Kako je potrebno sestaviti jedilnik za brezglutensko dieto?

Brezglutenska dieta je način življenja, ki si ga ne more predstavljati vsak. Vsakodnevno se vam lahko zgodi preobrat, ki ga prinese življenje in vas na tak način pahne v smer, ki je ne pričakujete in je popolnoma nova. Pripravljen jedilnik za brezglutensko dieto je tako del, s katerim začnete in končate svoj dan, ne da bi zato imeli slabo vest.

Brezglutenska dieta

Če ste v skupini ljudi, ki so jih prizadele alergije ali imate netoleranco na določeno vrsto hrane in je treba nujno vnesti v svoje življenje brezglutensko dieto, ne bodite razočarani, saj je tudi brezglutenska dieta lahko zelo raznolika in pestra ter polna zdravih in vitaminsko polnih obrokov, ki vam bodo prinesli boljše počutje, manj kilogramov ter več energije.

Da vam bosta brezglutenska dieta in sama sestava jedilnika lažja, smo vam spodaj pripravili nasvete in smernice, kako poteka in kje poiskati pomoč ter motivacijo za začetek.

Sestava jedilnika in brezglutenska dieta

Kadar je vaša osebna volja, da želite, da brezglutenska dieta postane vaš način življenja, kljub temu da ste zdravi in vam popolnoma nič ne manjka, vam svetujemo, da razmislite, ali to resnično potrebujete. Za zdravo telo je tudi gluten v zmernih količinah zdrav in popolnoma neškodljiv. Če želite izgubiti odvečne kilograme, vam svetujemo, da se brezglutenska dieta nadomesti na, zanesljivo vadbo ter več gibanja in uravnoteženo prehrano.

V spodnjih vrsticah smo vam pripravili predogled v jedilnik, ki ga narekuje brezglutenska dieta in ki obsega način prehranjevanja, ki je pomagal že veliko udeležencem in osebam s prehranskimi motnjami ter tudi tistimi, ki imajo težave z določeno toleranco za živila.

Sestava jedilnika in brezglutenska dieta, ki poteka na naslednji, 7-dnevni način

  1. Opravi se posvet s stranko informativni pogovor preko telefona:
    kjer nam zaupate svoje želje ter okus, za primeren rezultat in nasvete; 3 dni si beležite prehrano, ki jo kasneje strokovnjaki analizirajo in ocenijo vaše trenutno stanje;
  2. Prehransko svetovanje:
    poteka tako, da se izmeri vaša telesna sestava, ocenijo se vaš življenjski slog in prehranske navade. Svetovalci vam razložijo prehranske smernice, po katerih bo vse skupaj potekalo; nato se postavijo dosegljivi cilji ter se pogovorite o možnostih za nadaljevanje;
  3. Pripravi se personaliziran jedilnik:
    nutricionist pripravi recepte in jedilnik specifično za vas in vaše trenutno stanje, ki je prilagojen vašemu življenjskemu slogu; v njem najdete prehranske nasvete in napotke; izračun optimalnega dnevnega vnosa mikro in makro hranil ter optimalen vnos kalorij + BONUS (nakupovalni listek).

Torej, če povzamemo, se v prvi vrsti najprej individualno, za vas izračuna dnevni vnos mikro in makro hranil, ki so potrebna za primeren kalorijski vnos. Določijo se živila, ki jih imate radi ter se na podlagi le teh sestavijo oz. pripravijo recepti. Jedilnik je prilagojen vašemu trenutnemu življenjskemu slogu, vašim ciljem ter potrebam. Kot bonus dobite še nakupovalni seznam, ki vas usmerja v nakup pravilnik sestavin.

Takšen jedilnik je primeren tudi za rekreativne in profesionalne športnike ter tudi za vegetarijance, vegane in druge prehranske navade.

Nadaljevanje sedemdnevnega programa

Če po 7-ih dneh spoznate, da bi še potrebovali nadaljnjo strokovno pomoč, ki bi vas vodila skozi proces ter vam svetovala ob raznih dilemah, se lahko odločite za šesttedenski program, v katerega je všteto šesttedensko svetovanje in pomoč pri želenih ciljih.

Brezglutenska dieta in potek šesttedenskega programa

V šestih tednih pride do prehranskega svetovanja ter programa hujšanja. V tem času imamo možnost poiskati najbolj optimalen način za to, da vi dosežete želene cilje, da se bolje počutite in da ste veliko bolj samozavestni. Po določenem času boste seveda tudi videli in občutili rezultate ter spremembe na svojem telesu, ki sta jih prinesla trdna volja ter upoštevanje nasvetov in jedilnika.

Prehransko svetovanje

Program obsega vso podporo vašega osebnega nutricionista, ki ga lahko pokličete, kadarkoli bi potrebovali njegovo pomoč ali nasvet za prehrano. Program se popolnoma prilagodi vašim željam in potrebam ter s personaliziranimi pristopi, poskrbi za trajnostne spremembe.

Pomoč pri hujšanju

Kadar začnete s programom, morate vedeti, kaj želite in imeti pred seboj cilj, ki ga želite v tem času doseči. Ker vsi vemo, da je hujšanje lahko stresno in včasih neučinkovito, ker se ga velikokrat lotimo površno in nepravilno, bodo za to strokovnjaki vsekakor poskrbeli, da bo vaš cilj zmeraj dostopen in vas motivirali za doseganje le tega, vsakič, ko boste to potrebovali.

Za koga je primeren personaliziran jedilnik?

Ste oseba, ki z velikim entuziazmom začnete z nalogo, vendar kaj hitro za tem obupate in nimate motivacije za naprej?

Predstavljamo vam personaliziran jedilnik, ki je namenjen le vam in vsebuje živila, ki jih imate radi, tako da je sestavljanje obroka vsak dan v užitek. Kadar pa potrebujete dodatno motivacijo in nekoga, ki vas bi vodil skozi postopek, pa vas vabimo, da se udeležite šesttedenskega programa, v katerem boste deležni stalne podpore, motivacije in potrebne pomoči, da boste dosegli želen cilj v dosegljivem in realnem času.

Bodite sami sebi sprememba in zgodil se bo preobrat!