Čudovit unikatni nakit

Prav vsaka ženska ima rada na sebi različne vrste nakita, ki jo tako ali drugače naredi bolj privlačno. Unikatni nakit pa je prav nekaj posebnega, saj ob nakupu le tega vemo, da je to edini kos določenega nakita, ki ga je mogoče dobiti na našem planetu zemlja. Unikatni nakit je zelo dragocen saj gre za nakit, ki je običajno ročno izdelan in je bilo vanj vloženega veliko truda in seveda tudi znanja. Ljudje, ki se ukvarjajo z izdelavo unikatnega nakita so običajno pravi umetniki, ki jim njihovo delo veliko pomeni, prav tako pa tudi zelo cenijo svoje izdelke, saj so v njih vložili delo in znanje, ki so si ga v svojem življenju nabrali.

unikatni nakit

V kolikor nimate ideje za darilo, ki bi ga radi podarili osebi, ki vam je blizu, vam zagotavljamo, da bo unikatni nakit zelo lepo darilo, ki ga boste lahko podarili tej osebi. Starejše ženske že vrsto let kupujejo tovrstni nakit, saj se zavedajo njegove vrednosti. Mlajše generacije deklet pa prav tako cenijo delo in tudi, ki so ga umetniki pri izdelavi svojih izdelkov potrebovali, kar pomeni, da tudi mlajša dekleta že kupujejo unikatni nakit. Poznamo veliko različnih tehnik, ki jih umetniki uporabljajo, da izdelajo svoje unikatne izdelke, zato je na trgu mogoče dobiti ogromno število različnih izdelkov, zato vam skoraj lahko zagotovimo, da boste našli nekaj, kar bo primerno za vas.

Unikatni nakit sestavljajo raznorazni prstani, verižice, zapestnice in uhani, ki so običajno izdelani iz različnih baru, različnih materialov in seveda narejeni so v veliko različnih oblikah. Unikatni nakit se tudi zelo lepo poda k vaši obleki in ker ga lahko dobite v več različnih barvnih odtenkih, boste brez večjih težav nakit tudi barvno uskladili z vašimi oblačili. V kolikor se odpravljate na kakšno svečano prireditev ali zabavo, bo unikatni nakit kot nalašč, da se z njim pokažete tudi širši publiki.

Registracija domene – vodič za začetnike

Pripravili smo kratek vodič za vse začetnike, ki se prvič soočajo z izrazom domena. Registracija domene je postopek, kjer fizična ali pravna oseba pride do lastne domene. Postopek se izvede na spletni strani enega izmed tako imenovanih registrarjev. Preden se natančno lotimo razlage registracije domene, pa si najprej poglejmo, kaj domena sploh je.

registracija domene

Domena predstavlja spletni naslov, na katerem se lahko nahaja spletna stran, ni pa nujno. Običajno domeno res registriramo zato, da nanjo vežemo določeno spletišče, nekateri pa jo uporabljajo le za elektronski poštni predal. Najbolje, da si ogledamo kar konkreten primer. Primer domene je registracijadomene.si, kjer registracijadomene predstavlja ime domene, si pa je domenska končnica (pravimo ji tudi vrhnja domena). Če boste kliknili na zgornjo povezavo, boste videli, da je na spletnem naslovu postavljena spletna stran, na kateri je o registraciji domene napisanega zelo veliko. Lahko pa bi nekdo registriral omenjeno domeno samo zato, da bi si ustvaril elektronski predal – npr. monika @ registracijadomene.si. Kot vidite, se domena pojavi za znakom @.

Kaj smo se naučili do zdaj? Če nekdo želi imeti lastno spletno stran, kar velja za veliko večino primerov, mora najprej registrirati domeno. Poleg tega mora zakupiti tudi prostor na strežniku, da so vse datoteke in podatkovne baze, povezane s samim spletiščem, lahko nekje shranjene. Storitev zakupa prostora na strežniku imenujemo spletno gostovanja, običajno pa omenjeno storitev nudi isto podjetje, kjer je možna tudi registracija domene.

