tako se je dobro izogibati jemanju katerih drugih protibolečinskih zdravil, kot do ibuprofen, nalgesin, naklofen. Izvajalci omenjenih posegov tudi odsvetujejo pitje alkoholnih pijač, uživanje česna, vitaminov C in E ali pa prehranskih dodatkov, ki pospešujejo prekrvavitev, saj povečajo verjetnost za nastanek oteklin in podplutb.

Dermalna polnila nimajo kakšnih posebnih ali hudih stranskih oz. neželenih učinkov. Zgodi se lahko edino začasna lahka pordelost tretiranega predela, ali pa se pojavi pekoč občutek oz. oteklina, morda manjša podplutba. Vsekakor pa so vsi neželeni učinki zgolj kratkotrajne narave in običajno minejo v le nekaj dneh. Ker poseg ni posebno zahteven, niti boleč, prav tako ne povzroča omembe vrednih stranskih učinkov, z dela ne boste odsotni niti en dan, razen če bi to izrecno želeli. Gotovo pa vas bo razveselilo dejstvo, da so učinki posega vidni takoj.

dermalna polnila
Dermalna polnila bodo poskrbela, da bo vaša koža brez gub.

V današnjem svetu je videz še kako pomemben, sploh v panogah, kjer so ljudje vsakodnevno izpostavljeni množici ljudi. Dejstvo je, da se naša koža z leti spreminja, bolje rečeno stara, kar pa lahko upočasnimo ali vsaj ublažimo z različnimi postopki, denimo tudi z uporabo dermalnih polnil. Dermalna polnila bodo povrnila sijoč in mladosten videz vaši koži, posledično pa vam povrnejo tudi samozavest.