Sam postopek registracije domene še zdaleč ni zapleten, saj je na spletnem mestu registrarja potrebno le izpolniti nekaj polj (ime domene, domenska končnica, ime, priimek, naslov, telefonska številka, elektronski naslov – v primeru pravne osebe pa še podatke podjetja) ter plačati račun oziroma predračun. Ko registrar prejme plačilo, v našem imenu pri vrhovnem registrarju registrira domeno, katere lastnik za določeno časovno obdobje postanemo mi. In kakšno je to časovno obdobje? Registracija domene .si se lahko opravi za obdobje od enega do petih let, strošek registracije pa je nekje okoli 15 € letno. Cene postavijo registrarji sami.

Če smo zapisali, da je registracija domene nezahteven postopek, pa je precej težje izbrati dobro ime domene, saj je spletnih strani postavljenih že ogromno, kar pomeni, da je veliko dobrih imen že registriranih. Zagotovo vam bo prav ta del vzel še največ časa. Priporočamo vam, da za nasvet povprašate tudi prijatelje in na list papirja zapišete čim več idej, kasneje pa na enem izmed številnih iskalnikov domen preverite, če je katera izmed njih še prosta za registracijo. Prav tako vam svetujemo, da se odločite za eno izmed na spletu največkrat opaženih končnic, torej .com ali .net, za slovenski trg pa je odlična izbira tudi končnica .si.

Spletne trgovine

Na spletu se že nekaj časa pojavljajo nove in nove spletne trgovine. Te so dobre predvsem zato, ker lahko ljudje v nekaj klikih najdejo želen predmet in ga v nekaj klikih tudi naročijo in kupijo. Spletne trgovine so boljše od navadnih zato, ker ni potrebno zapravljati časa za prevoz oziroma transport do lokacije kjer bi se neka trgovina sicer nahajala in ni potrebno prehoditi kilometre stalaž in se zgubljati v labirintih trgovin, samo zato da bi našli nek artikel in potem ugotovili da ga ne potrebujete ali pa še huje, da artikla ne bi bilo. Spletne trgovine pa tukaj rešijo te grozne probleme.

Ni potrebno več trgovine obiskati fizično, vendar jo obiščemo preko spleta. Odvisno kaj iščemo, lahko najdemo tudi več različnih trgovin in v parih klikih primerjamo cene med istimi artikli v različnih trgovinah ter se odločimo za najugodnejšo ponudbo

spletne trgovine

Spletne trgovine pa ne nastanejo tako kot navadne trgovine. Namesto da bi zgradili ali kupili nek objekt v njega napolnili artikle postavili notri prodajalca, je potrebno imeti neko večje skladišče in pa lastno spletno stran, oziroma spletno trgovino. Spletne trgovine so narejene drugače kot spletne strani, za seboj potrebujejo podatkovno bazo, za katero je potrebno narediti načrt, v njej imamo lahko shranjene artikle, dobavitelje, prodajalce, račune, predračune, kupce, člane kluba, itd…

Trgovina pa deluje skupaj z bazo tako, da si zapisuje nakupe, spreminja količino artiklov ipd.

Spletne trgovine bodo zelo verjetno v prihodnosti postale edini način poslovanja, saj vse več ljudi kupuje stvari preko spleta in je samo še vprašanje časa, kdaj bodo ljudje nehali fizično hoditi v trgovine.

Samo za primer, v Koreji imajo, lahko bi rekli Spletne trgovine že kar na metrojih oz. železniških postajah, kjer lahko ljudje med potjo naročijo izdelke, in tudi celo hrano direktno na dom.

Mastna bujta repa

Najbolj jo poznajo prekmurci, kuhajo pa jo takrat, ko cvilijo prašički, se pravi takrat, ko so koline. Ime bujta repa izvira iz sestavin katere vsebuje, se pravi repa. Bujta pa ni ravno neka sestavina vendar izvira iz besede bujti-ubiti. In ker se jo dela predvsem v času kolin, ko prašiča ubijejo, se imenuje bujta repa.

Glavna značilnost te jedi je, da je narejena iz kosov prašiča, najboljši deli so z glave, hrbta in vratu. Pomembno je, da ima meso s katerim se pripravlja bujta repa, kosti, namreč same kosti dajo juhi poseben okus, najbolj pomembno pa je, da je v tej jedi čim več masti. Zato se tudi gleda, da vzamejo kose mesa, kateri imajo čim več masti. Pa tudi k sami jedi se že doda mast posebej, ali pa ocvirki.

bujta repa

Reče se, da je bujta repa bolj dobra če je v njej več masti, več masti kot je, manj se iz repe kadi, ko pa je masti toliko, da se iz repe nič ne kadi, potem pa je to zares prava, pristna bujta repa. Samo jed se lahko ponudi kot priloga k mesu ali pa krvavicam, lahko pa se jo je tudi kot glavno jed.

Glede na to, da je v jedi toliko maščobe, sama jed ni ravno zdrava, to pa zaradi tega, ker svinjska mast (katera je v jedi) vsebuje polovico dobrih maščob polovico pa škodljivih, te maščobe pa se ne izničijo in lahko pride do tega, če je na našem jedilniku bujta repa prepogosto, da bomo dobili kakšne zdravstvene težave.

Bujta repa pa je lahko malce manj škodljiva, če iz mesa odstranimo mastne dele, ne dodajamo prašičje masti vendar namesto nje uporabimo deviško olje. Takšna bujta repa bo še zmeraj mastna, vendar ne bo tako hudo škodljiva kot pa bi bila, če bi uporabili prašičjo mast.

Vremenska napoved za Slovenijo

Vreme v Sloveniji je zelo raznoliko. Na mobilnih telefonih obstajajo že različne aplikacije za vremensko napoved. Vreme po Sloveniji je lahko zelo različno med posameznimi kraji. Nikoli ne moremo 100% vedeti kakšno vreme bo tam, kamor se odpravljamo. Slovenija je ena izmed redkih držav, ki se ji lahko napove vremenska napoved za 7 dni naprej. Pred odhodom v določen kraj je priporočeno, da si na spletu ogledate kakšno vreme lahko pričakujete. O vremenu po Sloveniji si lahko ogledate na naši spletni strani vremenska-napoved.si. Naši meteorologi so zelo napredovali in so skoraj vedno natančni, ko gre za napoved vremena. Vremenska napoved pa je lahko tudi nekakšno opozorilo pred katastrofami. Največje vremenske katastrofe v letu 2014 so bile: žledom, poplave in močno sneženje. Veliko škode za nas je pustil žled, najhuje je bilo na območju Pivke, posledice žleda pa bodo ostale vidne še vrsto let. Vremenska napoved je po posameznih krajih zelo različna. Ponavadi so lahko napovedali vreme za 14 dni naprej, ker pa se časi spreminjajo dandanes lahko napovemo vreme za 7 dni.

 Vremenska napoved

Vremenska napoved je odvisna od podnebja kjer leži ta kraj. Novo mesto zaznamuje panonsko in gorsko podnebje, zato se v mesecih močno spreminja. Bohinj je kotlina in leži v severovzhodni Sloveniji. Vreme v Bohinju je večinoma hladnejše.  Za mesto Kranj je značilno da tam zaradi gorovij pade veliko dežja v zimskem času pa tudi snega. Slovenj Gradec je mesto, ki leži v Mislinjski dolini. Zanj je značilno gorsko podnebje. Ta kraj ima mrzle zime in topla poletja.  Ljubljana ima celinsko podnebje.  Murska Sobota ima prehodno celinsko podnebje. Celje leži v Savinjski dolini, njegova značilnost je da ima največ sončnih dni v letu. Maribor ima subpanonsko podnebje.  Za Koper je značilno najbolj milo vreme v državi in ima tudi veliko sončnih dni,  saj je mesto ob morju. Če se odpravljate v posamezno regijo si lahko ogledate kakšna bo vremenska napoved po regijah, in preučite kaj potrebujete s sabo. Vremenoslovci oziroma meteorologi se trudijo, da je njihova vremenska napoved čimbolj natančna.

Dobro je imeti voziček za orodje

Če ga imate, potem zagotovo veste zakaj ga je dobro imeti. Voziček za orodje ni nič drugega kot pa manjša ali večja omara na kolesih, v kateri je v posebnih predalih shranjeno orodje katero je urejeno in ustrezno sortirano. Če ste takšni, da imate polno orodja, pa ga imate pospravljenega po stenah, globokih predalih, ali pa še huje na tleh, potem ste zagotovo že naleteli na primer ko ste iskali določeno orodje za katerega ste bili 100% prepričani da ga imate, vendar ga nikakor niste mogli najti. No če bi imeli voziček za orodje, bi natančno vedeli kje to orodje je.

voziček za orodjeČe imate veliko orodja boste verjetno potrebovali večji voziček za orodje ali pa samo večje število vozičkov. Lahko so veliki, majhni, raznih dimenzij, dolgi in nizki ali pa kratki in visoki. Če imate veliko delavnico, in dovolj prostora, ter orodje uporabljate samo vi, potem si lahko omislite velik voziček za orodje katerega boste lahko po volji in potrebi prevažali po delavnici na mesta kjer orodje potrebujete. Tudi če boste delavnico predelovali oziroma obnavljali, boste lahko vso orodje premaknili v eni potezi, brez da bi na kaj pozabili. Seveda to je odvisno tudi od vas… Če ste takšen tip, da orodje pustite na mestu kjer ga ne potrebujete več, vam voziček za orodje ne more ravno dobro koristiti če ga vi ne uporabljate za namen za katerega je bil narejen.

Če imate voziček za orodje, si lahko izdelate tudi “posteljice” za orodje iz trde pene, tako da ima vsak kos orodja natančno določeno mesto, če na mestu manjka orodje, pomeni da ga imate v roki, ali pa da leži izgubljen nekje v delavnici. Voziček za orodje vas lahko tudi prisili, da začnete orodje pospravljati za sabo in na koncu boste le imeli ne samo lepo temveč tudi urejeno delavnico.

Ustanovitev podjetja in vi

Če še ne veste, ustanovitev podjetja ni ravno enostavna. Ne morete kar reči “Jaz imam od zdaj naprej podjetje, ki se imenuje tako in tako, in se ukvarja s tem in tistim”. Če hočete imeti podjetje, boste morali postoriti kar ogromno število stvari in prevoziti kar nekaj kilometrov v isto smer ter izpolniti en kup papirologije. Poleg tega pa morate za d.o.o. podjetje imeti še kar nekaj kapitala, da lahko taka ustanovitev podjetja sploh uspe.

Odvisno od tega, kakšen tip osebe ste, vam bo mogoče ta proces zanimiv in boste z veseljem šli skozi, če pa imate kratko vžigalno vrvico in se hitro razjezite, pa mogoče tak obširen proces, ki ga zajema ustanovitev podjetja ne bo ravno za vas. Tu je sicer še rešitev katero lahko uberete, če hočete imeti svoje podjetje. Ta rešitev je takšna, da nekdo drug namesto vas ustanovi podjetje v svojem imenu, ter ga potem prepiše na vas. Če vas ta rešitev zanima obiščite www.nakuppodjetja.si/ustanovitev-podjetja/.

ustanovitev podjetja

ustanovitev podjetja potem pa “nakup” oziroma prepis

Na zgornji strani se ukvarjajo prav s tem. Ljudje, ki so kratkih živcev pridejo k njim, ter jim povedo, kakšno podjetje želijo imeti, kako bi se to podjetje imenovalo, s čim bi se ukvarjalo, kakšen logotip bi imeli in tako naprej… Ustanovitev podjetja potem poteka tako, da se oni ubadajo s papirologijo in vsemi malenkostmi vi pa delate kar vas je volja. Ko je podjetje ustanovljeno, vam sporočijo da je ustanovitev podjetja stekla, sedaj pa ga je le še potrebno prepisati.

Podjetje se potem prepiše na novega lastnika, se pravi na vas, podjetju, ki pa vam je ustanovitev podjetja poenostavilo in olajšalo, pa morate izplačati manjšo vsoto. Dobro pri tem je, da lahko začnete s podjetjem takoj poslovati in zagotovo se boste počutili odlično ker ste pred nekaj dnevi “naročili” podjetje, potem ste ga pa prejeli in lahko takoj začnete z akcijo!

Vozički 4moms

Predstavljamo vam ugodne,nove ter moderne vozičke 4moms. Modni vozički 4moms so zelo enostavni za uporabo. Omogočajo vam samodejno zlaganje vozička (zložimo ga ročno ali pa z pomočjo gumba). Enkratni vozički 4moms, ki vsebujejo lastno napajanje (dva generatorja v zadnjih kolesih napajata voziček med hojo). Vozički 4moms nam omogočajo varnost, saj imajo veliko osvetljenih delov. Vsebujejo LCD zaslon (imajo vgrajen termometer, števec prevožene razdalje, prikaz baterije ter merilnik hitrosti). Vozički 4moms so tudi zelo priročni, ker imajo veliko prostora za shranjevanje (imajo žep in vrečo za shranjevanje majhnih predmetov). Da vam bi bili vozički 4moms še bolj priročni, vam ponujajo tudi: košaro za otroke, zaščita pred dežjem, polnilnik za telefon ter nastavek za avtomobilski sedež. Vozički 4moms se lahko zložijo zelo so uporabni saj jih lahko povsod vzamete s sabo. Vozički 4moms imajo tudi veliko prednosti, če na kratko povzamemo: zlaganje vozička, ima kar lastno napajanje, polnilnik za telefon ter LCD zaslon, luči, prostor za shranjevanje.vozički

Tehnične lastnosti: vozički 4moms merijo 71 cm v širino in 99cm v višino. Njihova teža je 12kg. Sedež je primeren od 6 mesecev do teže 18 kg.

Vozički 4moms ponujajo res veliko možnosti ki, vam popestrijo dan kadar boste uporabili voziček.

To je res zelo uporaben voziček, ki se ga splača kupiti. Zagotavljamo, da vam ne bo žal. Tako boste lahko bolj sproščeno hodili na sprehode saj boste vedeli da ste na temni poti vidni. Voziček je stabilen in ne more prenehati delovati kar tako. Super je, ker lahko med hojo polnite telefon, ki vam omogoča tudi neko vrsto varnosti. Tudi z prevoženo potjo ne boste imeli težav saj vam nebo treba skrbeti koliko ste prevozili ampak boste samo pogledali na števec ki, ga vsebuje ta super voziček.

Cena vozička: 1.249eur v ceno je vključen okvir, športni sedež, siva podloga

Dodatki:

košara za otroka: 220 eur

barvna podlaga: 115 eur

Spoznajte ljubezen svojih sanj

Italijanska spletna stran, ki je namenjena spletnim zmenkarijam in ima več kot 250.000 registriranih uporabnikov, ki iščejo ljubezen svojih sanj, se imenuje Incontrissimi. Zmenkarije Incontrissimi so namenjene vsem, ki iščejo ljubezen svojih sanj, pa ne vedo točno, kje naj pričnejo z iskanjem. Spletne zmenkarije so na splošno danes postale zelo popularne, saj se veliko ljudi precej lažje spusti v pogovor z neko osebo, ki je ne more fizično videti in začutiti.

incontrissimi

Incontrissimi vam omogoča to, da se usedete za svoj računalnik, tablico ali pametni telefon in se začnete pogovarjati z osebami, ki prav tako iščejo ljubezen svojih sanj, ampak vas ne morejo videti in vas fizično oceniti, kar si veliko ljudi šteje v prednost. Zavedati se morate, da so spletne zmenkarije samo začetek in da se boste vseeno morali z določeno osebo nekoč spoznati tudi v resničnem življenju, če boste hoteli, da se razvije neka resnejša ljubezenska zveza. Zmenkarije Incontrissimi vam bodo torej omogočile, da vzpostavite tisti prvi stik z osebo, za katero menite, da bi bila lahko tista prava za vas, nato pa vam svetujemo, da z njo čim prej navežete tudi nek osebni stik, saj boste tako najlažje ocenili, koliko lahko pričakujete od vajine zveze.

Osebe, ki jih boste spoznavali na spletnem portalu Incontrissimi bodo v večini primerov imeli Italijansko  državljanstvo, saj je stran namenjena Italijanom, kar pa ne pomeni, da se ne morete pogovarjati z njimi, saj kot vsi veste ljubezen ne pozna meja in zakaj se nebi povezali z neko osebo, ki prihaja iz neke druge države. Incontrissimi ima ogromno registriranih uporabnikov, kar vam bo omogočilo, da navežete stike z veliko ljudmi in tako izberete tisto osebo, s katero se boste najbolje ujeli. Koncentracija samskih ljudi je na Incontrissimi zelo velika, zato le pogumno, saj obstaja zelo velika verjetnost, da boste na Incontrissimi spoznali ljubezen vaših sanj!

Potrebujete brezplačen Makita cenik?

Velikokrat ljudje opazijo napačno ceno orodja na določenih spletnih straneh oz. trgovinah. Ravno zato se odločijo obiskati drugo stran, ki ima pravo ceno ali pa se enostavno odpravijo v trgovino, kjer prodajajo tako orodje. Če hočete kupiti Makita orodja za delo doma ali na gradbišču potem imam za vas Makita cenik s katerim si boste lahko pogledali ceno orodja, ki ga potrebujete. Cenik za Makitino orodje je narejen za vsako kategorijo posebej in jih lahko najdete na spletni strani www.makita-akcija.com.Makita cenik

Na zgoraj navedeni spletni strani si lahko pogledate Makita cenik za akumulatorska orodja v katerem boste izvedeli, katera akumulatorska orodja vam nudi podjetje Makita. Akumulatorsko orodje od Makite je še posebej prodajano, saj je Makita eno prvih podjetij, ki je začelo z načrtovanjem in konstrukcijo ionskih baterij, ki jih imate danes tudi v vaših pametnih telefonih. Na spletni strani si lahko pogledate tudi Makita cenik za kotni brusilnik, žage, sesalnik, puhalnik, vrtalnik, vijačnik ter vrtalna in rušilna kladiva.

V vsakem Makita ceniku boste imeli izdelke in zraven njih boste imeli napisane zmogljivosti tega izdelka oz. orodja, ki ga boste gledali. Zraven orodja boste imeli tudi zapisano moč orodja. Pri vsakem izdelku boste tudi imeli zapisane dobre in slabe lastnosti orodja. Makita cenik je torej narejen tako, da ne zavaja ljudi in jim ne daje samo dobre lastnosti orodja, kot pri večini podjetij, ki napiše samo dobre lastnosti in ko kupim tako orodje je samo še za na odpad. Makita cenik je bil sestavljen iz komentarjev, ki so jih dale stranke, ki že nekaj časa uporabljajo Makitine izdelke.

Makita deluje že več kot 100 let zato ne verjemite vse slabe stvari, ki jih preberete na internetu, saj če bi bilo tako slabo, kot piše na internetu podjetje sploh nebi moglo obratovati več kot 100 let. Večina strank, ki so naročila Makita cenik so bila zelo zadovoljna, saj res piše čisto vse, kar rabite vedeti o napravi, ki jo hočete kupite. Če pa imate slučajno kakšna vprašanja glede Makita cenika ali orodja jih pa lahko kontaktirate na zgoraj navedeni spletni strani.